Onze favoriete kookboeken op de Boekenbeurs

Door De Redactie
In Antwerpen kun je nog tot 11 november naar de Boekenbeurs. Wil je weten welke nieuwe kookboeken er zoal te vinden zijn? Elke dag zetten we er eentje in de kijker.

Lekkers voor het hele gezin

Gezonde recepten voor het hele gezin, die in de smaak vallen bij klein en groot: dat is de succesformule van de Easy peasy boeken van Claire van den Heuvel en Vera van Haren. Dit nieuwe boek, Easy peasy family, focust op gezinnen met kinderen van lagereschoolleeftijd. Van healthy ontbijtjes over snelle maaltijden tot pannenkoeken en muffins (want ook gezond snoepen mag!): het dagelijkse koken wordt ook voor mama en papa weer boeiend en uitdagend.

9200000046155017

Easy peasy family, door Bluebelle. Fontaine Uitgevers, € 24,95.

Bakken van naaldje tot draadje

Dol op bakken? Kookschool Patisserie van Mélanie Dupuis en Anne Cazor vinden wij een heel leuk boek. Met 100 patisserierecepten, uitgelegd in woord en beeld, kom je alvast een tijdje toe. Elk recept wordt stap voor stap uitgelegd, en er wordt dieper in gegaan op de verschillende technieken die je gebruikt. Kortom, het kan gewoon niet mis gaan!

9200000040653486

Kookschool Patisserie, door Mélanie Dupuis en Anne Cazor. Kosmos Uitgevers, € 29,99.

Creatief met groenten

Seppe Nobels won dit jaar met zijn restaurant Graanmarkt 13 de titel ‘Beste groenterestaurant van Vlaanderen’, een prijs uitgereikt door Gault & Millau. En nu is er ook een boek, met 68 creatieve recepten waarin groenten centraal staan. Heerlijke recepten om te delen met de rest van het gezin. Wat denk je bijvoorbeeld van pomoen met zoete ui, rode poon en gember of van aardpeer met vijg, linzen, tomaat en rozemarijn? Het proberen waard!

9789401429054

Vegetables that sparkle the conversation, door Seppe Nobels. Uitg. Lannoo, € 34,99.

Lekker eten, tóch vermageren!

Lekker eten en tóch vermageren? Dat kan! Lien Willaert bewijst het in haar nieuwe boek Gezond gulzig. Met kleine ingrepen in haar recepten zorgt ze ervoor dat je ongemerkt minder calorieën en meer gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Op slinkse wijze, zeg maar. Dit boek is de editie herfst-winter, wij wachten al vol spanning op de lente-zomereditie. In de tussentijd smullen we van shepherd’s pie, konijn met komijn en gratin met wintergroenten en gehakt.

gezond-gulzig-herfst-en-winter

Gezond gulzig, door Lien Willaert. Uitg. Borgerhoff & Lamberigts, € 24,95.

Oven aan en bakken maar

Hou je ervan zelf je brood te bakken? Dan is De smaak van brood, het boek van Frank Deldaele, lesgever aan de Bakkerijschool Ter Groene Poorte, iets voor jou. Behalve prima recepten geeft hij ook de kneepjes van het vak prijs. Voortaan bak jij tijgerbrood, molenaarsbrood en honingbrioche als de beste!

9789401424011

De smaak van brood, door Frank Deldaele. Uitg. Lannoo, € 34,99.

Eet jezelf gezond

Meer en meer hechten we belang aan een gezonde levensstijl, en daar hoort natuurlijk ook gezond eten bij. De Detox Kitchen Bible van Lily Simpson en Rob Hobson speelt daarop in door gezondheidsproblemen aan te pakken via wat je eet. Bovendien zien de recepten er stuk voor stuk superlekker uit, wij willen ze alvast proberen! Bij elk recept staat aangeduid welke stoffen erin zitten die goed voor je zijn, en waar ze precies op inwerken. Achteraan in het boek vind je bovendien een aantal detoxprogramma’s met verwijzing naar de recepten die erin passen. Goede voornemens? Dan is dit jouw boek!

9200000040332290

De Detox Kitchen Bible, door Lily Simpson en Rob Hobson. Uitg. Scriptum, € 34,95.

Feel good food

Of het nu lekker alledaags mag zijn of extra feestelijk, altijd kan Nigella Lawson wel een lekker gerechtje uit haar mouw schudden. Eén constante in haar nieuwe boek Simply Nigella: het is allemaal feel good food, eten waar je gelukkig van wordt. Nigella verklapt ook dat ze graag uit een kommetje eet en wijdt er een     volledig hoofdstuk aan (denk soepjes, pasta en noedelgerechtjes), net als aan slowcooking: koken om op adem te komen. Kortom, toegankelijke recepten voor elke gelegenheid.

9200000046099785

Simply Nigella, door Nigella Lawson. Uitg. Atlas Contact, € 34,99.

 

Zo maak je groentespaghetti

Groentespaghetti is in, zoveel is zeker. Maar hoe maak je dat dan precies klaar? En wat is er lekker bij? In het boek Spiralize! krijg je 40 veggie recepten voorgeschoteld. Er wordt gewerkt met een spiraalsnijder, maar met een juliennemesje of mandoline lukt het ook.

9200000045960971

Spiralize!, door Stephanie Jeffs. Karakter Uitgevers, € 12,50.

 

Ilse’s favorieten

In dit rijtje mogen we natuurlijk ook het kookboek van onze Ilse D’hooge niet vergeten. In Ilse kookt puur en met passie maakt ze haar favoriete recepten klaar, van ontbijt tot lunch en avondmaal. En omdat Ilse wel houdt van een feestje, ook extra veel inspiratie voor je tuinfeest of buffet. Je kunt het boek bestellen via onze Magstore.

9789401429184

Ilse kookt puur en met passie, door Ilse D’hooge. Uitg. Lannoo, € 24,99.

Ilse signeert ook op de Boekenbeurs. Ontdek hier wanneer precies.

Stoemp Stroganoff & co.

Buiten echt herfstweer? Perfect weer voor stoemp, dus! Inspiratie haal je uit het nieuwe boek van Albert ‘Stoemp’ Verdeyen: Stoemp BXXL. Met recepten geïnspireerd op bekende en minder bekende Brusselaars of plekken en wijken in de stad. Het resultaat is altijd verrassend: wat denk je bijvoorbeeld van stoemp met bloedworst en peer, stoemp ras el hanout of stoemp stroganoff?

9789401426015

Stoemp BXXL, door Albert Verdeyen, uitg. Lannoo, € 24,99.

Toppie, Nopi

De Midden-Oosterse keuken is in, en die van Yotam Ottolenghi zeker! In z’n nieuwe boek Nopi – beslist één van onze favorieten – brengt hij een stuk of honderd nieuwe recepten, samen met Ramael Scully, de chef-kok van Ottolenghi’s restaurant Nopi in Londen. Het boek ziet er met z’n gouden randje extra luxueus uit, en veel van de recepten zijn dat ook. Perfect als cadeautje onder de kerstboom binnenkort, of als cadeautje voor jezelf.

01-NOPI

Nopi, door Yotam Ottolenghi en Ramael Scully. Fontaine, € 34,95.

 

Superfit met Jamie’s super food

Voor zijn nieuwe boek maakte Jamie Oliver niet alleen de gerechten, hij fotografeerde ze ook zelf! Denk bij superfoods niet te ver: Jamie gaat aan de slag met doodgewone ingrediënten die je motor doen draaien, zoals kip, rode biet of kikkererwten. Van ontbijt tot avondmaal, met deze recepten kom je gezond en energiek de dag door.

Jamie Superfood cover v2

Jamie’s super food voor elke dag, Kosmos Uitgevers, € 29,99.

 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."