Klein maar gezellig

Door De Redactie
Niet iedereen heeft de luxe om in een megavilla te leven. Dat is ook nergens voor nodig. Zelfs een heel klein appartement kan je ombouwen tot iets uniek. Ontdek het nu.

inkomhal

Maak van je inkomhal een leuke plaats om te komen en te vertrekken. Een spiegel om nog snel te checken als je haar wel goed ligt, een klein tafeltje of haakje om je sleutels op te hangen en een plaats om jassen op te hangen zouden standaard aanwezig moeten zijn.
Het kan ook leuk zijn om van de achterkant van de deur een magnetisch bord te maken en er een soort prik-memo bord van te maken met leuke herinneringen, geheugensteuntjes en foto’s. Voor je de deur uitgaat zie je wat een geweldige kinderen, leuke vriendinnen of romantische partner je hebt. Functioneel en leuk.

Spiegelen.

Een grote spiegel kan ook wonderen doen in een kleine ruimte. Als je de muur in een effen kleur schildert en er een spiegel voorhangt kan een ruimte veel groter lijken door het optisch effecht. Met een stijlvolle spiegel met mooie rand kan je ook scoren op stijl-gebied. Het grote nadeel is natuurlijk wel dat een spiegel vaak gepoetst moet worden.
Met stof op de spiegel zal het optisch effect wel wat verdwijnen.

Zwart wit.

Zwarte muren lijken een grote don’t in een kleine ruimte. Toch kan een goed contrast met witte meubels voor een gezellig en evenwichtig effect zorgen. Met een beetje zonlicht die binnevalt zal het effect nog groter zijn omdat het zwart nog meer zal gebalanceerd worden. Ook met spotjes op bepaalde plaatsen kan je zwarte muur helemaal tot zijn recht komen.

Aandacht afleiden.

Zorg dat zaken niet opvallen door andere zaken in de aandacht te plaatsen. Een grote mooie luster zal de ogen naar boven doen richten, een doorzichtige glazen salontafel zal ook geen visuele plaats opeisen. Als je veel objecten in een kleine ruimte wil plaatsen moet je echter de bovenstaande tip vergeten en vooral voor witte of beige, lichte muren gaan. Zo zal je openheid creëren en in combinatie met de grote lamp de aandacht volledig wegtrekken van de kleine ruimte.

Kunst.

Maak zelf kunst in huis, en maak het ineens functioneel. Je kan je wel iets inbeelden bij een zelfgemaakte boekenkast, waar houten kisten van verschillende formaten die met de bodem aan de muur hangen perfect dienen als cd-dvd- of boekenrek en er nog estetisch goed uitzien ook. Laat je eigen inspiratie los, of schakel een creatieve vriendin in. Kunst en opslagruimte ineen. Wat wil iemand die klein woont nog meer?

Hemelbed.

Vooral in een kinderkamer is plaats soms beperkt. Om daar vooral groot te ogen kan een hemelbed een oplossing zijn. Niet van die voorgemaakte hemelbedden die helemaal over en rond het bed hangen, die maken het bed enkel kleiner. De bedoeling is om een hemelbed te maken die boven het bed zweeft als een soort gordijn. Maak een vierkant in plaats van een ronde. Een vierkant is meer open en lijkt dus groter.
 

Partner Content