© Getty Images

Zo hou je je hond koel tijdens warm weer

De zomerse temperaturen zijn dezer dagen wel héél erg zomers. Ook voor huisdieren is de hitte niet echt aangenaam. Daarom enkele tips om je hond koel te houden tijdens warm weer!

7x hou je hond koel tijdens warm weer

Voorzie genoeg vers drinkwater

Net als wij moeten ook honden voldoende drinken als het warm is. Zorg ervoor dat je viervoeter steeds toegang heeft tot vers drinkwater. Let er wel op dat je geen ijskoud water geeft.

Wandel op het gras

Honden kunnen niet zweten, maar koelen af door hun tong uit hun bek te laten hangen. Ook via hun voetzolen kunnen ze wat warmte kwijt. Laat je hond dus niet te veel op de warme stenen lopen, maar loop liever op het gras.

Laat je hond nooit achter in de auto

Laat je viervoeter nooit alleen achter in een stilstaande wagen. In de zon wordt het al snel erg warm achter het glas, ook al laat je een raampje een paar centimeter open. Dat is echt niet genoeg.

Vul een badje met koud water

Er is niets zaliger dan pootje baden. Vul een badje met koud water of neem er de tuinslang bij. Waterpret en afkoeling voor hond én baasje! Tijdens een wandeling kan je hond ook wat verkoeling zoeken in een rivier of meertje. Let hierbij goed op, want niet elke plas is even veilig.

Wat je ook kunt doen, is een koelmat aanschaffen. Zo’n mat voor je hond (of kat) is ideaal als die met het warme weer zijn warmte moeilijk kwijt kan.

warm weer hond tips
Koelmat via bol.com

Neem water mee tijdens het wandelen

Als je met je hond ergens naartoe gaat, neem dan altijd water mee. Of het nu een een hele daguitstap is of een kort wandelingetje door het park, het is belangrijk dat je huisdier voldoende drinkt als het warm is.

Voorzie een plekje in de schaduw

Wanneer je ergens buiten zit met je viervoeter, zorg dan dat hij een plekje in de schaduw heeft. Dat kan bijvoorbeeld onder een parasol of tentje, of in een frisse schuur of garage.

Wandel niet op het warmste moment van de dag

Je hond uitlaten doe je best niet op het warmste moment van de dag, tussen 12 en 16 uur. Laat hem liever ‘s morgens vroeg uit en wacht ‘s avonds met wandelen tot het is afgekoeld.

Nog meer over huisdieren

Dit vind je vast ook interessant

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content