Doe mee aan de Libelle Vriendinnen Wandeluitdaging!

Doe mee aan de Libelle Vriendinnen Wandeluitdaging!
Getty Images

Wil je graag wat meer bewegen en op een leuke manier aan je gezondheid werken? En ben je wel te vinden voor een uitdaging? Dan komt onze Libelle Vriendinnen Wandeluitdaging als geroepen!

Libelle Vriendinnen Wandeluitdaging

  • Het doel? Samen met 500 Libelle Vriendinnen gaan we 25.000 kilometer wandelen in 1 maand tijd.
  • Jouw aandeel? 50 kilometer die je op je eigen tempo wandelt, maar wel binnen de periode van 30 dagen.
  • Hoe je dat doet? Je stapt in wanneer je wilt en kiest zelf je wandelschema, of volgt onze haalbare suggesties die je goesting geven om je stappers aan te trekken.

Wie een extra steuntje nodig heeft, krijgt op het Libelle Vriendinnenplatform elke dag handige tips en leuke opdrachten die je ervaring des te leuker maken. En uiteraard vind je ook heel wat motivatie bij andere lieve Libelle Vriendinnen die samen met jou de uitdaging aangaan. Zo gaat het goed, zo gaat het beter, alweer een kilometer!

Extra motivatie? Download onze wandelkalender, hang ‘m op je ijskast en volg onze haalbare planning!

Waarom wandelen zo goed voor je is?

Simpel, om deze redenen:

  1. Wandelen vermindert stress en maakt je gelukkig. Tijdens het wandelen produceer je namelijk opbeurende hormonen zoals endorfine en serotonine.
  2. Wandelen zorgt ervoor dat je beter slaapt. Je krijgt meer zuurstof binnen en wordt helemaal zen, wat je nachtrust ten goede komt.
  3. Het verbetert je spijsvertering, waardoor je minder last hebt van een opgeblazen gevoel.
  4. Je verbrandt calorieën. Goed om een kilootje kwijt te spelen (of om een extra koekje te nemen bij de koffie).
  5. Je verkleint de kans op allerlei ziektes en kwaaltjes, zoals suikerziekte, hart- en vaatziekten, cholesterolproblemen, rugklachten en longziektes.

Helemaal overtuigd om mee te doen aan de Wandeluitdaging? Surf dan naar Libelle Vriendinnen en sluit je aan bij de groep. Wie weet leer je zomaar nieuwe wandelmaatjes kennen en maak je vriendinnen voor het leven!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)