© wout hendrickx

Culinaire showstoppers: til jouw feestgerecht naar een hoger niveau met deze tips

Een kerst zonder stress én met fantastische bordjes bomvol lekkers: dat wensen wij iedereen toe. Met onze tips maak je van al jouw gerechten échte showstoppers.

5 tips

  1. Speel met het servies. Zoek vooraf naar leuke glazen, borden en kommetjes. Zo ziet een stoofpotje er feestelijker uit in individuele cocottes en oogt een soep extra verfijnd in glaasjes.
  2. Ga voor flinterdunne plakjes. Dunne plakjes vlees of fruit, lichtjes overlappend gedresseerd op een mooi bord of een grote schaal, zorgen voor een restaurantgevoel.
  3. Denk eens in andere, minder klassieke vormen. Maak quenelles van chocolademousse of een torentje van risotto met behulp van een dresseerring of koffiekopje. Een spiesjes is altijd een goed idee. Ook een streepje puree of saus op een bord geeft een instant feesteffect.
  4. Eindig met groen. In de feestperiode vind je in de supermarkt een uitgebreid en betaalbaar assortiment verse kruiden, frisse scheutjes en eetbare bloemetjes.
  5. Speel met texturen. Roze himalayazout, kaaskrokantjes, krokante panko, citroenzeste, peterselie, noten… ze geven elk gerecht pit.

Uitpakken met….

Meer lezen….

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."