Wateroverlast of stormschade? Bel naar het nieuwe noodnummer 1722

noodnummer 1722


Wie voortaan wateroverlast of stormschade heeft, belt vanaf vandaag niet langer naar het noodnummer 112. Het Hulpcentrum krijgt er namelijk een nieuwe lijn bij: 1722. Deze maatregel komt er om het noodnummer 112  – voor mensen die écht in (levens)gevaar zijn – niet langer te belasten.

Geactiveerd bij extreme weersituaties

In 2016 overleed iemand die tijdens een hevig onweer tevergeefs het noodnummer 112 probeerde te bereiken. De lijn werd overbelast door oproepen over wateroverlast en stormschade. Om dergelijke gebeurtenissen te vermijden, wordt het nummer 1722 geactiveerd bij extreme weersituaties zoals onweer of intense regen.

“Het KMI geeft ons voortdurend weerupdates en wanneer het een code rood of oranje is, wordt 1722 geactiveerd”, aldus Erik Engels van de dienst 112. Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) benadrukt dan ook dat het noodnummer 112 enkel nog mag gebruikt worden voor échte levensbedreigende noodsituaties.

Andere noodnummers zoals 100, 101 en 112 blijven bestaan.

Bron: deredactie.be. Beeld: Shutterstock

Vorig artikel
Stress verminderen? Laat het kind in jezelf los
Volgend artikel
Bevroren voedsel snel ontdooien doe je zo

Dierenpark Forestia: het ideale uitstapje !

Ontdek wilde dieren uit onze eigen contreien in het unieke park Forestia. Grijze wolven, bruine beren, harige bizons,… meer dan 300 dieren uit onze streek leven hier in semi-vrijheid. Spendeer een heerlijke dag in dit dierenpark en geniet o.a. van een verrassende wandeling door de natuur. Op naar de Ardennen!

€7.50 €15.50