Wauw: deze vrouw maakt prachtige kunstwerkjes uit afgedankte spullen

Jane Perkins


Oud speelgoed, knopen en knikkers omtoveren tot prachtige kunstwerkjes? Kinderspel voor Jane Perkins, een 54-jarige Britse kunstenares. Wat een ander wegsmijt, ziet ze als een bron van inspiratie voor het namaken van bekende kunstwerken. 
 In-druk-wekkend!

Creatief talent? Dat kunnen we alleen maar toejuichen. En talent heeft deze dame! Zeventien jaar lang werkte Jane als verpleegster in een ziekenhuis in Londen. In 2003 gooide ze haar leven over een andere boeg en verdiepte ze zich in de artistieke wereld. Drie jaar later behaalde ze haar diploma in ‘Interior Textiles’. Wat begon met textiel mondde niet veel later uit in plastic, een stap die haar nu wereldbekend maakt.

Recyclage van de bovenste plank

Met allerlei prulletjes maakt Jane haar eigen indrukwekkende versies van kunstwerken zoals ‘De Zonnebloemen’ van Vincent Van Gogh, ‘De Dans’ van Henri Matisse en ‘De Waterlelies’ van Monet.

Nog meer indrukwekkende werken:

1

©Jane Perkins

2

©Jane Perkins

3

©Jane Perkins

3

©Jane Perkins

Ook aan de slag met oude spullen?

 

Beeld: chinadaily.com, Bron: BlueBowerbird

 

 

Vorig artikel
Orchidee: hoe verzorgen?
Volgend artikel
15 tips om gezond en snel te vermageren

Midden in de natuur: Plopsa Coo

Misschien wel het mooiste decor voor een pretpark: de natuur van de Amblève-vallei met de beroemde Watervallen van Coo. Hier maak je een onvergetelijke tocht met een bobslee of een bootje door het bos, neem je de adembenemende zetellift of zweef je boven de wolken op de Mega Mindy Flyer. Liever een stoer avontuur? Laat je meevoeren in het vikingschip van Vicky The Ride.

gratis