Online dansworkshops!

Door De Redactie
Verzot op dansen, maar worden de cursussen te ver van jou thuis georganiseerd? Of vallen de timings niet te combineren met je andere plannen? Danspunt biedt het alternatief! Via internet zijn nieuwe of vernieuwende danschoreografieën nu binnen handbereik!

Leergierige choreografen, dansdocenten of dansers surfen vanaf nu naar één adres: www.danceworkshops.be, de online community waar ze terecht kunnen om zich via audiovisuele lessen bij te scholen in verschillende dansstijlen. Momenteel richt de site zich vooral op hiphop, waarbij variaties als newstyle, ragga, poppin’, lockin’, streetjazz,… worden aangeboden. In een latere fase zullen ook andere dansgenres aan bod komen!

Ton Schipper, directeur van Danspunt, het steunpunt van amateurdans in Vlaanderen en Brussel, licht het project toe: “DanceWorkshops.be biedt een prachtig en praktisch alternatief aan choreografen, docenten en dansers om zich via e-learning bij te scholen. Vaak kan een docent een vernieuwende workshop niet bijwonen omdat hij/zij zelf moet lesgeven, of omdat de afstanden te groot zijn. Danspunt biedt dé oplossing!”

Toch is het niet de bedoeling om te concurreren met dansscholen, waar live-interactie en de sociale dimensie een absolute meerwaarde bieden. De DanceWorkshops zullen zich onderscheiden van de vele bestaande Youtube-filmpjes door een grondige selectie van gerenommeerde choreografen, eenzelfde pedagogische en structurele opbouw, de toepassing van correcte didactische principes en ideale cameraposities bij de opnamen.

Elke workshop duurt ongeveer 30 à 40 minuten. Dit komt ongeveer overeen met een gewone fysieke les, waarin aandacht besteed wordt aan warming up, stretchen, het aanleren van de choreografie en de cooling down. De prijs van de e-workshops wordt bewust laag gehouden. Voor slechts 7 euro kan je al een audiovisuele cursus aankopen!

Meer info: www.DanceWorkshops.be

Partner Content