Tips voor een geslaagde én propere barbecue

Tips voor een geslaagde én propere barbecue

 

 

Tips voor een geslaagde barbecue

  • Zorg er altijd voor dat je barbecuetoestel stevig en stabiel staat. Kan je het barbecuetoestel alleen maar kwijt op gras? Giet dan voor je begint een emmer water op die plek. Zo voorkom je bruine schroeiplekken!
  • Ga je voor houtskool? Hou dan steeds minstens 20 centimeter afstand tussen de houtskool en het rooster.
  • Leg het vlees voor het barbecuen niet in de zon, anders nestelen er zich hopen bacteriën in de stukken.
  • Draai het vlees constant om , zo krijgen ze van buiten een mooi kleurtje én worden ze binnenin lekker gaar.
  • Trek steeds een hittebestendige schort en vuurvaste ovenwanten aan!

Schoonmaaktips voor je barbecuetoestel

  • Wikkel het rooster van je barbecuetoestel na het grillen in een krant. Maak nadien de krant nat en laat geheel een nachtje staan. De volgende dag kan je het rooster met een gewoon keukenpapiertje schoonmaken.
  • Het barbecuerooster schoonmaken kan ook met een prop aluminiumfolie. Licht wrijven en alle vuil komt er zo af!
  • Heb je nog een citroen op overschot? Gebruik dan een half exemplaar om over het rooster te wrijven…blinkend mooi in een handomdraai.
  • Stop het rooster in een vuilniszak, leg de zak plat op de grond, doe er wat biotex in en giet er kokend water bij. Bind de zak nadien dicht en laat alles een nacht rusten. De volgende dag krijg je het rooster moeiteloos proper met een borstel.
  • Net een barbecuefeestje gegeven in je tuin? Leg het rooster dan gewoon in het gras. Het vuil kan je er de volgende dag met een keukenrol afhalen.
  • Heb je echt geen zin om je barbecuerooster iedere keer weer proper te maken? Laat het dan! Als je de barbecue de volgende keer net hebt aangestoken, komen de vlammen mooi naar boven. Dan kan je het rooster voorzichtig schoonmaken met een borstel.
  • De barbecuekuip onderhoud je best door de assen na het barbecuen te verwijderen.