Wauw: deze vrouw maakt prachtige kunstwerkjes uit afgedankte spullen

Jane Perkins


Oud speelgoed, knopen en knikkers omtoveren tot prachtige kunstwerkjes? Kinderspel voor Jane Perkins, een 54-jarige Britse kunstenares. Wat een ander wegsmijt, ziet ze als een bron van inspiratie voor het namaken van bekende kunstwerken. 
 In-druk-wekkend!

Creatief talent? Dat kunnen we alleen maar toejuichen. En talent heeft deze dame! Zeventien jaar lang werkte Jane als verpleegster in een ziekenhuis in Londen. In 2003 gooide ze haar leven over een andere boeg en verdiepte ze zich in de artistieke wereld. Drie jaar later behaalde ze haar diploma in ‘Interior Textiles’. Wat begon met textiel mondde niet veel later uit in plastic, een stap die haar nu wereldbekend maakt.

Recyclage van de bovenste plank

Met allerlei prulletjes maakt Jane haar eigen indrukwekkende versies van kunstwerken zoals ‘De Zonnebloemen’ van Vincent Van Gogh, ‘De Dans’ van Henri Matisse en ‘De Waterlelies’ van Monet.

Nog meer indrukwekkende werken:

1

©Jane Perkins

2

©Jane Perkins

3

©Jane Perkins

3

©Jane Perkins

Ook aan de slag met oude spullen?

 

Beeld: chinadaily.com, Bron: BlueBowerbird

 

 

Vorig artikel
Orchidee: hoe verzorgen?
Volgend artikel
15 tips om gezond en snel te vermageren

Ceremoniële Matcha thee met gratis handgemaakte bamboe klopper

Matcha is gemaakt van de jongste, meest delicate theeblaadjes en zorgt daarom voor intense zoete tonen. Dit pakket bevat alles wat je nodig hebt om de perfecte kop matcha thee te maken waaronder een handgemaakte bamboeklopper. Dit alles voor de zachte prijs van € 27,95.

€27.95 €43.90