Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Getty Images

Leestips: 6 boeken om nú te ontdekken

Iedere maand opnieuw verschijnen er prachtige romans die we maar al te graag willen lezen. Om er zeker van te zijn dat jullie door de bomen het bos nog zien, lijsten wij maandelijks onze boekentips op. Niet direct tijd om te lezen? Voeg deze boeken dan zeker aan je leeslijst toe of word lid van onze Libelle Leesclub!

Onze boekentips

‘De Schotse ontdekking’ – Karen Swan

'De Schotse ontdekking' - Karen Swan

‘De Schotse ontdekking’ – Karen Swan

Alex Hyde is een succesvol businesscoach met te weinig tijd. Toch kan ze niet weigeren als ze het aanbod krijgt naar het prachtige eiland Islay te komen, om daar de CEO van een vooraanstaande whiskystokerij in het gareel te krijgen. Maar daar zit Lochlan Farquhar helemaal niet op te wachten. Hij is de erfgenaam van het familiebedrijf en is niet gewend om ‘nee’ te horen.

In het winterse, ruige landschap moet Alex zich staande zien te houden, terwijl ze zich ondertussen ook ongewild aangetrokken voelt tot de weerbarstige Lochlan. En dan doet Alex een schokkende ontdekking, die haar voor een bijna onmogelijke keuze stelt…

‘De Schotse ontdekking’ verscheen bij Xander Uitgevers.

Koop het boek hier

‘Koninklijke liefde’ – Nora Roberts

'Koninklijke liefde' - Nora Roberts

‘Koninklijke liefde’ – Nora Roberts

Prins Bennett houdt al jaren zonder al te veel moeite zijn imago van playboyprins in stand. Dat bevalt hem prima, maar een nieuwe uitdaging gaat hij nooit uit de weg. Als de stille, mysterieuze Lady Hannah Rothschild zijn pad kruist, kan het spel beginnen.

Prinses Camilla ontsnapt voor een paar weken naar het achterland van Vermont, waar ze zich verborgen houdt voor de pers. Maar als ze oog in oog komt te staan met de knappe archeoloog Delaney Caine, zal ze toch haar ware identiteit moeten onthullen.

‘Koninklijke liefde’ is deel twee in de Cordina-serie en verscheen bij HarperCollins.

Het boek is hier verkrijgbaar

‘Ongezien’ – Pascale Petralia

'Ongezien' - Pascale Petralia

‘Ongezien’ – Pascale Petralia

Pia is een jonge vrouw met een bijzondere aandoening. Soms raakt ze letterlijk het noorden kwijt. De ijkpunten in haar hoofd zijn in de war. Haar hele jeugd krijgt ze te horen dat er iets fout is. Onhandig probeert ze zich los te wrikken van dit beeld, los uit het Vlaamse dorpskorset en haar overbeschermende omgeving, om haar eigen weg te zoeken in het leven. Als vrouw, als mens.

‘Ongezien’ is een psychologische roman en verscheen bij Lannoo.

Je vindt het boek hier

‘Uit de kast, in de kast’ – Riadh Bahri

'Uit de kast, in de kast' - Riadh Bahri

‘Uit de kast, in de kast’ – Riadh Bahri

In dit boek getuigt VRT-journalist Riadh Bahri over hoe hij zijn seksuele geaardheid ervaart en leerde te accepteren. Als leidraad in het verhaal belicht hij de moeilijke relatie met zijn vader.

De grote hoop van dit boek is dat mensen het nooit nog nodig zullen hebben om zich te outen. Riadh gaat daarvoor ook in gesprek met bekende LGBTQ+’ers Wim De Vilder, Petra De Sutter en Wanne Synnave over hun uit/in de kast zijn.

‘Uit de kast, in de kast’ verscheen bij Pelckmans.

Koop het boek hier

‘Twee levens met jou’ – Holly Miller

'Twee levens met jou' - Holly Miller

‘Twee levens met jou’ – Holly Miller

Lucy staat op een kruispunt in haar leven. Ze heeft net haar ondankbare baas vaarwel gezegd en heeft geen idee wat haar volgende stap zal zijn. Haar spaargeld gebruiken om haar schrijversdroom na te jagen of naar Londen verhuizen om haar carrière nieuw leven in te blazen?

Het lijkt bijna te toevallig dat ze diezelfde avond de aantrekkelijke Caleb in een bar ontmoet en Max weer tegenkomt, die ooit de liefde van haar leven leek te zijn. Soms kan één beslissing de loop van je hele leven veranderen…

‘Twee levens met jou’ verscheen bij HarperCollins.

Het boek is hier verkrijgbaar

‘Goede hoop’ – Sarah Lark

'Goede hoop' - Sarah Lark

‘Goede hoop’ – Sarah Lark

Nieuw-Zeeland, 1929. Na hun vlucht uit Europa bouwen Nellie en Maria een nieuw leven op in Nieuw-Zeeland. De twee dierenartsen openen een praktijk, maar de gevolgen van de wereldwijde economische crisis zijn ook daar voelbaar.

Om in hun onderhoud te voorzien, treden Maria en haar man in dienst als dierenartsen bij een circus, dat hen helemaal naar Australië brengt. En ook de liefde tussen Nellie en Walter wordt door de dreigende oorlog op de proef gesteld…

‘Goede hoop’ verscheen bij uitgeverij De Fontein.

Je vindt het boek hier

Wil je graag weten wat anderen van deze boeken vonden of ben je op zoek naar nog meer boekentips? Neem dan snel een kijkje in onze Libelle Leesclub. Veel leesplezier!

Nog meer leesinspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!