VIDEO: Billy-Billy, een zorgrobot voor bejaarden

VIDEO: Billy-Billy, een zorgrobot voor bejaarden

Trixxo, marktleider onder de dienstenchequebedrijven, gaat vijfduizend Billy-Billy’s verdelen onder zijn oudere klanten.

Maar wat is dat nu eigenlijk, Billy-Billy?

De knalgroene pratende bloempot heeft zelf zorg nodig, aangezien het plantje moet worden verzorgd. Maar hij kan ook het weerbericht voorlezen, de hoofdpunten in het nieuws opsommen, familieleden of vrienden contacteren wanneer er onheil dreigt en sms’jes voorlezen. Ook meet hij de temperatuur, de vochtigheid en het licht op de plek waar hij staat.

Trixxo

Het bedrijf Trixxo heeft vijfduizend van die robots besteld bij het Oostendse bedrijf Zora Bots en gaat ze verdelen bij haar oudere klanten. Want zij zien hoeveel bejaarden vereenzaamd zijn, en hierdoor bij wijze van spreke tegen een muur praten. Dan is zo’n bloempot toch veel handiger en nuttiger?

De klanten van dit bedrijf zullen de robot kunnen huren. Maar wie er zelf eentje wil kopen: de Billy-Billy kost 269 euro.

Bron: nieuwsblad.be – Beeld: Billy-Billy – Filmpje: youtube.com 

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)