Slimme solden: bereken je ‘cost-per-wear’

Slimme solden: bereken je 'cost-per-wear'

De soldenperiode gaat van start en dat betekent: shoppen! Is je voornemen in 2018 om minder, maar beter aan te kopen? Dan zou de methode om de cost-per-wear van je aankoop uit te rekenen wel eens kunnen helpen.

Doordacht op jacht

Het principe is niet moeilijk. Je toetst af of een prijs de aankoop waard is, aan de hand van hoe vaak je het aangekochte stuk zult dragen. Neem nu een jas van 200 euro. Als je de jas dagelijks draagt van oktober tot pakweg maart (ongeveer 180 dagen), dan is de cost-per-wear €1,10 per dag. Een aankoop die het dus zeker waard is.

Twee keer nadenken

Sommige aankopen lijken de moeite, maar zijn het uiteindelijk niet. Neem nu een jurk van 100 euro. Je vindt het een mooi stuk, maar je weet nu al dat je het enkel zult dragen tijdens, bijvoorbeeld, een huwelijksfeest. In het beste geval draag je de jurk nog een tweede keer. Dat betekent dat je aan een cost-per-wear van 50 euro zit. Een erg hoog bedrag dus. Je kiest dus beter voor een goedkoper exemplaar.

Als je op die manier nadenkt over de aankoop van je kledij, maak je veel bewustere keuzes. Wij denken alleszins twee keer na bij onze volgende aankoop!

Deze soldentips kun je vast ook goed gebruiken:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)