5 tips voor het perfecte spiesje

Door De Redactie

Met onze tips maak én bak je het perfecte spiesje tijdens al je barbecues.

1.  Houten spiesjes gaan het water in

Gebruik je houten satéprikkers? Week ze dan minstens een halfuur op voorhand in koud water. Op die manier vermijd je dat je spiesjes vuur vatten.

 

2. Kies de juiste ingrediënten

Ga je voor visspiesjes: kies dan voor vis met stevig visvlees als zalm of kabeljauw. Op groentespiesjes prik je stevige groenten met een korte gaartijd zoals courgette, ui of paprika. Haloumi is dan weer de ideale kaas om op een spiesje te prikken. Voor een goede garing van  scampi’s, prik je elke scampi best apart, en door heel de lengte, op het spiesje. 

 

3. Op maat snijden

Snij je ingrediënten in gelijke blokjes, zo voorkom je dat het ene blokje vlees als rubber smaakt en het andere nog rauw is.

 

4. Dubbele spiesjes

Prik je ingrediënten op dubbele spiesjes. Niet alleen handig om ze om te draaien, de blokjes zullen ook langs alle kanten een gelijke garing hebben.

5. Grillen maar

Bestrijk de spiesjes eerst met olijfolie of een marinade om te voorkomen dat ze aan het grillrooster blijven kleven.  Reken op 12-15 minuten voor vleessaté’s, 10 minuten voor vissaté’s en 8-10 minuten voor groentespiesjes, afhankelijk van de dikte van je blokjes.

[LINK_TEXT id=1].

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."