Een kleine tuin optisch vergroten doe je zo!

Een kleine tuin optisch vergroten doe je zo!
Foto: Whitney Leigh Morris

Niet iedereen beschikt over een royale tuin. De oppervlakte in Vlaanderen wordt schaars en duur verkocht. Maar wie het geluk heeft een tuintje te hebben, hoe klein ook, kan er een groen paradijsje van maken. Want hé, size doesn’t matter!

Optische illusies: tips

Spelen met groen: lichte planten achteraan in je tuin zorgen voor meer breedte, terwijl donkere groentinten dan weer voor meer diepte zorgen.

kleine tuin
Beeld: tuinarchitecte Charlotte Crosland

Terras: kies voor grote, langwerpige terrastegels of planken en ga voor lichter en kleiner tuinmeubilair dat je makkelijk kunt opbergen.

kleine tuin
Beeld: Nicholas Calcott

Tuinmuren: wie tuinwanden heeft, kan een grote spiegel ophangen. Meer ruimte en diepte verzekerd!

kleine tuin
Beeld: Lucas Allen

Zoek je rust en eenheid? Kies dan voor maximaal drie hoofdkleuren en ga voor herhaling van plantensoorten waarvan je lang kunt genieten. Veel beter voor de gemoedsrust!

kleine tuin
Beeld: Hendy Curzon Designs Limited

Moestuin must-haves

Je tuin is pas echt af als je kunt genieten van zelfgekweekte kruiden, groenten of fruit. Een extra dimensie zonder al te veel werk! Deze moestuin must-haves zijn ideaal voor de kleinere tuinen.

Hardhouten kweekkas

Esschert Design hardhouten kweekkas S GT32

Deze mini-tuinserre is heel makkelijk op te bouwen en kan om het even waar geplaatst worden. Je kunt ze beginnen te gebruiken vanaf de prille lente tot laat in de herfst! Of  je gebruikt ze puur voor decoratie!

 Pop-up plantentas

Vegtrug Poppy Rood

Tuinieren kan echt overal! Met een pop-up plantenbak, bijvoorbeeld. Deze komt in 5 leuke kleuren en past op haast elk terras of balkon.

Stapeltje planten

Douglas minigarden hoekmodel

Ergens een verloren hoekje? Dan is zo’n stapelbare kweekbak de ideale opvuller. Laat die zelfgekweekte groenten en kruiden maar komen!

Balkonknuffelaar

Hangende Moestuin Balkon - Horizontale Plantenzak - Verticale Moestuin - Plantenhanger Tuin Hangend

Een praktisch en leuk alternatief voor de klassieke bloembak en voor mensen met weinig ruimte. In deze ‘zak‘ plant je bloemen, planten, groenten en kruiden.

Ook interessant:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)