6x nee tegen geurtjes in huis!

Zomerse temperaturen, daar straf je ons niet mee. Maar met de onfrisse geurtjes die er mee gepaard gaan, wel! Laat dat de pret niet bederven, want ook hiervoor bestaan de makkelijkste verdwijntrucs.

1  

Thinly sliced lemons on teal background.

Citroen in de vaatwasser

Vuile borden en kopjes die je een paar dagen in de vaatwasmachine laat staan, gaan al snel ruiken. Een halve citroen of een kopje azijn helpen om dat te neutraliseren. Bovendien kun je de citroen en de azijn laten meewassen, want ze zorgen voor een mooie glans.

2  

Woman adding fresh thyme leaves to a cooking pot filled with balsamic vinegar, to make a dressing. First person perspective.

Lavendel tegen kookluchtjes

Ze kunnen lang in huis blijven hangen, die kook- en frituurluchtjes. Laat tijdens het kokkerellen een pannetje met azijn meekoken om  ze te vermijden. Ook als je een kannetje water met lavendel- of eucalyptusolie laat meekoken, zal je huis al snel weer lekker fris ruiken.

3  

Spraying window with vinegar and water mixture, close-up

Azijn tegen sigarettenrook

Niets zo vervelend als de geur van sigarettenrook in je huis. Azijn kan helpen. Zet een paar schaaltjes met azijnwater in huis of besprenkel wat handdoeken met azijn en hang ze op. De rooklucht zal erin trekken, waardoor je huis weer fris gaat ruiken.

4  

vieze geurtjes

Luchtverfrisser? Maak ’m gewoon zelf

Hoewel je in de supermarkt luchtverfrissers vindt in alle maten en kleuren, kun je er ook makkelijk zelf eentje maken. Prik kruidnagels in een sinaasappel of een citroen, en knoop er een mooi lint omheen. Nu nog ophangen en… succes verzekerd!

5  

Kitten in litter tray, female, 14-week-old

Kattenkorrels voor de vuilnisbak

Vuilnisbakken kunnen een doordringende geur verspreiden. Wie dat wil voorkomen, legt het best een laagje kattenbakvulling op de bodem.  Geen kattenbakvulling in huis? Strooi dan wat sodazout in je vuilnisbak om geurtjes te absorberen.

6  

High Angle View Of Coffee On White Background

Koffie in de koelkast

Last van geurtjes in de koelkast? Zet er dan een kommetje met gemalen koffie in. Ook droge theezakjes, houtskool, citroen en azijn
kunnen helpen om koelkastgeurtjes te absorberen.

Vorig artikel
Uren leesplezier met onze zalige zomerroman
Volgend artikel
Niet te missen vandaag: gratis concert van Gene Thomas

Ontdek de magie van de grot van Comblain

Nog geen plannen voor deze zomer? Shedeals selecteerde enkele super leuke, creatieve, sportieve en informatieve uitstapjes speciaal voor jou en je familie. Laat je bijvoorbeeld verrassen door de prachtige kleuren en vormen in de grot van Comblain. Een uniek spektakel waar de hele familie van zal genieten!

gratis