VIDEO: Actrice Meryl Streep haalt fors uit naar Trump op Golden GlobesMet haar indrukwekkende palmares en rijk gevulde carrière mocht actrice Meryl Streep de carrièreprijs Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award in ontvangst nemen. En hees of niet: indruk maken deed de actrice zeker wel met haar emotionele toespraak waarin ze fors uithaalt naar de Amerikaanse president-elect Donald Trump.

Opmerkelijke toespraak

Afgelopen nacht vond het filmgala the Golden Globes plaats in Beverly Hills waarin heel wat bekendheden in de filmwereld in de prijzen vielen, waaronder Meryl Streep. Tijdens haar openhartige toespraak legde Streep het vuur aan de schenen van Amerikaanse president-elect Donald Trump die om zijn beurt reageert dat hij niet anders verwacht van een ‘Hilary lover’.

“GEBREK AAN MINACHTING LEIDT TOT MINACHTING”- MERYL STREEP

Slechte invloed

Haar woorden zijn pakkend en blijven nazinderen: “Er was één optreden vorig jaar dat mij verbijsterd heeft. Het zette zijn klauwen in mijn hart. Niet omdat het goed was, er was niets goeds aan. Het was het moment waarop de persoon die het meest gerespecteerde zitje in ons land zal bekleden, een mindervalide reporter imiteerde. Iemand waar hij in privileges en macht ver boven staat en iemand die niet kan terugslaan. Het brak mijn hart toen ik het zag. En ik krijg het nog steeds niet uit mijn hoofd want het gebeurde niet in een film. Het was het echte leven. Als een publiek figuur, iemand met macht dit instinct om te vernederen gaat volgen, dan sijpelt dat in ieders leven door. Het geeft anderen toestemming om hetzelfde te doen.”

Tot slot eindigde de actrice geëmotioneerd met de woorden: “Zoals mijn vriend, mijn geliefde overleden prinses Leia ooit tegen mij zei: “Take your broken heart and make it into art.”

Positieve reacties

De toespraak van de actrice liet niemand onberoerd. Op Twitter regent het intussen van de positieve reacties.

In onderstaande video drijft Trump op een campaganbijeenkomst de spot met een journalist die aan een chronische spierziekte lijdt.

Nog meer over de Golden Globes?

Vorig artikel
Schattige video: Queen’s Guard stopt voor grootste fan
Volgend artikel
Een duwtje in de rug voor startende ondernemers

Bezoek Londen en de Harry Potter studio vanaf € 158

Harry Potter's avonturen zijn misschien voorbij, maar de magie is er nog. Dankzij Harry Potter and the cursed child is de jongen met het ronde brilletje weer hip. Tijd voor een bezoek aan de (zijn) studio. Ook Londen City heeft veel in de aanbieding. Ga langs op beroemde plekken zoals Notting Hill of sta tussen de beroemdheden in Mme Tussaud. Transport en overnachtingen in het 4* hotel zijn inbegrepen!

€158.00 €398.00