Welke takken kies je voor een paasboom?

Welke takken kies je voor een paasboom?
Getty Images

Een paasboom in huis, daar kun je vast je creatieve (paas)ei in kwijt! Of je nu kiest voor de takken van een klassieke krulwig of een fleurig alternatief: zo’n paasboom brengt meteen een vrolijke sfeer!

De drie populairste paastakken

De klassieker onder de paastakken is natuurlijk de gekrulde wilg. Ook een gewone wilg of de gekrulde hazelaar worden vaak gekozen dankzij hun verrassende mooie takken.

Tip: snij de takken schuin af met een scherpe snoeischaar en zet ze eerst een paar uur in water op een koelere plek om de huistemperatuur geleidelijker aan gewoon te worden.

Krulwilg

paastak
Getty Images

Gewone wilg

paastak
Getty Images

Gekrulde hazelaar

paastak
Getty Images

[td_smart_list_end]

Alternatieve paastakken met bloesems

Kies je liever voor wat meer kleur en geur, dan neem je takken met bloesems. Denk maar aan forsythia, Japanse kerselaar of waarom niet, (ster)magnolia met grote opvallende bloemen.

Tip: knip takken die nog niet in volle bloei staan, maar wel degene die nog veel knoppen hebben. Zo geniet je binnen langer van de bloemenpracht.

Forsythia

paastak
Beeld: Karolina Grabowska – Pexels

Japanse kerselaar

paastak
Getty Images

(Ster)magnolia

paastak
Getty Images

Onze bloemenexpert Gudrun maakte trouwens ook enkele prachtige bloemstukjes voor Pasen. Kijk naar de video en ga zelf aan de slag: Bloemschikken: lentebloemstuk voor op je paastafel.

Meer paasplezier lees je hier:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)