Krokusvakantie: uitstapjes voor het hele gezin

Krokusvakantie: uitstapjes voor het hele gezin
Children Having Fun And Balancing On Tree In Fall Woodland

De krokusvakantie is hét moment bij uitstek om leuke uitstapjes te plannen met het gezin. Benieuwd wat er allemaal te beleven valt? Hier is alvast een overzicht.

Uitstapjes om te plannen tijdens de krokusvakantie

Krokusfestival

Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens het Krokusfestival in Hasselt. Er worden de hele week dans- en theatervoorstellingen georganiseerd voor jong en oud. Klik hier voor een overzicht van de voorstellingen.

Chocolademuseum

Ben je verzot op chocolade? Breng dan zeker een bezoek aan het gloednieuwe Chocolate Nation in Antwerpen, het grootste Belgische chocolademuseum. Je komt er alles te weten over de geschiedenis en productie van chocolade, mét bijhorende proevertjes natuurlijk. Ook kun je deelnemen aan workshops om zelf pralines te maken. Ga naar chocolatenation.be voor meer info.

Artefact

Ben je geïnteresseerd in alles wat te maken heeft met hedendaagse kunst en actualiteit? Breng dan zeker een bezoekje aan Artefact in Leuven. Tijdens de expo Parallel Crossings tonen kunstenaars hoe alles rondom ons constant in beweging is. Ook kinderen kunnen mee, want er zijn gratis familierondleidingen beschikbaar waarbij een gids jou en de kinderen al spelenderwijs door de expo leidt. Ga naar artefact-festival.be voor meer informatie.

Comics Station

Comics Station in Antwerpen op zich is al een bezoekje waard, maar tijdens de krokusvakantie wordt het nóg leuker! Van zaterdag 2 tot zondag 10 maart kun je in het indoor stripmuseum terecht voor optredens van de nieuwe jongerenband CoolKids en kunnen de allerkleinsten kennismaken met de helden van Paw Patrol. Alle info vind je hier.

JEF Festival

Cinefielen kunnen deze krokusvakantie terecht op het JEF Festival, dat plaatsvindt op meerdere locaties in Vlaanderen. De hele vakantie geniet je van toffe jeugdfilms, kun je acteurs en regisseurs ontmoeten én kun je ook zelf aan de slag in het medialab. Meer info via jeffestival.be.

Natuurzondag in De Gavers

Op zondag 3 maart kun je op domein De Gavers deelnemen aan een natuurwandeling. Onder begeleiding van een ervaren natuurgids herontdek je tal van poeltjes en plassen in en rond De Gavers waar kikkers, padden en salamanders zich schuilhouden in het voorjaar. Alle informatie vind je hier.

Carnaval

Wij zouden bijna het grootste feest van de krokusvakantie vergeten: carnaval! Op verschillende plekken in Vlaanderen kun je naar prachtige carnavalsstoeten gaan kijken, deelnemen aan leuke activiteiten zoals carnavalschaatsen of je uitleven tijdens knutselmiddagen. Bekijk de website uitmetvlieg.be voor alle carnavalsactiviteiten in jouw buurt.

Beeld: iStock

Meer doetips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

2.7.0.0

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)