Libelle Tipt: deze nieuwe boeken zijn het lezen meer dan waard

Libelle Tipt: deze nieuwe boeken zijn het lezen meer dan waard

Eigenlijk mogen we best van geluk spreken: iedere maand opnieuw verschijnen er prachtige romans en thrillers die we maar al te graag willen lezen. Om er zeker van te zijn dat jullie door de bomen het bos nog zien, lijsten wij iedere maand onze boekentips op. Niet direct tijd om te lezen? Voeg deze boeken dan maar aan je leeslijst toe of word lid van onze Libelle Leesclub!

Lees ook: Daarom is het zo goed om voor het slapengaan te lezen

1 ‘Belgravia’ – Julian Fellowes

belgravia julian fellowes

Dit is het verhaal van de families Trenchard en Brockenhurst. De ene werkt zich op in de nieuwe adel, de andere is een prominent adellijk geslacht. Ze dragen een goed bewaard geheim met zich mee dat 25 jaar later hun reputaties dreigt te verwoesten…

 

“Julian Fellowes bedacht ook de succesvolle tv-serie ‘Downton Abbey’. Need I say more? Bereid je voor op een echt upstairs-downstairs verhaal vol intriges en verborgen schandalen, achter de gesloten deuren van de Engelse aristocratie.” – chef redactie Elke

 

Je kunt deze zomerroman voor maar 6,95 euro kopen bij Standaard Boekhandel, met de bon die bij je Libelle van 13 juni zit.

2 ‘Nog één keer feest’ – Liane Moriarty

nog één keer feest liane moriarty

Sophie is stomverbaasd als ze het huis van de tante van haar ex-lief erft. Op Scribbly Gum Island dan nog wel, waar meer dan 70 jaar geleden de ouders van een baby spoorloos verdwenen. Gaandeweg ontdekt ze meer over het mysterie van baby Munro.

 

“Wie al eens iets van Liane gelezen heeft, weet dat ze niet enkel heerlijk ontspannende boeken schrijft die makkelijk weg lezen, maar ook dat ze dat met flink wat humor doet. Heerlijk grappig, nooit zeemzoet en hilarisch herkenbaar, dit boek van Liane Moriarty is (alweer) één groot feest.” – Reportageredacteur Herte

 

Je kunt deze zomerroman voor maar 6,95 euro kopen bij Standaard Boekhandel, met de bon die bij je Libelle van 13 juni zit.

3 ‘Dochter van Frankrijk’ – Carol Drinkwater

dochter van frankrijk carol drinkwater

De dochter van Kurtiz, Lizzie, is al vier jaar verdwenen. Zomaar ineens, weggelopen. Kurtiz kan het zichzelf niet vergeven dat ze er niet genoeg voor haar was. Maar dan duikt Lizzie op in Parijs. Als Kurtiz naar haar op zoek gaat, belandt ze middenin een ongekende situatie van chaos en paniek.

 

“Een mooi, romantisch verhaal over liefde en vriendschap, van de fantastische verhalenvertelster Carol Drinkwater, mét oog voor wat er in de wereld gebeurt.” – Hoofdredactrice Karen

 

Je kunt deze zomerroman voor maar 6,95 euro kopen bij Standaard Boekhandel, met de bon die bij je Libelle van 20 juni zit.

4 ‘Dicht bij jou’ – Jojo Moyes

dicht bij jou jojo moyes

Wanneer de Brit Mike Dormer aanspoelt in het Australische kustplaatsje Silver Bay kan hij niet vermoeden welk drama zich daar heeft afgespeeld. Hoe langer hij in Silver Bay verblijft, hoe meer hij zich betrokken voelt bij de inwoners van het plaatsje, die leven van het walvistoerisme. Maar zal zijn bouwproject geen roet in het eten strooien?

 

“Een meeslepend liefdesverhaal, in een tot de verbeelding sprekende (onder)waterwereld. Daar wil ik ook weleens naartoe!” – Culiredacteur Sofie

 

Je kunt deze zomerroman voor maar 6,95 euro kopen bij Standaard Boekhandel, met de bon die bij je Libelle van 20 juni zit.

5 ‘In de schaduw van het palazzo’ – Santa Montefiore

in de schaduw van het palazzo santa montefiore

Luca Chancellor wordt op een dag wakker in Londen en beseft dat niks hem daar nog houdt: zijn huwelijk is voorbij, het contact met zijn dochters moeizaam, zijn job in de City inhoudsloos. Hij vertrekt naar het Italiaanse palazzo van zijn ouders en raakt er gefascineerd door de mysterieuze vrouw Cosima en het jongetje dat haar overal volgt.

 

“Er hangt doorheen het hele boek een zweem van mystiek, een gevoel dat er meer is tussen hemel en aarde. Een prachtige omgeving, spanning, mysterie en romantiek tot in het diepst van je ziel, dit boek heeft het allemaal.” – reportagecoördinator Tine

 

Je kunt deze zomerroman voor maar 6,95 euro kopen bij Standaard Boekhandel, met de bon die bij je Libelle van 27 juni zit.

6 ‘Achter gesloten deuren’ – B.A. Paris

achter gesloten deuren ba paris

Jack en Grace lijken het perfecte paar. Hij is een knappe, rijke advocaat, zij z’n charmante echtgenote. Maar hun ware liefde heeft ook een vreemd kantje. Waarom gaat Grace nooit mee lunchen met de vriendinnen? Waarom neemt ze nooit de telefoon op? En waarom heeft de slaapkamer van hun statige huis tralies voor het raam?

 

“Perfect is hun leven niet, maar spannend is het zeker. Doorheen de hoofdstukken wordt duidelijk wat zich echt afspeelt achter de gesloten deuren van het huis. De situatie wordt hoe langer hoe uitzichtlozer voor Grace, en die wanhoop grijpt je naar de keel. Een thriller die leest als een trein, tot aan de spannende ontknoping.” – eindredacteur Annelies

 

Je kunt deze zomerroman voor maar 6,95 euro kopen bij Standaard Boekhandel, met de bon die bij je Libelle van 27 juni zit.

7 ‘Laatste adem’ – Robert Bryndza

laatste adem robert bryndza

Als het gemartelde lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een vuilnisbak, haar nietsziende ogen puilend uit hun kassen en haar kleding druipend van het bloed, is detective Erika Foster als eerste ter plaatse. Het enige probleem: deze keer is het niet haar zaak. Terwijl ze vecht om een plekje in het onderzoeksteam, ontdekt Erika een verband tussen deze zaak en een onopgeloste moord van vier maanden eerder. Een jonge vrouw, op eenzelfde soort plek gedumpt, met vergelijkbare wonden: een fatale snee in haar dijbeenslagader. Dan wordt een andere vrouw ontvoerd, terwijl ze op haar date wacht. Erika en haar team moeten haar vinden voor ze het volgende slachtoffer wordt.

 

“Als fan van het eerste uur keek ik heel hard uit naar het vierde deel van deze serie. En opnieuw is het een bloedstollende thriller geworden die leest als een trein. Wat een aanrader!”

 

‘Laatste adem’ verscheen bij uitgeverij Boekerij, en is het vierde deel in de Erika Foster-reeks na ‘Het meisje in het ijs’, ‘De stalker in de nacht’ en ‘Donker water’. Je shopt deze meeslepende thriller hier.

8 ‘De Mitford-moorden’ – Jessica Fellowes

de mitford-moorden

Het is 1920 en Louisa Cannon hoopt aan haar leven van armoede en een gevaarlijke oom te ontsnappen. Ze krijgt een baan als kindermeisje en chaperonne in de huishouding van de rijke familie Mitford. Als er op klaarlichte dag in de trein een verpleegster wordt vermoord (een nazaat van Florence Nightingale), raken Louisa en de oudste Mitford-dochter Nancy verstrikt in het moordmysterie. Het is het eerste deel van een zesdelige reeks; in elk boek staat een van de zes Mitford-zussen centraal.

 

“Als fan van ‘De Zeven Zussen‘ ben ik blij dat ik met ‘De Mitford-moorden’ opnieuw een reeks heb gevonden die me weet te boeien. Schandalen, liefde, intriges… Meer moet een thriller niet hebben. En je weet dat het een goed boek is wanneer je het niet kunt wegleggen en gewoon wil verder lezen. Laat de vervolgen maar komen!” – Lezeres Gerda

 

Recent verscheen ‘De Mitford-moorden’ bij uitgeverij Volt. Shop ‘m hier.

9 ‘Verlaten’ – Jane Harper

verlaten jane harper

In de eenzame outback van Australië staan twee broers bij de omheining die hun boerderijen van elkaar scheidt. Ze zijn elkaars dichtstbijzijnde buren, hun huizen liggen drie uur rijden van elkaar. De derde broer ligt dood aan hun voeten. Cameron maakte zich ergens zorgen over. Besloot hij om zelf zijn dood tegemoet te lopen? Als hij dat niet heeft gedaan, blijven er in deze afgelegen omgeving maar weinig verdachten over.

 

“‘Verlaten’ van Jane Harper sleept je mee naar de bloedhete outback van Australie, een verlaten woestijngebied waar drie broers leven, tot een van hen dood aangetroffen wordt. Zag hij geen uitweg meer of is het niet wat het lijkt? Het plot zit heel goed ineen en leest als een trein, dit boek is niet zozeer een thriller, maar eerder een familiedrama/ avontuur, de spanning zit in de personages die heel goed uitgeschreven zijn en waarvan er heel wat een mysterieus verleden hebben dat nog niet achter hen ligt. De actuele thema’s die Harper gebruikt geven de verhaallijn verrassende wendingen waardoor je het niet zomaar weglegt.  Een echte aanrader!” – Grafisch vormgever Blossom

 

‘Verlaten’ verscheen begin april bij uitgeverij A.W. Bruna. Je koopt ‘m hier.

 

10 ‘De boekwinkel voor gebroken harten’ – Robert Hillman

de boekwinkel voor gebroken harten

Tom Hope verwacht geen wonderen. Hij doet wat hij kan op zijn boerderij – melkt de koeien, oogst de appels, zorgt voor de schapen. Maar sinds zijn vrouw Trudy hem, samen met hun kleine Peter, verliet om zich bij een religieuze gemeenschap aan te sluiten, is Tom eenzaam. Dan komt Hannah Babel in beeld. Boekverkoopster en een wervelwind van een vrouw: de tweede Jood – en meest kleurrijke persoon – die Tom ooit heeft ontmoet. En hij durft te geloven dat ze elkaar gelukkig zouden kunnen maken. Maar het is 1968: 24 jaar nadat Hannah met haar zoontje in Auschwitz arriveerde. Tom Hope gaat de strijd aan met een verdriet dat hij zich nauwelijks kan voorstellen..

 

“Zo’n titel grijpt direct mijn aandacht. Ik stelde me al een stoffige boekenwinkel voor waarin gebroken personages troost en steun bij elkaar zoeken – voor mij de perfecte ingrediënten voor een goed boek dus. En ‘De boekenwinkel voor gebroken harten’ stelde niet teleur. Hoe leuk is het om over een ontwapenende liefde te lezen én dit tegelijkertijd ook precies te voelen?! Ik krijg nog altijd een warm gevoel wanneer ik aan dit boek terugdenk.” – Commercieel verantwoordelijke Rani

 

‘De boekwinkel voor gebroken harten’ verscheen bij uitgeverij A.W. Bruna. Je koopt ‘m hier.

 

11 ‘Dennie is een star’ – Maartje Wortel

Op de Rietveld Academie kreeg ik les van Wim Brands. Tijdens een van de eerste lessen gaf hij ons een paar regels mee. Hij zei: Probeer niet te lachen, dat komt zo dom over. Hij zei ook: Je moet eerst weten hoe je moet sturen voor je uit de bocht vliegt. En hij zei: Schrijf nooit over je kat. Of over welke kat dan ook. ‘Dennie is een star‘ is een verhaal over tijd en ruimte, over religie, over seks en vooral: over Dennie. De kat.

 

“‘Dennie is een star’ is het ideale boek om deze zomer in een ruk uit te lezen op je terras. Maartje Wortel dropt je in de wonderlijke wereld van Ted, een vrouw die worstelt met relaties en haar geluk vindt in Dennie, een vaalrode kat. De poëtische manier waarop Wortel de gedachtegangen van Ted neerschrijft laten je op een intieme manier met haar meeleven, maar het klopt wat de titel zegt: Dennie is de echte star van dit verhaal.” – Video producer Tim Keeren

 

Deze roman verscheen bij DasMag. Je shopt ‘m hier.

 

12 ‘Een zomer in Venetië’ – Wlodimierz Odojewski

een zomer in venetië

De Poolse Marek kan bijna niet wachten om op vakantie te gaan naar Venetië. Hoewel hij pas negen is, weet hij alles over de stad. Maar de zomer van 1939 heeft andere verrassingen voor hem in petto. Vanwege de dreiging dat de oorlog zal uitbreken moet hij in Polen blijven en wordt hij naar zijn tante Weronika op het platteland gestuurd. In haar landhuis ontdekt hij op een dag een plas water in de kelder, die snel groter wordt. Een bron! Zijn lievelingstante Barbara pakt dit idee meteen op. Stoelen worden bruggen, de pingpongtafel wordt de piazza San Marco. En terwijl buiten uit de blauwe lucht de eerste bommen vallen, beleeft Marek onder de lampionnen in de verduisterde kelder een reis die het echte Venetië ver overtreft.

 

“Door ‘Een zomer in Venetië’ ben ik fan geworden van Odojewski. Hij gebruikt kinderlijke fantasie om aan de harde realiteit te ontspannen, en dat is leuk om te lezen. Je krijgt enerzijds de wrede oorlog en anderzijds het warme familiegevoel, en dat zorgt er net voor dat ik die fantasie helemaal begreep en er ook in meeging. Tijd om zijn andere romans op te zoeken!” – Digital analyst Thijs

 

‘Een zomer in Venetië’ is te koop bij uitgeverij Querido. Je shopt ‘m hier.

 

13 ‘De vergeten Deverill’ – Santa Montefiori

de vergeten deverill

Nantucket, Massachusetts, 1960. Als na de dood van Arethusa Clayton blijkt dat zij haar as wilt laten uitstrooien op een heuvel bij het Ierse kasteel Deverill, zijn haar kinderen stomverbaasd. Zij hebben nog nooit van het kasteel gehoord, hoewel ze weten dat hun moeders meisjesnaam Deverill was en dat ze als jonge vrouw de armoede in Ierland ontvluchtte. Waarom wilde Arethusa na haar dood terugkeren naar het land waaraan ze bij leven een hekel leek te hebben?

 

Begin deze maand verscheen bij Uitgeverij Boekerij de nieuwe Santa Montefiore. De vergeten Deverill is een extra deel bij de oorspronkelijke driedelige Deverill-serie, en is wederom een prachtig familieverhaal dat zich afspeelt in het Amerika van de jaren zestig en het Ierland van eind 19de eeuw. Je kunt het boek hier kopen.

 

“Van boekentips gesproken! Ook met dit nieuwe boek slaagt Montefiore erin om mij mee te slepen in een ontroerend familieverhaal. Niets zo leuk als volledig in het verhaal op te gaan, en even van de wereld te verdwijnen. De fans van Montefiore zullen niet ontgoocheld zijn!” – Commercieel verantwoordelijke Rani

14 ‘De olijfboom’ – Lucinda Riley

de olijfboom

Tijdens een zomer in Cyprus wordt Helena voor het eerst verliefd. Vierentwintig jaar later erft ze het vakantiehuis waar ze destijds verbleef en ze besluit met haar gezin terug naar Cyprus te gaan. Een toevallige ontmoeting met haar jeugdliefde zorgt voor een botsing tussen Helena’s verleden en het heden, wat grote gevolgen heeft voor haar gezin…

 

Met De Zeven Zussen-reeks heeft Riley zich wereldwijd bekend én geliefd gemaakt. Begin april verscheen bij Uitgeverij Xanders De olijfboom: een stand-alone die de typische Riley-stijl uit de Zussen-serie combineert met een verrassend hedendaags verhaal. Je kunt deze topper hier kopen.

 

“Na De Zeven Zussen heb ik in een rotvaart de andere boeken uit de gelijknamige reeks uitgelezen. Ik stond dan ook te popelen om een compleet nieuw verhaal van Lucinda Riley te lezen, en het heeft de verwachtingen zeker weten in te lossen. Romantisch, verrassend en meeslepend. Meer moet een boek niet zijn voor mij.” – Redactrice Jolien

 

15 ‘De bijenhoudster’ – Meredith May

de bijenhoudster

Meredith May was vijf jaar oud toen er voor het eerst een honingbij over haar arm kroop. Ze woonde op dat moment bij haar grootvader, een excentrieke bijenhouder die honing maakte in een roestig oud busje. Die eerste bij was angstaanjagend en opwindend tegelijk, en in de jaren daarna ontdekte ze dat alles wat ze over het leven en familie moest weten verborgen lag in de geheime wereld van de bijen. Het was het begin van een levenslange vriendschap.

 

Uitgeverij Lev. publiceerde begin april dit waargebeurde verhaal over familiebanden, honingbijen en het leven. De bijenhoudster is buitengewoon mooi geschreven en vertelt hoe een klein, vaak verkeerd begrepen insect een leven kan veranderen. Je shopt ‘m hier.

 

“Normaal ben ik niet zo’n fan van familieverhalen, maar De bijenhoudster heeft mij compleet verrast. May schreef een boek over pijn, verdriet en disfunctionele familiebanden, maar ging geen enkel moment de stereotiepe kant op. Ze wist op een sublieme manier het menselijke verdriet te verweven met het leven van de honingbijen. En net die -op het eerste zicht- onlogische symboliek tilde De bijenhoudster naar een hoger niveau. Wat een prachtig boek, en zeker een aanrader!” – Social planner Thijs

 

16 ‘Doggerland’ – Ben Smith

Op de Noordzee, ver weg van wat er over is van de kustlijn, strekt een windmolenpark zich uit tot aan de horizon. De jongen en de oude man zijn belast met het onderhoud, terwijl de eeuwige golven merkwaardige ladingen rommel door de watervelden met turbines sleuren. De jongen is door het Bedrijf naar het oneindige windmolenpark gestuurd om zijn vaders plaats in te nemen na diens verdwijning. Vragen over het hoe en waarom worden door de oude man niet beantwoord. De oude man vist naar verloren gegane dingen, de jongen zoekt naar flinters bewijs over de waarheid rondom het lot van zijn vader.

 

Begin april verscheen Doggerland van Ben Smith bij uitgeverij Atlas Contact. De roman is een prachtig voorbeeld van ‘environmental literature‘: literatuur waarin de menselijke invloed op het milieu een belangrijke rol speelt. Deze roman vind je hier.

 

“Tussen alle boekentips die ik al eens had gekregen, zat er nog nooit een thriller. Doggerland was de eerste die mijn écht aansprak. Smith zet een sterke symboliek op papier door het brutale -enigszins dystopische- landschap gelijk te schakelen met de hardheid van het complexe menselijke drama van de hoofdfiguren. Na het dichtslaan van de laatste pagina blijft Doggerland gegarandeerd nog even nazinderen.” – Social planner Thijs

 

 

17 ‘De duik’ – Cathérine Steadman

de duik

Erin is een documentairemaker die op het punt staat door te breken. Haar man Mark is een knappe investeringsbankier met grote plannen. Om hun liefde te vieren gaan ze op een romantische reis naar het tropische eiland Bora Bora, waar ze genieten van de zon, het strand en elkaar. Maar dan, als ze gaan duiken in de helderblauwe zee, vinden ze iets in het water… Het stel staat voor een gevaarlijke keuze: vertellen ze wat ze gevonden hebben of bewaren ze hun geheim? Als niemand anders ervan weet, kan er niets misgaan, toch? Hun beslissing brengt een verwoestende reeks gebeurtenissen op gang…

 

Karakter Uitgevers B.V. publiceerde afgelopen maand De Duik van Catherine Steadman. Het is een psychologisch thrillerdebuut voor liefhebbers van Ruth Ware, Paula Hawkins en Shari Lapena. Je koopt ‘m hier.

 

“Ik heb dit boek op 2 dagen uitgelezen, wat echt een record is voor mij. Deze thriller doet dan ook perfect wat een thriller moet doen: je op het puntje van je stoel houden waardoor je niet kunt stoppen. Een minpuntje is dat het vaak onrealistisch is. Maar het is wel de ideale vakantiethriller!” – Lezeres Christel

18 ‘Serotonine’ – Michel Houellebecq

Het verhaal vindt plaats in een Frankrijk dat zijn tradities aan het verkwanselen is, zijn steden ontdoet van hun charme en zijn platteland verwoest tot de volksopstand erop volgt. De verteller brengt een verhaal over zijn leven als landbouwingenieur, zijn vriendschap met een boer van adel, over het falen van hun jeugdige idealen, de misschien wel dwaze hoop een verloren vrouw terug te vinden.

 

Een paar jaar na Onderworpen is Michel Houellebecq terug met een roman over de puinhopen van de toekomst. Serotonine verscheen bij De Arbeiderspers. Je shopt deze topper hier.

 

Wil je graag weten wat anderen van deze boeken vonden of op zoek naar nog meer boekentips? Neem dan snel een kijkje in onze Libelle Leesclub!

 

Lees meer

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)