Zo overleef jij de wintersolden!

Zo overleef jij de wintersolden!

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij en dat betekent ook: wintersolden! Dankzij onze tips begin je helemaal zen en voorbereid aan je soldenjacht.

Grote schoonmaak in de kleerkast

Beginnen doe je in je eigen kleerkast. Gemiddeld dragen we 80% van de kledingstukken niet die we in onze kasten hebben hangen. De solden zijn dan ook dé ideale gelegenheid om kritisch door je kleding te gaan. Verkoop de spullen die je niet langer draagt (extra centjes) of geef ze weg aan een goed doel.

Start met websites verkennen

De meeste van je favoriete winkels hebben waarschijnlijk wel een website of een online shop. Dus je kunt heel makkelijk op voorhand al je favoriete stuks spotten, zodat je goed weet welke koopjes je graag zou scoren. Zo vermijd je trouwens ook miskopen of zaken die je eigenlijk niet echt wilde.

Installeer een app om snel prijzen te berekenen

Percentages blijven toch altijd een beetje vaag, waardoor je vaak de moeite niet doet om even om te rekenen hoeveel je nu eigenlijk écht betaalt. Open even de Appstore of GooglePlay en geef daar het woord ‘solden’ in, zo kom je vanzelf op apps die je helpen om snel alle bedragen om te rekenen.

Inruilen is altijd een optie

Ellenlange wachtrijen aan de kleedruimtes? In de meeste winkels kun je aankopen binnen de 14 dagen inruilen. Wil je dat ene jurkje echt wel hebben, maar is het lange wachten er te veel aan? Durf gewoon en koop het, maar bewaar wel goed jouw kasticket!

Solden = sporten

Op soldenjacht gaan: dat is veel stappen, veel aan en uit trekken en véél calorieën verbranden. Kies daarom voor sportieve, makkelijke kledij. Niets vervelender dan eerst 20 knoopjes te moeten losmaken alvorens je iets kunt passen. Totale afrader? Hakschoenen!

Goede koopjesjacht, iedereen!

PS De soldenperiode vindt traditiegetrouw altijd tussen 3 januari en 31 januari plaats.

Shop deze uitblinkers:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)