Doe-tips voor een leuke krokusvakantie

Doe-tips voor een leuke krokusvakantie

Regent het pijpenstelen?

Geen probleem! Er zijn genoeg binnenactiviteiten die de kids ongetwijfeld fantastisch zullen vinden…

 • Afrika-museum: elke woensdagnamiddag vanaf 14u kan je hier het Libota-spel spelen. Je haalt een Senegalees koffertje af aan de kassa en gaat op zoek naar wat er zoal op het menu staat in Afrika. Het museum geeft verder ook kids-rondleidingen en organiseert specifieke workshops voor blinde kinderen en voor jongeren met een licht verstandelijke handicap.
 • Technopolis: in dit wetenschapspretpark loopt nog tot de zomer de expo "Lang zal je leven". Hoe fit ben ik? Hoe snel klopt mijn hart? Hoe zien de longen van een roker eruit? 
 • Pass: in dit avontuurlijke wetenschapspark in Bergen loopt sinds kort een fascinerende expo over Antartica. Waarom is het daar zo koud? Leven er ijsberen op Antartica? En wat kunnen ijsbergen ons vertellen over het klimaat? Een expo met een heleboel doe-momenten!
 • Océade: voor de echte waterratten is dit subtropisch waterpretpark zeker een must! Op de langste duobandenglijbaan van België beleef je dubbel zoveel spanning en pret.
 • Kina: het Gentse Kina werd voor een expo over seks en relaties (voor jongeren van 12 tot 16 jaar) omgetoverd tot rosse buurt, compleet met peepshows, lichtjes en rode gordijnen. De expo toont indrukwekkend cijfermateriaal over HIV-besmetting, eerlijke uitspraken over ongewenste intimiteiten én je leert er een condoom omdoen.
 • Instituut voor natuurwetenschappen: met "Moord in het museum" toont het instituut aan dat een tentoonstelling spannend, cool en leerrijk kan zijn. Je kan er namelijk kennismaken met de wetenschap van criminalistiek

 

De zon duwt je naar buiten!

Bij mooi weer wil je de kinderen ongetwijfeld buiten laten genieten van speeltuigen of dieren…

 • Zoo: een klassieker die toch blijft scoren. Kinderen zijn nu eenmaal dol op dieren en hebben ogen tekort wanneer ze in de zoo belanden.
 • Middelheimpark: kinderen die interesse hebben in beeldende kunst zijn hier aan het juiste adres. Puzzelen met magneten of met een plannetje op speurtocht naar het juiste kunstwerk…spannend!
 • Domein Bokrijk: naast een openluchtmuseum is er in Bokrijk ook plaats voor de grootste speeltuin van het land én kan je er genieten van de groene oase van rust dankzij een leuke wandelroute.
 • Mini-Europa: wil je de kinderen kennis laten maken met Europa? Dan is dit park de ideale manier want in enkele uren trekt u door heel Europa!
 • Pretparken: natuurlijk kan je ook altijd naar een pretpark zoals Plopsaland, Walibi, Bobbejaanland of Bellewaerde trekken. Fun, snelheid én plezier verzekerd!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)