Schrijf je eigen sprookje

Een wijze les

Elk sprookje bevat een wijze les. Denk maar aan Goudlokje die iets stouts deed en daardoor bijna door beren opgegeten werd, of aan Pinokkio wiens neus langer werd als hij loog. Kies over welke wijze les jouw sprookje zal gaan en verwerk deze les in je verhaal.

Een goeierik

Verzin een held of heldin voor je verhaal. Die hoeft echt niet perfect te zijn. Hans en Grietje waren ook maar een doodgewone jongen en meisje. Het belangrijkste is dat diegene die je sprookje leest of ernaar luisters meteen wil dat de goeierik wint.

Magie

Zonder magie, geen sprookje. Dit kan een magisch personage zijn of een speciaal tovenaarsvoorwerp.

Een groot obstakel

Als de goeierik de slechterik wil verslaan, moet hij altijd eerst een groot obstakel overwinnen, zoals een vuurspuwende draak of een muur van wel 100 meter hoog. Je held zal al z'n moed en creativiteit moeten gebruiken om daarin te slagen. Gelukkig krijgt hij de hulp van een beetje magie…

Een happy end

Een sprookje is geen sprookje zonder een "En ze leefden nog lang en gelukkig…" op het einde. De goeierik moet de slechterik verslaan en wel zo dat de slechterik zeker nooit meer terug kan komen.

 

Uit Libelle Mama! september 2012

 

 

 

 

Vorig artikel
Gratis naar Spellendorp?
Volgend artikel
120 jaar Veritas

2-delige retro pannenset van BergHOFF met 57% korting

Een eitje bakken, groenten grillen of vis pocheren, het kan allemaal in deze retro steelpan en braadpan van BergHOFF. Gemaakt uit gegoten aluminium zijn ze geschikt voor alle kookvuren. Koop een set met 2 zo’n super pannen met 57% korting!

€119.95 €278.00