
5 tips voor het perfecte spiesje
Met onze tips maak én bak je het perfecte spiesje tijdens al je barbecues.
1. Houten spiesjes gaan het water in
Gebruik je houten satéprikkers? Week ze dan minstens een halfuur op voorhand in koud water. Op die manier vermijd je dat je spiesjes vuur vatten.
2. Kies de juiste ingrediënten
Ga je voor visspiesjes: kies dan voor vis met stevig visvlees als zalm of kabeljauw. Op groentespiesjes prik je stevige groenten met een korte gaartijd zoals courgette, ui of paprika. Haloumi is dan weer de ideale kaas om op een spiesje te prikken. Voor een goede garing van scampi’s, prik je elke scampi best apart, en door heel de lengte, op het spiesje.
3. Op maat snijden
Snij je ingrediënten in gelijke blokjes, zo voorkom je dat het ene blokje vlees als rubber smaakt en het andere nog rauw is.
4. Dubbele spiesjes
Prik je ingrediënten op dubbele spiesjes. Niet alleen handig om ze om te draaien, de blokjes zullen ook langs alle kanten een gelijke garing hebben.
5. Grillen maar
Bestrijk de spiesjes eerst met olijfolie of een marinade om te voorkomen dat ze aan het grillrooster blijven kleven. Reken op 12-15 minuten voor vleessaté’s, 10 minuten voor vissaté’s en 8-10 minuten voor groentespiesjes, afhankelijk van de dikte van je blokjes.