Na zeven jaar vechten: acteur Marc Van Eeghem stopt met chemotherapie

Marc Van Eeghem

Deze ochtend vertelde Marc Van Eeghem (57) in het Radio 2-programma dat hij stopt met chemotherapie. De acteur vecht al zeven jaar tegen prostaatkanker en besluit het nu op eigen kracht te doen.

“Ik probeer m’n lichaam zo weerbaar mogelijk te maken”

Marc Van Eeghem zien we momenteel de pannen van het dak spelen in Tytgat Chocolat, maar wat je misschien niet wist is dat de man al zeven jaar een strijd voert tegen kanker. Deze ochtend vertelde de acteur dat chemo niet langer aanslaat en dat hij een alternatieve behandeling volgt.

Op dit moment is m’n lichaam nog sterk genoeg

“Ik leef anders nu. Ook omdat ik fysiek anders moet denken en handelen. Maar het einde, dat schrikt me niet af. Al zou ik toch nog graag enkele jaren op deze aardbol rondlopen”, vertelt hij. De acteur zag zijn vader zelf aftakelen door de ziekte en geeft aan dat hij zelf z’n leven in handen wil hebben. “Ik wil waardig sterven. Als het niet meer gaat, geef me dan een spuitje. Maar nu ben ik nog combattief genoeg.”

Bron: Radio 2, Het Nieuwsblad – Beeld: Getty Images

Previous article
Daarom is een boswandeling zo goed voor je!
Next article
Zonder is gezonder: een stappenplan naar minder suiker

Overnacht in een eeuwenoud herenhuis incl. ontbijt met champagne bij Aken

Je hebt het buitengevoel van een chalet in de natuur ergens bij een petieterig dorpje. En je hebt dat van een statig landgoed in het heuvellandschap van Nederlands Limburg, niet ver van Maastricht en Aken. Je wandelt of fietst nu eenmaal beter, als je je daarna kunt terugtrekken in een oase van luxe, die ook nog wat historische charme heeft. Bilderberg Kasteel Vaalsbroek is een eeuwenoud U-vormig herenhuis op een domein van 18 hectare, dat met een moderne vleugel werd uitgebreid. Je hebt hier dus hedendaagse ruimtes, maar ook authentieke parketvloeren, antieke schouwen, oude schilderijen en zware balken.

€85.00 €148.00