boekentips
Getty Images

Boekentips: 6 boeken om nú te ontdekken

Door Annelies Dyck

Iedere maand opnieuw verschijnen er prachtige romans die we maar al te graag willen lezen. Om er zeker van te zijn dat jullie door de bomen het bos nog zien, lijsten wij maandelijks onze boekentips op. Niet direct tijd om te lezen? Voeg deze boeken dan zeker toe aan je leeslijst.

Wil je graag onze boekentips rechtstreeks in je mailbox? Schrijf je dan nu in voor onze Libelle Leesclub-nieuwsbrief en laat je inspireren!

Onze boekentips

De eerste zes boeken in het lijstje zijn helemaal vers van de pers en/of worden deze maand nog verwacht.

Stemmen in het duister – Nicci French

Stemmen in het duister - Nicci French

Stemmen in het duister – Nicci French

April betekent traditioneel de maand waarin het duo Nicci French haar nieuwe thriller op de wereld loslaat. Deze keer duikt opnieuw rechercheur Maud O’Connor op, die ook in French’ vorige thriller speurder van dienst was.

Nancy is net verhuisd naar een nieuw appartement. Wanneer haar buurvrouw Kira dood wordt aangetroffen denkt iedereen aan zelfmoord. Maar Nancy heeft haar nog kort voor haar dood gezien en is overtuigd van kwaad opzet. Niemand wil luisteren, alleen Maud O’ Connor.

Je vindt het boek hier

Toni Coppers – Roofdier

Toni Coppers - Roofdier

Toni Coppers – Roofdier

In Lapland viert Tom, een filmstudent, midzomernacht met enkele meisjes die hij ontmoette op het ‘Grote Berenpad’. Ook al gaat de zon die nacht niet onder, toch blijken er duistere krachten in het spel want de volgende ochtend is Tom spoorloos.

Zij radeloze ouders vragen Alex Berger om hulp. In het hypnotiserende landschap van berken, meren en stilte wordt die geconfronteerd met een onmogelijke opdracht: hoe vind je een jongen terug in die laatste wildernis van Europa? Dan ontdekt de lokale politie een lijk, maar het is niet Tom.

IJzersterke nieuwe thriller van Libelle Leesclub-favoriet Toni Coppers.

 

Je koopt het boek hier

De vrouwen van het wijndomein – Linda Winterberg

De vrouwen van het wijndomein - Linda Winterberg

De vrouwen van het wijndomein – Linda Winterberg

Zeer populair binnen het romance-genre zijn boeken over sterke zussen die samen een familiebedrijf runnen. Dit is deel 2 in een reeks die zich afspeelt op een Duits wijndomein.

Wiesbaden, 1951. Samen met haar zussen Bille en Lisbeth heeft Henni de w­ijnfabriek van haar familie door de zware jaren na de oorlog weten te loodsen. Hun mousserende wijn wordt steeds bekender en ze is gelukkig getrouwd met Georg. Maar dan keert op een dag Henni’s echtgenoot terug, die t­ijdens de oorlog als verloren werd beschouwd. Heerlijke reeks voor de fans van Corina Bomann en Paula Stern, die extra fijn leest met een glaasje wijn erbij!

Je koopt het boek hier

Al het blauw van de hemel – Mélissa Da Costa

Al het blauw van de hemel - Mélissa Da Costa

Al het blauw van de hemel – Mélissa Da Costa

Wanneer bij Emile jongdementie wordt gediagnosticeerd, koopt hij een camper en plaatst een zoekertje voor een reisgezel. Tot zijn eigen verbazing krijgt hij antwoord van Joanne, een jonge mysterieuze vrouw…

‘Al het blauw van de hemel’ ging wereldwijd 1 miljoen keer over de toonbank en is nu eindelijk ook vertaald naar het Nederlands.

Het regent lovende woorden en sterren in onze Libelle Leesclub op Facebook voor deze pakkende roman van de Franse Mélissa Da Costa.

Je koopt het boek hier

De geruite meisjes – Alexa Henning von Lange

De geruite meisjes - Alexa Henning von Lange

De geruite meisjes – Alexa Henning von Lange

Voor de 91-jarige Klara, die blind is en haar huis niet meer zelf uit kan, wordt de wereld steeds kleiner. De tijd dringt om met haar verborgen gehouden verleden in het reine te komen: haar band met de nazi’s en haar geadopteerde Joodse dochter Tolla.

Als jonge vrouw kreeg Klara immers de leiding over het kindertehuis Oranienbaum, maar om de toekomst van de meisjes daar te redden, had ze de steun van de nazi’s nodig. Die steun kwam echter met een hoge morele prijs…

Dit meeslepende verhaal is gebaseerd op de memoires van de grootmoeder van de auteur die meer dan 130 audiocassettes insprak over haar leven tijdens de oorlog.

Je vindt het boek hier

One true loves – Taylor Jenkins Reid

One true loves - Taylor Jenkins Reid

One true loves – Taylor Jenkins Reid

Taylor Jenkins Reid doet het weer! Met bestsellers als Daisy Jones & The Six veroverde de Amerikaanse auteur de voorbije jaren miljoenen lezersharten – ook die van ons! – en deze ‘One True Loves’ is opnieuw een verhaal dat je alle emotionele hoeken van de kamer zal laten zien.

Op hun eerste huwelijksverjaardag raakt Emma’s man Jesse vermist bij een helikopterongeluk. Wanneer ze een jaar later een oude vriend tegenkomt, wordt ze totaal onverwacht opnieuw verliefd. Dit lijkt haar tweede kans op geluk … tot ze hoort dat Jesse terecht is. Lukt het Emma om te kiezen tussen haar eerste en haar tweede grote liefde? 

Je vindt het boek hier

Kinderen van Oekraïne – Erin Litteken

Kinderen van Oekraïne - Erin Litteken

Kinderen van Oekraïne – Erin Litteken

€ 22,99

Het is de zomer van 1941 en het Duitse leger rukt op naar de landsgrenzen van Oekraïne. De roman volgt de levens van drie vrouwen.
De zeventienjarige Liliya vraagt zich af hoe en of ze kan vechten voor haar vrienden, familie en land. Vika wil koste wat kost haar kinderen beschermen. Moet ze blijven of vluchten? Voor Halya van twaalf dreigt tewerkstelling in Duitsland.

Deze drie vrouwen schetsen een verbluffend portret van Oekraïne en zijn bevolking. Een boek dat iedereen zou moeten lezen, zeker nu.

Eerder verscheen van deze auteur al de mooi ontvangen roman Dochters van Kiev.

Je bestelt het boek hier

Niets is waar – Lisa Jewell

Niets is waar - Lisa Jewell

Niets is waar – Lisa Jewell

€ 22,99

Lisa Jewell schreef haar eerste roman in 1999 na een weddenschap, en intussen zijn we tientallen thrillers verder en wordt ze in 29 talen uitgegeven. 

Tijdens haar verjaardag in een pub ontmoet Alix, die podcastmaakster is, Josie. Zij is toevallig ook jarig en precies even oud. Het klikt tussen beide dames. Josie staat naar eigen zeggen op een belangrijk kruispunt in haar leven en wil haar verhaal aanbieden. Alix geeft het een kans, maar ontdekt dan dat Josie een aantal duistere geheimen verbergt…

Je vindt het boek hier

Never never – Colleen Hoover

Never never - Colleen Hoover

Never never – Colleen Hoover

€ 18,00

Een spannende roman van Colleen Hoover, bestsellerauteur van It ends with us.

Charlie en Silas zijn al beste vrienden sinds ze konden lopen en een koppel sinds hun veertiende. Op een dag worden ze wakker als volslagen vreemden, zonder herinnering aan elkaar. Om erachter te komen wat er gebeurde, moeten ze samenwerken. Maar hoe meer ze te weten komen over het stel dat ze ooit waren, des te vaker ze zich afvragen waarom ze ooit samen waren..

Ochtendgloren – Corina Bomann

Ochtendgloren - Corina Bomann

Ochtendgloren – Corina Bomann

€ 22,99

Het meeslepende slotdeel van de Waldfriede-serie, deze keer met Christina, een verloskundige in opleiding, in de hoofdrol.

Berlijn, 1948. Als de hulpgoederen eindelijk Waldfriede bereiken, slaakt iedereen een zucht van verlichting. De nood is hoog in het zwaar getroffen ziekenhuis. Tegen die achtergrond wordt Christina verliefd op de jonge technicus Peter. Hoewel ze diep treurt om haar vader en broer die in de oorlog zijn omgekomen, geeft de liefde haar toch ook hoop voor de toekomst

Je koopt het boek hier

De vrouwen van het kamp – Heather Morris

De vrouwen van het kamp - Heather Morris

De vrouwen van het kamp – Heather Morris

€ 23,99

De nieuwe roman van bestsellerauteur Heather Morris, bekend van ‘De tatoeëerder van Auschwitz’. Ze vertelt een stukje vergeten, waargebeurde geschiedenis van Australische verpleegsters in een gevangenkamp op Sumatra tijdens WO II.

Hoofdpersonages zijn muzikante Norah en verpleegster Nesta. Ze leven onder gruwelijke omstandigheden en hebben jarenlang alleen elkaar om zich aan vast te houden. Ondanks alles blijven ze manieren vinden om hoop te houden.

Je koopt het boek hier

Anna O – Matthew Blake

Anna O - Matthew Blake

Anna O – Matthew Blake

Stel je voor: je werkt als speechschrijver in het Britse parlement, leest graag Agatha Christie en sleutelt na je uren aan je eerste thriller. 48 uur nadat je ‘m instuurt naar enkele uitgeverijen, zijn er al 16 internationale biedingen en de weken nadien raakt ie verkocht aan meer dan 30 landen. En daarna komen de lovende recensies van álle kanten…

Het overkwam de jonge Matthew Blake, die met ‘Anna O’ het thrillerdebuut van het jaar schreef. Anna Ogilvy is een vijfentwintigjarige journaliste met een beloftevolle toekomst, tot ze haar twee beste vrienden vermoordt. De tabloids noemen haar ‘Schone Slaapster’, omdat ze vanwege een zeldzame aandoening sinds de moord in diepe slaap verkeert.

Forensisch psycholoog Benedicte Prince wordt erbij gehaald als laatste redding om haar wakker te krijgen zodat ze eindelijk kan terechtstaan. Als Anna na verloop van tijd tekenen van leven begint te vertonen, moet hij zien te ontdekken wat er destijds is gebeurd. Daarmee opent hij – op gevaar van eigen leven – de doos van Pandora. Leest als een trein/’Het Meisje in de trein’ en werkt toe naar een plot die wij écht niet zagen aankomen.

Je koopt het boek hier

De Griekse dochter – Soraya Lane

De Griekse dochter - Soraya Lane

De Griekse dochter – Soraya Lane

Londen, heden. Ella is succesvol kunsthandelaar, maar heeft spijt van haar beslissing om niet zelf schilder te worden. Dan krijgt ze onverwacht informatie over het leven van haar oma, waaronder een onbekend muziekstuk. De sporen wijzen naar Griekenland en ze besluit om haar zoektocht daar te vervolgen…

Het derde deel in de achtdelige serie De verloren dochters, met meeslepende liefdesgeschiedenissen over de hele wereld. Ontzettend geliefd in onze Libelle Leesclub, de fans van Lucinda Riley zullen hiervan smullen!

De Oostenrijkse verleiding – Karen Swan

De Oostenrijkse verleiding - Karen Swan

De Oostenrijkse verleiding – Karen Swan

Clover trekt naar de Alpen om een documentaire te maken over een controversiële snowboarder. In het romantische winterwonderland wordt ze verliefd op hem, maar ze voelt dat hij iets verbergt…

Karen Swan schrijft twee boeken per jaar: een zomerroman en een winters verhaal. En hoewel haar boeken nog maar een paar jaar in het Nederlands vertaald worden, hebben heel wat Vlaamse lezeressen haar in hun hart gesloten.

De Oostenrijkse verleiding is een écht Karin Swan met liefde, spanning, drama en een vleugje mysterie tegen een idyllische achtergrond – deze keer wintersportwalhalla Zell am See.

 

Je vindt het boek hier

Kelderkinderen – Kristien Dieltiens

Kelderkinderen - Kristien Dieltiens

Kelderkinderen – Kristien Dieltiens

Op pinkstermaandag 1828 toonde Kaspar Hauser zich voor het eerst aan de wereld op een plein in het Duitse Neurenberg. De vondeling bracht zijn eerste levensjaren in een kelder door en bezat geen woorden of herinneringen.  Waarom werd hij opgesloten? Welke geheimen droeg de knaap met zich mee?

Op basis van dat verbluffende, waargebeurde historische verhaal schreef auteur Kristien Dieltiens een meeslepende psychologische roman die je vastgrijpt tot de laatste pagina.

Sara Novic – Zoals onder water

Sara Novic - Zoals onder water

Sara Novic – Zoals onder water

De leerlingen van de dovenschool River Valley willen een normaal leven leiden, met ouders die hen zo min mogelijk vertellen wat ze moeten doen. February, het schoolhoofd, is zelf een horend kind van dove ouders. Zij vecht voor het voortbestaan van zowel de school als haar huwelijk en krijgt daarbovenop ook te maken met de vermissing van drie van haar leerlingen.

‘Zoals onder water’ is een verhaal over isolatie en onrechtvaardigheid, liefde en verlies, maar vooral over doorzettingsvermogen, lef en levensvreugde. 

Je koopt het boek hier

P.M. Gerard – Meisjes zonder naam

P.M. Gerard - Meisjes zonder naam

P.M. Gerard – Meisjes zonder naam

Malena Messeguer heeft ogenschijnlijk alles om gelukkig te zijn. Een man die haar op handen draagt, drie prachtige kinderen, een villa in het groen. Maar ze vecht tegen een leegte die ze niet gevuld krijgt. Tot Seth haar pad kruist. De connectie tussen hen is zo intens dat ze alles opgeeft en in haar eigen geschiedenis duikt, die teruggaat naar Maria Magdalena. Wat volgt is de zoektocht naar (zelf)liefde, bevrijding van transgenerationeel trauma en een verkenning van de vijfde dimensie.

P.M. Gerard is pseudoniem van journaliste Pascale Baelden, die met deze roman een heel persoonlijk stukje van haar levensverhaal neerschrijft.

Je koopt het boek hier

Iris Visser – Een schot in de roos

Iris Visser - Een schot in de roos

Iris Visser – Een schot in de roos

Documentairemaker Floor trekt naar Schotland om een item te maken over de zoektocht naar haar verdwenen vader. Ze doet een beroep op een privéchauffeur; de knappe Schot Owen zal haar meenemen in zijn camperbusje.

Wat begint als een – welja, komische – zoektocht vol tegenslagen, verandert al snel in een avontuur dat Floors leven voorgoed zal veranderen. Complexloze feelgood die doet snakken naar een vakantie door Schotland!

 

Je koopt het boek hier

Rebecca’s hoop – Hanna Caspian

Rebecca's hoop - Hanna Caspian

Rebecca’s hoop – Hanna Caspian

Deel 2 van de in Duitsland razend populaire reeks ‘Het landgoed’, een meeslepende familiesaga voor de liefhebbers van Downton Abbey.

1914. Op het landgoed Greifenau woont graaf Donatus met zijn gezin, en een hele trits bedienden. Jongste dochter Katharina ziet haar verloving steeds dichterbij komen en zoekt wanhopig naar vluchtwegen. En dan overlijdt een van de dienstmeisjes onder verdachte omstandigheden…

Je koopt het boek hier

Wie ik ben zonder jou – Susan Muskee

Wie ik ben zonder jou - Susan Muskee

Wie ik ben zonder jou – Susan Muskee

Voor Frida (72) voelt het alsof iemand drie jaar geleden de pauzeknop van haar leven heeft ingedrukt. Sinds het overlijden van haar man bestaan haar dagen uit een wandeling naar de supermarkt en een gesprekje met Nico en Thea – haar kamerplanten.

Wanneer ze op een bankje in het park de 27-jarige Joy met gebroken hart ontmoet, is dat het begin van een mooie vriendschap. Gewapend met een stapel zelfhulpboeken maken ze een plan om het leven én de liefde weer naar hun hand te zetten…

Een hartverwarmend comfort-boek voor koude avonden!

Je vindt het boek hier

De verborgen bibliotheek van Warschau – Madeline Martin

De verborgen bibliotheek van Warschau - Madeline Martin

De verborgen bibliotheek van Warschau – Madeline Martin

Warschau, 1939. Zofia vindt al haar hele leven troost bij boeken. Wanneer Warschau door Hitlers troepen onder de voet wordt gelopen en er overal bommen vallen, besluit ze een clandestiene boekenclub op te richten. Maar hoe dichter de bevrijding van Warschau nadert, des te gevaarlijker het leven wordt, en zeker voor haar Joodse vriendin Janina…

Een prachtige roman over de kracht van lezen in tijden van oorlog voor lezers van ‘De bibliotheek van Parijs’ en ‘De boekhandel van Teheran’.

Vanaf 17/1 koop je het boek hier

Reykjavik – Katrín Jakobsdóttir en Ragnar Jónasson

Reykjavik - Katrín Jakobsdóttir en Ragnar Jónasson

Reykjavik – Katrín Jakobsdóttir en Ragnar Jónasson

Katrín Jakobsdóttir is premier van IJsland én nu ook thrillerauteur van – hoe kan het ook anders – een Scandi-thriller.

De vijftienjarige Lára heeft een vakantiebaantje bij een echtpaar thuis op het kleine eiland Viðey, net voor de kust van de IJslandse hoofdstad Reykjavík. Als ze spoorloos verdwijnt, groeit haar vermissingszaak uit tot IJslands grootste onopgeloste zaak ooit. Verliet ze het eiland? Of gebeurde er daar iets met haar?

Pas dertig jaar later komt er doorbraak in de zaak, net op het moment dat Reykjavík zijn 200ste verjaardag viert en de stad het toneel wordt van een grote vredestop.

Je koopt het boek hier

Echo’s – Anja Felliers

Echo's - Anja Felliers

Echo’s – Anja Felliers

Het vierde boek in de succesvolle reeks rond Caro Westerhof. Daarin komt alleenstaande mama Victoria aankloppen bij Caro. Haar dochter, de achtjarige Billie, beweert dat haar mama nog een overleden zus heeft en dat zij ‘s nachts met haar praat. Langzaamaan dringt het tot Victoria door dat er een kans bestaat dat haar dochter meer ziet dan voor het oog zichtbaar is.

Caro herkent zichzelf in deze jonge alleenstaande mama en besluit haar te helpen. Tegelijkertijd met de zoektocht naar het antwoord op Victoria’s vragen, gaat Caro de confrontatie aan met de demonen uit haar eigen leven.

Je koopt het boek hier

De zussen van Fjällbacka – Asa Hellberg

De zussen van Fjällbacka - Asa Hellberg

De zussen van Fjällbacka – Asa Hellberg

Voor deze nieuwe historische serie  dook bestsellerauteur Åsa Hellberg, bekend van o.a. de succesvolle ‘Hotel Flanagans‘-reeks, in haar eigen familiegeschiedenis vol eigenzinnige, dappere en grappige vrouwen.

Aan het begin van de twintigste eeuw ontmoeten we de enigszins verlegen en bedachtzame Anna, die kan leunen op haar vastberaden en onbevreesde oudere zus Cornelia. Beiden werken als verpleegkundige, een nieuw beroep dat vrijheid en onafhankelijkheid creëert voor vrouwen. De zussen navigeren tussen hun carrière, verboden liefde en onverwachte vriendschap…

Auteur Asa Hellberg is één van de meest geliefde feelgoodauteurs van Zweden, waar ze bijna een miljoen boeken verkocht. In 2023 was haar ‘Hotel Flanagans’ geselecteerd voor de zomerromans bij Libelle.

Je koopt het boek hier

De Miss Marple verzameling – Agatha Christie

De Miss Marple verzameling - Agatha Christie

De Miss Marple verzameling – Agatha Christie

Miss Marple verscheen voor het eerst in een verhaal van Agatha Christie in 1927. In 1976 verscheen, postuum, de laatste detective met haar in de hoofdrol. Deze verzameling ingenieuze en nieuwe verhalen van grote auteurs onder wie Kate Mosse en Lucy Foley zijn een eerbetoon aan de bekendste vrouwelijke detective aller tijden.

Je vindt het boek hier

Bevoren levens – Inge Denaeghel

Bevoren levens - Inge Denaeghel

Bevoren levens – Inge Denaeghel

Een pakkende debuutroman over twee vrouwen, elk aan de andere kant van de wereld.

Ajuna Dandarova groeit op aan de oevers van het Baikalmeer, onder het woelige Sovjetbewind. Haar zoektocht naar haar verloren zoon brengt lang bewaarde familiegeheimen aan het licht.

Aan de andere kant van de wereld volgen we Sophia Lambert, een Belgische antropologe. Zij groeit op in de schaduw van haar moeder Stella, die een belangrijke positie bekleedt in de Brugse kunstwereld. Wanneer Stella overlijdt, wil Sophia uitzoeken wie haar vader is.

De zoektocht van Ajuna en Sophia, op 8000 kilometer van elkaar, leidt tot de ontdekking van ongemakkelijke waarheden over zichzelf en hun ouders. De twee vrouwen treffen elkaar in een afgelegen hut, verscholen in de besneeuwde taiga.

Je koopt het boek hier

Het perfecte gezin – Marieke Damen

Het perfecte gezin - Marieke Damen

Het perfecte gezin – Marieke Damen

Caro is getrouwd met de dertig jaar oudere Oscar, een rijke vastgoedmagnaat. Samen met hun zeventienjarige dochter Violet verhuizen ze naar een ruime villa aan de rand van de bossen. Maar zijn ze er welkom?

Als Violet verdwijnt, verandert hun leven plots in een nachtmerrie. Deze psychologische thriller werd bijzonder gesmaakt door ons Libelle reviewteam. “Marieke Damen heeft de lezer volledig in haar greep. Na die eerste bladzijde kan je gewoonweg niet meer stoppen met lezen. Voorzie dus een paar leesuren achter elkaar, dekentje en koffie of thee!”

Je vindt het boek hier

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan

De kerstboekwinkel - Jenny Colgan

De kerstboekwinkel – Jenny Colgan

Als het Londense warenhuis waar Carmen werkt vlak voor Kerstmis de deuren sluit, trekt ze met tegenzin in bij haar zus in Edinburgh. Ze kan daar aan de slag in een kleine boekhandel die met sluiting wordt bedreigd – tenzij er een wonder gebeurt. Laat je meevoeren door de besneeuwde straten van de stad, de charme van de ouderwetse boekhandel en door – ach nee… – de aantrekkelijke sterauteur die daar ineens verschijnt. Héérlijk kerstvoer!

Je vindt het boek hier

De gouden duiven – Martha Hall Kelly

De gouden duiven - Martha Hall Kelly

De gouden duiven – Martha Hall Kelly

De Amerikaanse Josie Anderson en de Franse Arlette LaRue zijn actief in het Franse verzet. Voor hun moed betalen ze uiteindelijk een hoge prijs: ze worden samen met hun geliefden gearresteerd en overgebracht naar Ravensbrück. Daar voert een kamparts experimenten uit op de moeder van Josie en wordt Arlettes zoon bij haar weggehaald. Tien jaar later hebben Josie en Arlette Ravensbrück overleefd maar komen ze weer voor een gevaarlijke uitdaging te staan… Een meeslepende roman over twee vrouwen in en na de Tweede Wereldoorlog.

Je vindt het boek hier

Droomland – Nicholas Sparks

Droomland - Nicholas Sparks

Droomland – Nicholas Sparks

Colby Mills droomde ooit van een muzikale carrière, tot een tra­gisch ongeluk een einde maakte aan die droom. Nu runt hij een kleine boerderij in North Carolina en probeert hij zijn verleden te vergeten. Op een dag neemt hij in een opwelling een aanbod aan om nog één keer te spelen en hij vertrekt naar St. Pete Beach, Florida. Daar ontmoet hij Morgan Lee, een even getalenteerde als bevlogen musicus, en zijn wereld staat opeens volledig op zijn kop…

Een nieuwe roman vol onvervalste romantiek van de schrijver van ‘De wens’ en ‘The Notebook’.

Je bestelt het boek hier

De porseleinmaker van Dachau – Sarah Freethy

De porseleinmaker van Dachau - Sarah Freethy

De porseleinmaker van Dachau – Sarah Freethy

Het is 1929. Bettina, een gevierde Duitse kunstenares, en Max, een Joodse architect, horen bij elkaar. Maar hun liefde mag niet bestaan; de Tweede Wereldoorlog breekt uit. Zestig jaar later gaat kleindochter Clara op zoek naar het geheim van haar grootouders, en dat blijkt er één van een meeslepende romance, onvergeeflijk verraad en de grootste opoffering die de liefde kan vragen. Deze indrukwekkende oorlogsroman over de porseleinen beeldjes van Hitler is gebaseerd op waargebeurde feiten.

Je vindt het boek hier

Door de donkere nacht – Marie Lacrosse

Door de donkere nacht - Marie Lacrosse

Door de donkere nacht – Marie Lacrosse

Je koopt het boek hier

De Elzas, 1872. Wanneer de zwangere Irene een verschrikkelijk geheim ontdekt, vlucht ze weg van haar geliefde man en het mooie wijnlandgoed.

In alle eenzaamheid brengt ze haar zoontje ter wereld en gaat daarna aan het werk in een textielfabriek in Lambrecht, Duitsland. Haar toekomst ziet er grauw en ongelukkig uit, tot ze Josef Hartmann leert ­kennen. Maar kan ze Franz echt achter zich laten en haar zoontje zonder zijn vader grootbrengen?

Avondrood – Corina Bomann

Avondrood - Corina Bomann

Avondrood – Corina Bomann

Berlijn-Zehlendorf, 1939. WO II is uitgebroken en het personeel van het Waldfriede-ziekenhuis staat onder druk. De jonge arts-assistent Helene worstelt met haar dagelijkse werk, omdat het hoofd chirurgie een overtuigd nationaal­socialist is. In de tuinen van de kliniek komt ze tot rust en daar ontmoet ze tuinman Timo, met wie ze al snel een hechte vriendschap opbouwt. Maar op het moment dat hun gevoelens voor elkaar steeds sterker worden, wordt Timo opgeroepen voor militaire dienst.

Deel 3 in de heerlijke ‘Walfriede’-reeks, die Bomann schreef nadat ze in het ziekenhuis verbleef voor een operatie en er enkele kronieken vond.

Je koopt het boek hier

Het boekenschip van Parijs – Nina George

Het boekenschip van Parijs - Nina George

Het boekenschip van Parijs – Nina George

Nina George, auteur van de bestseller De boekenapotheek aan de Seine, was begin november te gast in de Libelle Leesclub op Boektopia. Met veel enthousiasme vertelde ze over haar hoofdpersonage Jean Perdu en hoe ze zin kreeg om zijn boekenschip nieuw leven in te blazen. Via de kanalen en rivieren van Frankrijk zal Jean terugvaren naar Parijs. Onderweg verandert het boekenschip in een ware ark, waar mensen, kinderen, dieren – en boeken! – elkaar ontmoeten en voor altijd veranderen. Een ontroerend verhaal over de kracht van boeken én een ode aan het leven.

Je koopt het boek hier

In de verte, de zee – Laura Spence-Ash

In de verte, de zee - Laura Spence-Ash

In de verte, de zee – Laura Spence-Ash

Als de Duitse luchtmacht bombardementen op Londen uitvoert, maken Millie en Reginald Thompson een hartverscheurende keuze: ze evacueren hun elfjarige dochter Beatrix naar Amerika.

Bea vertrekt per boot naar de rotsachtige kusten van New England en wordt opgenomen in een welvarende familie. Jaren later, na de oorlog, keert ze terug naar Londen, maar de herinnering aan haar Amerikaanse familie laat haar niet los.

Een duale tijdlijn, een duik in een stukje verborgen WO II-geschiedenis, een onmogelijke liefde die de familie verdeelt: wij zijn fan van dit soort meeslepende en goed geschreven historische romans! 

Je koopt het boek hier

Gedwongen, gevlucht, verstoten… maar vrij! – Samira Harmach

Gedwongen, gevlucht, verstoten... maar vrij! - Samira Harmach

Gedwongen, gevlucht, verstoten… maar vrij! – Samira Harmach

Samira Harmach is 24 jaar wanneer het vooruitzicht op een gedwongen huwelijk haar dwingt tot een radicale conclusie: ze vlucht weg van haar Marokkaanse ouders die haar leven tot een hel maken.

Nog liever dan uitgehuwelijkt te worden, kiest ze voor een bestaan als vluchteling in eigen land. Ze moet knokken om opgewassen te zijn tegen de angst voor wraak. Maar tegelijk ervaart ze voor het eerst in haar leven vrijheid.

23 jaar later is Samira niet meer bang om te spreken. Haar persoonlijke verhaal laat je met verstomming achter en inspireert tegelijk om te blijven vechten voor een beter leven. Een ode aan vrouwelijke veerkracht.

Je vindt het boek hier

Reünie – Jonas Boets

Reünie - Jonas Boets

Reünie – Jonas Boets

Vlaanderens grootste thrillerauteur Pieter Aspe stierf twee jaar geleden op 68-jarige leeftijd. Zijn oeuvre is echter nog springlevend. Jeugdauteur Jonas Boets (41) treedt met zijn nieuwe thriller in de voetsporen van Aspe.

In ‘Reünie’ laat hij de jonge commissaris Pieter Van In en zijn onafscheidelijke collega Guido Versavel speuren naar de moordenaar van een priester-leraar. Een spannende prequel die zich afspeelt in het Brugge van de jaren tachtig, in de periode vóór grootmeester Aspe zijn Pieter Van In tot leven wekte dus.

Je koopt het boek hier

Judith Visser – Het meisje met de halve ster

Judith Visser - Het meisje met de halve ster

Judith Visser – Het meisje met de halve ster

Het is mei 1940 en Rotterdam staat in brand. De half-Joodse Debra overleeft het verwoestende bombardement en slaat op de vlucht.  Te midden van alle chaos en ravage vluchten ook verschillende dieren weg, zo ook een jonge wolf. Wat volgt zijn twee opgejaagde zielen die elkaar vinden in het diepst van hun wanhoop.

‘Het meisje met de halve ster’ is een ontroerend geschreven roman over onvoorwaardelijke vriendschap in duistere oorlogstijden. De auteur deed intensieve research om deze roman te kunnen schrijven.

Je vindt het boek hier

De kust van gelukkig zijn – Valerie Vaes

De kust van gelukkig zijn - Valerie Vaes

De kust van gelukkig zijn – Valerie Vaes

Valerie Vaes is naast leerkracht al jaren een bekende boekenblogger. Na enkele kortverhalen debuteert ze nu met haar eerste boek De Kunst van Gelukkig Zijn.

Emma is een jonge dertiger die alles voor elkaar lijkt te hebben. Haar agenda staat vol met werkafspraken, kooklessen, vrijwilligerswerk en andere taken, zodat ze voldoet aan het ideaalbeeld dat van haar wordt verwacht.

Wanneer een plotselinge gebeurtenis haar leven op zijn kop zet, komt Emma erachter dat ze toch niet alles onder controle heeft. Ze krijgt het steeds moeilijker met doen alsof alles perfect gaat…

Een heerlijke mix van feelgood met realistische elementen, zoals mentale gezondheid.

Je vindt het boek hier

Tracy Rees – Hartenstrijd

Tracy Rees - Hartenstrijd

Tracy Rees – Hartenstrijd

Tracy Rees, auteur van o.a. ‘Het brievenspoor’, ‘De rozentuin’ en ‘Het geheim van Silvermoor’, is terug met een nieuwe roman. Ze neemt ons mee naar Engeland in 1925. De twintigjarige Blue leidt met haar familie een heerlijk zorgeloos leven in een rijke buurt in Londen. Althans, zo lijkt het voor de buitenwereld.

Blue wil journalist worden, maar komt voor een grote verrassing te staan als haar vader op haar verjaardagsfeest een mededeling doet: hij belooft de hand van zijn dochter aan de man die de mooiste liefdesbrief schrijft…

Je koopt het boek hier

Een nieuw seizoen – Marie Lamballe

Een nieuw seizoen - Marie Lamballe

Een nieuw seizoen – Marie Lamballe

Kassel, 1832. Het is lente en het atelier van Elise bruist van bedrijvigheid. Die kijkt reikhalzend uit naar het bezoek van haar vader, die wordt vergezeld door een levendige student. Hij lijkt gevoelens te koesteren voor Elise, maar zijn ware bedoelingen worden al snel duidelijk… Deel 2 in de reeks ‘De vrouwen van Atelier Rosen’, een meeslepende familiesaga vol krachtige personages in een wondermooie historische setting.

Je koopt het boek hier

Aria – Sylvia Broeckaert

Aria - Sylvia Broeckaert

Aria – Sylvia Broeckaert

€ 22,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

Na een slopende strijd tegen borstkanker doet mezzosopraan Sara auditie voor een Venetiaanse opera. Ze grijpt net naast haar droomrol, maar leert in de zinkende stad wel de wereldberoemde zanger Richard Brown kennen. Een passionele romance ontspint zich, al wil Richard zichzelf om onduidelijke redenen niet helemaal geven aan Sara…

Voormalig zangeres en Klara-stem Sylvia Broeckaert combineert in ‘Aria’ haar liefde voor muziek en schrijven. Sylvia is grote fan van Lucinda Riley en schreef een wondermooie liefdesroman over passie, wraak en genade in de operawereld.

Je koopt het boek hier

De dochter uit Parijs – Kristin Harmel

De dochter uit Parijs - Kristin Harmel

De dochter uit Parijs – Kristin Harmel

€ 22,50  –  Boekerij

Elise en Juliette zijn beste vriendinnen. Wanneer Elise een doelwit wordt van de Duitse bezetters, vertrouwt ze Juliette haar kostbaarste bezit toe: haar dochtertje.

Wanneer ze na de oorlog terugkeert, vindt ze Juliettes huis in puin. Overlevende buren vertellen haar dat Juliette en een klein meisje het hebben overleefd. Maar welk van de twee meisjes? En wat gebeurde er in die laatste momenten voor het noodlot toesloeg? Juliette lijkt spoorloos verdwenen en heeft alle antwoorden met zich meegenomen.

Je koopt het boek hier

Zomers aan zee – Judith Lennox

Zomers aan zee - Judith Lennox

Zomers aan zee – Judith Lennox

€ 22,99  –  Boekerij

Elke zomer gaan Bea, Marissa en Emma naar Emma’s ouderlijk huis aan de ruige kust van Suffolk. Hun levens zijn niet gemakkelijk geweest. Bea’s beslissingen worden nog steeds beïnvloed door een relatie die eindigde met een gebroken hart, Marissa is bang dat ze nooit vrij zal zijn van haar traumatische verleden en Emma heeft zo veel offers gebracht voor haar familie dat ze vervult is van verlangen en spijt.

En dan blijkt Emma’s moeder een groot geheim te hebben… Zal hun vriendschap overeind blijven? 

Je koopt het boek hier

Verstoten – Jane Harper

Verstoten - Jane Harper

Verstoten – Jane Harper

€ 22,99  –  A.W. Bruna

Tijdens een drukbezocht festival ligt een baby alleen in haar kinderwagen, terwijl haar moeder opgaat in de menigte. Een jaar later werpt de verdwijning van Kim Gillespie nog altijd een schaduw op het leven van haar familie en vrienden en keert inspecteur Aaron Falk terug naar de plaats waar ze het laatst werd gezien.

Jane Harper maakt in ‘Verstoten’ amper gebruik van spannende plottwists, maar weet met de juiste woorden een sfeer te creëren die er niet alleen voor zorgt dat je je in de Australische outback waant, maar ook dat je tot het einde op het puntje van je stoel zit.

Verstoten is het derde en laatste boek in Harpers Aaron Falk-reeks, maar je kunt het boek ook prima op zichzelf lezen. Aanrader!

Je vindt het boek hier

Nomade – Humeyra Cetinel

Nomade - Humeyra Cetinel

Nomade – Humeyra Cetinel

€ 22,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

De Vlaamse Humeyra Cetinel volgde schrijfacademie en mocht na haar afstuderen meteen een debuutroman schrijven. Daarin keert ze terug naar haar Turkse roots, naar het dorpje van haar grootvader.

Een gemeenschap nomaden zet kamp op nabij het Turkse dorp Kiraz, tot groot enthousiasme van dorpsjongen Ibrahim. Hij spendeert zijn dagen met het observeren van de mysterieuze nieuwkomers. Op een dag waagt Ibrahim zich dichter bij het nomadenkamp dan gewoonlijk. Als hij op voorhand had geweten wat er die avond zou gebeuren, zou hij rechtstreeks naar huis zijn gerend. Maar vele jaren later, als volwassen man, zou hij van mening zijn dat alles was verlopen volgens Gods wil.

Nomade’ is een schitterend verhaal over schande, schaamte en schuld in de stijl van Khaled Hosseini.

Je koopt het boek hier

Anna en Charlotte – Katharina Fuchs

Anna en Charlotte - Katharina Fuchs

Anna en Charlotte – Katharina Fuchs

€ 21,99  –  Xander

Duitsland, 1914. Charlotte is de dochter van een machtige landheer, Anna komt uit een arm gezin. Het contrast tussen de levens van Anna en Charlotte is hartverscheurend groot. Maar als het lot de twee vrouwen samenbrengt, blijken ze meer gemeen te hebben dan ze ooit hadden kunnen vermoeden…

Een prachtig en ontroerend verhaal, gebaseerd op een waargebeurde geschiedenis van twee vrouwen in Duitsland tijdens WO I. Een absolute aanrader voor de lezers van Elena Ferrante en Tatiana de Rosnay.

Je koopt het boek hier

De Vallei – Suzanne Vermeer

De Vallei - Suzanne Vermeer

De Vallei – Suzanne Vermeer

€ 13,50  –  Bruna

Emily en Christiaan hebben een fijn leven samen met hun jonge kinderen Vera en Max. Wanneer Emily’s broer plots overlijdt is er voor verdriet nauwelijks tijd. Ze moet zo snel mogelijk naar Australië vertrekken om de zaken op zijn wijngaard af te handelen.
In Hunter Valley ontdekt Emily een groot geheim van haar broer dat haar leven volledig op zijn kop zet…

Wie er achter de succesauteur Suzanne Vermeer schuilgaat, is een goed bewaard geheim. Maar hij of zij weet hoe je een perfecte vakantieroman schrijft: vlot en filmisch. Een niet te dik boek dat heerlijk wegleest tussen de wijnranken.

Je koopt het hier

De opportunist – Elyse Friedman

De opportunist - Elyse Friedman

De opportunist – Elyse Friedman

€ 21,99  –  HarperCollins

Dat haar steenrijke vader zich heeft verloofd met zijn bijna veertig jaar jongere verpleegster doet Alana weinig. Jaren geleden heeft ze alle banden met haar familie verbroken, en als alleenstaande moeder met een zieke dochter heeft ze andere dingen aan haar hoofd. Tot ze een vreemd verzoek krijgt van haar broers. Alana vliegt naar het resort waar haar vader verblijft en raakt er verstrikt in een web van leugens. En dan verdwijnt tot overmaat van ramp een van de familieleden…

‘De opportunist’ is een perfect opgebouwde roman vol drama en intrige met een plot die wij niet (écht niet!) hadden zien aankomen. Het boek was vorig jaar dé zomerhit in Canada, nu mag ie gerust Vlaanderen veroveren.

 

Je vindt het boek hier

De tropische zoektocht – Karen Swann

De tropische zoektocht - Karen Swann

De tropische zoektocht – Karen Swann

€ 22,99  –  Xander

Tara Tremain heeft zich eindelijk losgemaakt van haar extreem rijke familie, dankzij haar eigen carrière als arts. Maar als ze wordt uitgenodigd voor een belangrijke familiebijeenkomst in de jungle van Costa Rica kan ze daar niet onderuit. Daar wordt ze geconfronteerd met een doodzieke jongen. De enige die hen kan helpen is Alex, de man die tien jaar geleden Tara’s leven verwoestte…

Een heerlijk zomers mysterie vol spanning en romantiek zoals we van bestsellerauteur Karen Swann gewend zijn.

Je vindt het hier

Een kamer aan zee – Corina Bomann

Een kamer aan zee - Corina Bomann

Een kamer aan zee – Corina Bomann

€ 22,99  –  De Boekerij

Kim heeft net de liefde van haar leven verloren. Blind stapt ze op de eerste de beste trein die voorbijkomt. Ze heeft geen idee waar ze naartoe gaat, ze wil alleen maar weg. Ze komt terecht in een klein havenstadje aan de kust van Cornwall, waar ze op de kliffen lange tijd naar de zee staart, in de hoop een uitweg te zien uit het diepe verdriet dat haar heeft overmeesterd. En net op dat moment vindt ze steun uit compleet onverwachte hoek…

‘Een kamer aan zee’ is de gloednieuwe, nooit eerder vertaalde roman van Bomann over de wonderlijke kracht van vriendschap en liefde. Het boek verschijnt op 8 augustus.

Vanaf 8/8 hier te koop

De brief van tante Rosy – Mariëtte Middelbeek

De brief van tante Rosy - Mariëtte Middelbeek

De brief van tante Rosy – Mariëtte Middelbeek

€ 22,00  –  Uitgeverij Marmer

Als Stefanie hoort dat haar tante Rosy is overleden, weet ze nog niet dat haar leven op z’n kop zal komen te staan. Tante Rosy heeft haar niet alleen haar huis en een weiland met oude paarden nagelaten, maar ook haar boekwinkeltje midden in een, in Stefanies ogen, saai en stoffig dorp. Ze wil er eigenlijk zo snel mogelijk weer van af. Maar dat is buiten de liefde gerekend…

Mariëtte Middelbeek is de auteur achter het pseudoniem Linda van Rijn, bekend van haar heerlijk vlotte vakantiethrillers.

Je vindt het boek hier

De zomerliefde – Isabelle Broom

De zomerliefde - Isabelle Broom

De zomerliefde – Isabelle Broom

€ 20,99  –  Oceaan

‘”De perfecte combinatie van prachtige plekken en romantiek” noemt feelgoodauteur Katie Fforde dit boek. En gelijk heeft ze. ‘De zomerliefde’ voert je mee naar het eind Corfu, waar de Britse Ava negentien jaar geleden haar zomer doorbracht. Haar zus is destijds op het eiland gebleven en getrouwd; Ava zelf is inmiddels gescheiden en teleurgesteld in het leven. Voor de achttiende verjaardag van haar dochter gaat de hele familie terug naar Corfu. Na al die jaren moet Ava de mensen onder ogen moet komen die toen haar hart hebben gebroken…

Je koopt het boek hier vanaf 13/7

Een stap te ver – Lisa Gardner

Een stap te ver - Lisa Gardner

Een stap te ver – Lisa Gardner

€ 22,99  –  Cargo

Timothy O’Day kent de uitgestrekte natuur van Wyoming als geen ander. Maar wanneer hij met vrienden gaat kamperen, verdwijnt hij midden in de nacht zonder een spoor achter te laten.

Frankie Elkin weet niets van de wildernis, maar ze weet wel hoe ze vermiste personen moet vinden. Dus wanneer ze hoort dat Timothy’s vader een laatste zoektocht naar zijn zoon organiseert, meldt ze zich bij het team, ook al zit daar niemand op haar te wachten. Als ze vervolgens toch samen met het reddingsteam de bergen in gaat, wordt al snel duidelijk dat iets of iemand wil voorkomen dat ze verder trekken… Wat gebeurt er als je toch doorgaat? ‘Een stap te ver’ is alweer een topthriller van Lisa Gardner, een van de meest geprezen en succesvolle misdaadauteurs van Amerika.

Je vindt het boek hier

Tuinen van Heligan – Een nieuw begin – Inez Corbi

Tuinen van Heligan - Een nieuw begin - Inez Corbi

Tuinen van Heligan – Een nieuw begin – Inez Corbi

€ 22,99  –  Bruna

De in Londen geboren Lexi begint vol enthousiasme aan haar nieuwe baan: het plannen van het grote jubileumfeest van de Verloren Tuinen van Heligan, aan de zuidkust van Cornwall. Tijdens haar onderzoek naar de geschiedenis van de tuinen stuit ze op een bijzondere familiegeschiedenis….

Drie vrouwen gescheiden door de eeuwen. 

Een schipbreukeling die alles heeft verloren. 

Een prachtige tuin die hen met elkaar verbindt.

‘Een nieuw begin’ is het eerste deel van een meeslepende trilogie gebaseerd op ware gebeurtenissen. 

Je vindt het boek hier

Trouwlust – Becky Chalsen

Trouwlust - Becky Chalsen

Trouwlust – Becky Chalsen

€ 24,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

De ingrediënten zijn: een huwelijk, een verjaardag, een vakantieweekend. Klinkt allemaal heerlijk, toch? Wat zou er in godsnaam verkeerd kunnen gaan?
Veel, zo blijkt…

Trouwlust is een heerlijk boek om op het strand te lezen en werd bijzonder gesmaakt door de lezeressen in onze Libelle Leesclub op Facebook. Zo zegt Saskia: “Trouwlust verveelt geen moment! Met de nodige spanning en romantiek brengt Becky Chalsen een knap familieverhaal. Lang bewaarde geheimen, een intens verdriet en moeilijke keuzes zorgen voor drama en vriendschap binnen de familie tijdens de trouwvakantie. Graag gelezen!” 

Je vindt het boek hier

Zomer aan het meer – Susan Wiggs

Zomer aan het meer - Susan Wiggs

Zomer aan het meer – Susan Wiggs

€ 19,99  –  HarperCollins

Auteur Susan Wiggs schrijft het liefst over de dagelijkse levens van gewone mensen. En dat doet ze op een manier die lezers erg aanspreekt, zo blijkt uit haar verkoopcijfers en reviews. Haar boeken staan regelmatig op nummer 1 in de New York Times-bestsellerlijst en wereldwijd verkocht ze al 20 miljoen exemplaren van haar feelgood-romans.

Met ‘Zomer aan het meer’ schrijft ze een nieuw boek in haar succesvolle Avalon-serie over relaties, liefde en levenslessen. Na de zoveelste teleurstelling in de liefde heeft het zelfvertrouwen van Olivia Bellamy een knauw gekregen. De opdracht om het idyllisch gelegen oude zomerkamp van haar familie op te knappen komt dan ook als geroepen. Maar de terugkeer naar Avalon brengt ook een hoop herinneringen met zich mee uit de tijd dat ze nog een ongelukkige mollige tiener was. Connor Davis, die in de laatste zomer voordat ze ging studeren haar hart brak, blijkt helaas nu de enige aannemer in de buurt te zijn die haar kan helpen…

Je koopt het boek hier

Wondervrouwen deel 2 – Stephanie Schuster

Wondervrouwen deel 2 - Stephanie Schuster

Wondervrouwen deel 2 – Stephanie Schuster

€ 25,99  –  Signatuur

Vier vrouwen met dromen ontmoeten elkaar in het pittoreske Beieren in de jaren vijftig. De reeks ‘Wondervrouwen’ volgt hun avonturen doorheen de jaren zestig en zeventig. Na ‘Alles wat je hart begeert’ is er nu het tweede deel: ‘Alleen het beste’.

Aan het begin van de jaren zestig is er veel te doen in het winkeltje van Luise Dahlmann, een droom die eindelijk uitkomt. Drie vrouwen staan aan haar zijde in dit beweeglijke decennium: de alleenstaande moeder Helga, die als arts werkt, haar schoonzus Marie, die nu vier kinderen heeft, en Annabel, wier gezin uiteen dreigt te vallen. De onverwachte wendingen van het leven zal deze vier vrouwen nog dichter bij elkaar brengen dan ze ooit dachten…

Je vindt het boek hier

Alter Ego – Esther Verhoef

Alter Ego - Esther Verhoef

Alter Ego – Esther Verhoef

€ 22,99  –  Prometheus

Het leven lacht Lynn eindelijk toe. Ze is getrouwd met de twintig jaar oudere Camiel Storm, een bekende chef-kok, en verzorgt met verve de pr voor diens sterrenrestaurant.  Maar terwijl Camiel avond na avond de sterren van de hemel staat te koken, onderhoudt Lynn een passievolle affaire met de jonge, opvliegende Laurens…

Esther Verhoefs werk is in twintig talen vertaald. Van haar psychologische thrillers en romans zijn enkel in Nederland al ruim 2,9 miljoen exemplaren verkocht. Dit jaar zit Verhoef twintig jaar in het thrillervak, en Alter ego is haar tiende psychologische thriller – de beste tot nu: een heerlijk gelaagde en meeslepende thriller die zich afspeelt in de wereld van ambitieuze powerkoppels en sterrenrestaurants.

Je vindt het boek hier

Na die nacht – Karin Slaughter

Na die nacht - Karin Slaughter

Na die nacht – Karin Slaughter

€ 24,99  –  HarperCollins

Vijftien jaar geleden werd Sara Lintons leven op zijn kop gezet toen ze verkracht werd na een avondje uit. Inmiddels is ze een succesvolle arts en heeft ze haar leven weer op de rails.

Tot ze tijdens een nachtdienst op de spoed de zwaargewonde Dani Cooper treft met letsel dat akelig veel overeenkomsten vertoont met dat van haarzelf destijds, en dat terwijl haar verkrachter achter de tralies zit…

Deze nieuwe thriller van de Queen of Crime, met Sara Linton en Will Trent in de hoofdrol, is een spannend verhaal waar je soms ook stil van wordt. Het boek is een fijn weerzien met Sara & Will voor de fans, maar ook perfect apart leesbaar voor wie de reeks niet kent.

Je koopt het boek hier

Het lied van Marina – Tessa Vrijmoed

Het lied van Marina - Tessa Vrijmoed

Het lied van Marina – Tessa Vrijmoed

€ 22,99  –  Borgerhoff & Lamberigts

Een historische roman die zich afspeelt in Italië, in de buurt van waar auteur Tessa Vrijmoed al jaren woont. Zij raakte geïntrigeerd door het kleine dorp Castel Gandolfo, waar het zomerhuis van de Paus staat.

Italië, 1943. Marina Corelli is verliefd op een charismatische man uit het buurdorp. Maar de liefde neemt een onverwachte wending als zij – samen met honderden anderen – haar toevlucht moeten nemen tot een wel heel bijzondere locatie om te schuilen voor de oorlog: het zomerverblijf van de Paus.

Dit verhaal is niet alleen het verslag van een interessante episode in een belangrijk historisch tijdperk, het is ook een meeslepend verhaal over de liefde.

Je vindt het boek hier

Een wijngaard op Mallorca – Carmen Bellmonte

Een wijngaard op Mallorca - Carmen Bellmonte

Een wijngaard op Mallorca – Carmen Bellmonte

€ 20,99  –  Oceaan

Mallorca, 1913. De familie Delgado heeft een kleine wijngaard, maar de zaken gaan niet goed. Oudste dochter Antonia en haar verloofde Mateo gaan naar Cuba om een nieuwe wijngaard te beginnen, zodat ze de familie kunnen ondersteunen. Maar als ze daar aankomen, blijkt de situatie minder rooskleurig dan Antonia had verwacht, en ook Mateo laat zich van een andere kant zien…

Dit is het eerste deel van een bruisende historische familiesaga, vol zon, wijn en liefde. Voor de lezers van Corina Bomann, Rebekka Eder en Marie Lamballe!

Je koopt het boek hier

Het landgoed – Hannah Caspian

Het landgoed - Hannah Caspian

Het landgoed – Hannah Caspian

1913. Op het landgoed Greifenau woont graaf Donatus met zijn gezin, en een hele trits bedienden. De gravin wil haar jongste dochter uithuwelijken, maar die heeft haar hart al aan een ander verloren. Kan ze de verbintenis nog tegenhouden?
Oudste zoon Konstantin, erfgenaam van het landgoed, is ondertussen verliefd geworden op de dorpslerares. Een schande, als iemand erachter zou komen…
De kokkin en de dienstmeisjes hebben zo hun eigen problemen. En dan is er nog de knappe nieuwe koetsier: waarom doet hij zo geheimzinnig over zijn verleden? Een meeslepende familiesaga voor de lezers van Anne Jacobs en de liefhebbers van Downton Abbey.

Koop het boek hier

Ik kan je redden – Sofie Delporte

Ik kan je redden - Sofie Delporte

Ik kan je redden – Sofie Delporte

De nieuwe ster aan het Vlaamse thrillerfirmament heet Sofie Delporte. Ze werkt al jaren als bibliothecaris in Gavere en schreef voor en na de uren aan haar debuut. Eentje om ‘u’ tegen te zeggen: in een heerlijk vlotte, meeslepende stijl neemt ze de lezer mee naar het Bureau Vermiste Personen. Inspecteur Olivia Leroy worstelt met zichzelf, haar liefdesleven en de rest van de wereld, maar bijt zich als een pitbull vast in elke zaak. Als in de Polders het lichaam van een onbekende vrouw wordt opgegraven, krijgt ze de opdracht het slachtoffer te identificeren. Iets later wordt in de buurt een tweede lijk gevonden. Olivia blijft koppig haar eigen piste en buikgevoel volgen om de slachtoffers hun namen terug te geven.

Je koopt het boek hier

Onschuld – Toni Coppers

Onschuld - Toni Coppers

Onschuld – Toni Coppers

Al vijftien jaar schrijft Vlaanderens grootste thrillerauteur Toni Coppers misdaadromans. En met succes, want zijn boeken belanden bij verschijnen steevast in de top 10. In deze 20ste thriller in de Liese Meerhout-reeks lijkt het alsof Liese iets verbergt voor haar eigen team. Een afspraak die ze niet gemeld heeft, loopt fataal af. Lieses collega’s worden op de proef gesteld. Oude demonen duiken op. Paniek slaat toe. Overleven ze samen deze chaos of betaalt iemand de prijs voor de onschuld? Een Toni Coppers pur sang: spannend en meeslepend vanaf de eerste bladzijde.

Je vindt het boek hier

Love on the brain – Ali Hazelwood

Love on the brain - Ali Hazelwood

Love on the brain – Ali Hazelwood

Ali Hazelwood is het pseudoniem van een Italiaanse professor neurowetenschappen die romcoms schrijft. Haar verhalen draaien om sterke vrouwen in de academische wereld. Hazelwoods debuutroman The Love Hypothesis was meteen een schot in de roos, en nu heeft ze haar nieuwe romantische pageturner klaar. In de door mannen gedomineerde wereld van neurowetenschappen is het levensmotto van Bee Königswasser duidelijk: wat zou Marie Curie doen? Alleen helpt die stelling haar niet wanneer ze moet samenwerken met ene Levi Ward… Ideaal zomers leesvoer!

Je vindt het boek hier

Atlas – Lucinda Riley en Harry Whittaker

Atlas - Lucinda Riley en Harry Whittaker

Atlas – Lucinda Riley en Harry Whittaker

Harry Whittaker, zoon van de overleden Lucinda Riley, schreef het boek waar de hele wereld op zit te wachten: het slot van ‘De Zeven Zussen’-reeks. Toen Lucinda in de zomer van 2021 stierf, had ze Harry gevraagd om haar levenswerk af te maken. Ze liet hem een gids na met daarin de krijtlijnen en het geheim van Pa Salt, en Harry deed wat hij moest doen: De zeven zussen-reeks een prachtig en onvergetelijk einde bezorgen. Het boek verschijnt op 11 mei.

Je kunt het boek hier kopen

Moeders en dochters – Erica James

Moeders en dochters - Erica James

Moeders en dochters – Erica James

Tot zijn dood heeft Naomi samen met haar man hun dochters Martha en Willow opgevoed. De zussen konden niet meer van elkaar verschillen: Martha is vastberaden en gedreven zoals haar vader, terwijl Willow een vrije geest is. Ondanks dat moeder en dochters een goede band hebben, zijn er dingen die Naomi voor haar meisjes heeft achtergehouden, zoals het feit dat haar huwelijk met hun vader niet zo gelukkig was als het leek… Nu ze weduwe is, hoopt Naomi op een nieuw begin met buurman Ellis, maar haar dochters accepteren die nieuwe relatie niet van harte… De drie vrouwelijke hoofdpersonages vertellen hun kant van het verhaal in afwisselende hoofdstukken, waarbij ze geen taboes schuwen – van vreemdgaan tot huiselijk geweld. Een sterke, intense roman over drie vrouwen die hun weg zoeken in het gezin.

Je koopt het boek hier

De essentie van geluk – Farina Eden

De essentie van geluk - Farina Eden

De essentie van geluk – Farina Eden

Fan van meeslepende, vlot lezende series? Dan is de reeks ‘De vrouwen van de zeepmakerij’ wat voor jou. Het zijn boeken om bij weg te dromen en sluiten helemaal aan bij de trend van romans over familiebedrijven.

De twintigjarige Emma weet weinig over haar vader Anton, alleen dat hij een zeepmakerij heeft en haar opleiding financiert. Verder hebben ze geen contact en ze probeert zelf haar leven zo goed mogelijk in te richten. Dan breekt WO II uit. Emma en haar moeder lopen gevaar vanwege hun Joodse afkomst. Ze krijgen hulp uit onverwachte hoek, namelijk van Antons vrouw, Helen. Zij wijst de zeepmakerij als onderduikplek aan, waar Emma onder een valse naam aan het werk gaat…

‘De essentie van geluk’ is het slotdeel in deze aangrijpende familiesaga. Eerder verschenen al ‘Het recept van dromen’ en ‘De kern van liefde‘.

Je koopt het boek hier

De bibliotheek van verboden boeken – Brianna Labuskes

De bibliotheek van verboden boeken - Brianna Labuskes

De bibliotheek van verboden boeken – Brianna Labuskes

Liefde in tijden van oorlog is populair bij lezers van onze leesclub. Dit boek neemt je mee naar het nazi-Duitsland van de jaren 20 en 30 en vertelt het verhaal van drie vrouwen en de hoop die boeken kunnen bieden in donkere tijden.

Berlijn, 1933. De Amerikaanse schrijver Althea reist naar Duitsland, waar ze geconfronteerd wordt met de gruwelen van het opkomende naziregime. Ze ontmoet er de Joodse Hannah. Langzaam maar zeker begint ze gevoelens te ontwikkelen voor deze bijzondere vrouw…

Parijs, 1936. Nadat ze ontsnapt is uit Duitsland zet Hannah haar gevecht tegen de propaganda van de nazi’s door. Maar na een vreselijk verraad durft ze niemand meer te vertrouwen.

New York, 1944. Vivian voert haar eigen oorlog, en wel tegen senator Taft, die de boekzendingen naar de Amerikaanse soldaten in Europa tegenwerkt. Vivian laat zich echter niet zo snel uit het veld slaan. Dan krijgt ze onverwachts hulp van de mysterieuze bibliothecaresse van de ‘Bibliotheek van Verboden Boeken’ in Brooklyn…

Je koopt het boek hier

Een tuin aan de Elbe – Marion Lagoda

Een tuin aan de Elbe - Marion Lagoda

Een tuin aan de Elbe – Marion Lagoda

In deze historische roman belicht Marion Lagoda het leven van Else Hoffa, de eerste vrouwelijke hoofdtuinier van Duitsland en een pionier in haar vak. Het boek is een ode aan de vier seizoenen, aan bloemen, planten en dieren, maar ook aan de kracht van vrouwen. 

Hamburg, 1913. Als Hedda haar baan als hoofdtuinier bij de Joodse bankiersfamilie Clarenburg inneemt, heeft ze het niet makkelijk. Ze is de eerste vrouw die deze functie bekleedt op het parkachtige terrein boven de Elbe en wordt dan ook argwanend bekeken door haar uitsluitend mannelijke collega’s. Niet alleen haar mentale doorzettingsvermogen wordt op de proef gesteld, maar ook fysiek wordt er veel van haar gevraagd op het enorme landgoed. Als de Eerste Wereldoorlog uitbreekt, en de middelen schaarser worden, slaagt Hedda er door haar vindingrijkheid toch in om haar tuiniersdroom te realiseren. Maar als de tijden in de jaren dertig duisterder worden, komen zowel Hedda, die Joodse voorouders heeft, als de familie Clarenburg in gevaar.

Je koopt het boek hier

Heeft iemand Charlotte Salter gezien – Nicci French

Heeft iemand Charlotte Salter gezien - Nicci French

Heeft iemand Charlotte Salter gezien – Nicci French

De nieuwe Nicci French heeft de verrassende titel ‘Heeft iemand Charlotte Salter gezien’?’ Je raadt het al: Charlotte raakt op de avond van het grote verjaardagsfeest van haar echtgenoot vermist. Dochter Etty is ervan overtuigd dat haar moeder iets vreselijks is overkomen. De politie wordt ingeschakeld, maar er zijn geen aanknopingspunten. Dan wordt het lichaam van een dorpsgenoot gevonden. Houdt dit verband met de verdwijning?

Jaren later komen Etty en haar broers bijeen om het ouderlijk huis leeg te ruimen omdat hun vader naar een verpleeghuis moet. Het hele gezin is getekend door de gebeurtenissen van al die jaren daarvoor. En dan gebeurt er een misdrijf dat de oude verdwijningszaak in een nieuw daglicht zet…

Je koopt het boek hier

De betovering van april – Elizabeth von Arnim

De betovering van april - Elizabeth von Arnim

De betovering van april – Elizabeth von Arnim

Een heerlijke roman om nú te lezen vol couleur locale, voor de liefhebbers van Rebecca West. Het gaat over vier Britse vrouwen die een gelukzalige maand aan de Italiaanse Rivièra doorbrengen en daar leren wat leven en liefde betekent.

Londen, 1922. Mevrouw Wilkins en mevrouw Arbuthnot, ontevreden met hun dagelijks leven en echtgenoten, maken een gedurfd plan: ze gaan op vakantie. Samen besluiten ze te reageren op een advertentie voor een Italiaans kasteeltje in San Salvatore, Italië, voor de hele maand april. Zo wisselen ze het grauwe, regenachtige Londen in voor de warme, stoffige geur van dennen, vijgen- en olijfbomen, pruimenbloesems en glinsterende blauwe zeeën. Ze worden vergezeld door de mooie Lady Caroline en de dominante mevrouw Fisher, ook op de vlucht voor de lasten van hun alledaagse leven. Ieder van hen ontdekt een eigen manier om te leven en lief te hebben. 

 

Je koopt het boek hier

Mevrouw Van Gogh – Caroline Cauchi

Mevrouw Van Gogh - Caroline Cauchi

Mevrouw Van Gogh – Caroline Cauchi

Kunstenaar Vincent Van Gogh stierf eenzaam en berooid, zonder roem of geld. Wat bijna niemand weet is dat hij zijn succes te danken heeft aan zijn schoonzus, de Nederlandse Johanna Bonger. Zij was degene die hem op de wereldkaart zette na zijn dood. Dat bijzondere verhaal is in een even bijzondere en vlot leesbare roman gegoten, op basis van de bestaande brieven tussen Vincent en Johanna.

1888. De Nederlandse Johanna Bonger verhuist naar Parijs en groeit uit tot een graag geziene gast in de kunstwereld, zeker nadat ze trouwt met kunsthandelaar Theo van Gogh. Samen ontfermen ze zich over Theo’s broer Vincent, die tevergeefs een carrière als kunstschilder najaagt.

Na zijn dood keert Johanna keert terug naar Amsterdam, met in haar koffers een groot aantal als waardeloos beschouwde schilderijen. Maar Johanna ziet wél iets in de kunstwerken. Vastberaden besluit ze alles op alles te zetten om ervoor te zorgen dat Vincents werk alsnog tentoongesteld wordt…

Mevrouw Van Gogh is het prachtige, waargebeurde verhaal over de vrouw die van Vincent van Gogh een succes maakte. Het boek is uitgegeven bij HarperCollins.

Je koopt het boek hier

Het wilde eiland – Karen Swan

Het wilde eiland - Karen Swan

Het wilde eiland – Karen Swan

Karen Swan was modejournaliste vooraleer ze doorbrak als auteur. ‘Het wilde eiland’ is het eerste deel in haar nieuwe historische reeks vol drama, spanning en mysterie.

1930. Effie woont met haar vader in het enige dorpje op het kleine, afgelegen eiland St Kilda, aan de westkust van Schotland. Het leven is zwaar, maar Effie voelt zich thuis in dit eenzame en avontuurlijke bestaan midden in de prachtige natuur, tussen de gevaarlijk hoge rotsen en de ruwe zee.

Als de jonge Lord Sholto het eiland bezoekt, voelt Effie zich meteen tot hem aangetrokken. Maar dan gebeurt het ondenkbare: de bewoners van St Kilda worden geëvacueerd naar het vasteland omdat het eilandleven té zwaar wordt. Ver weg van de wilde natuur kan Effie maar moeilijk aarden. Dan komt ze Lord Sholto opnieuw tegen. Ondanks hun aantrekkingskracht wordt steeds duidelijker dat zij en Sholto uit totaal verschillende werelden komen…

Het wilde eiland is verschenen bij Xander Uitgevers.

Je koopt het boek hier

De verloren dromen van Valeria – Aline van Wijnen

De verloren dromen van Valeria - Aline van Wijnen

De verloren dromen van Valeria – Aline van Wijnen

De Nederlandse Aline van Wijnen won in 2016 een schrijfwedstrijd. Haar eerste historische roman, Het geheime kistje van Elle, was meteen een schot in de roos. En nu is ze terug met een ontroerend liefdesverhaal tegen de achtergrond van de Russische revolutie. 

Petrograd, 1914. De jonge gravin Valeria Vygotski maakt zich op voor een societybal. Ze is al jaren verliefd op de knappe vorst Vladimir Zabolotski en die liefde is wederzijds. Maar omdat er een wereldoorlog is begonnen, moet hij zijn dienstplicht vervullen en vertrekt. Na enkele zware oorlogsjaren en de daaropvolgende communistische revolutie worden Valeria’s brieven niet meer beantwoord. Na verloop van tijd is er ook van Valeria en haar familie geen spoor meer te bekennen…

Amsterdam, 2019. Journaliste Tara is teleurgesteld in haar werk en haar relatie met de getrouwde Xavier. Wanneer ze een expositie bezoekt, valt haar oog op de baljurk van gravin Valeria Vygotski. Wie was deze vrouw? En wat is er van haar geworden? Die vraag laat Tara niet meer los. Ze besluit naar Sint-Petersburg te reizen om onderzoek te doen,  uitgerekend de stad waar haar eigen moeder al jaren woont.

Terwijl ze zich laat meeslepen door het intrigerende verhaal van twee mensen in de maalstroom van de geschiedenis, gaat ze ook anders naar haar eigen levensverhaal kijken.

De verloren dromen van Valeria is uitgegeven bij Oceaan.

Je koopt het boek hier

In volle bloei – Gabriela Gross

In volle bloei - Gabriela Gross

In volle bloei – Gabriela Gross

Gabriela Gross is het pseudoniem van een Duitse auteur die al jarenlang scenario’s schrijft voor tv-programma’s in haar thuisland. Haar goudsbloemvilla-trilogie is bijzonder populair in Duitsland en nu ook – eindelijk! – in een Nederlandse vertaling verkrijgbaar.

De trilogie neemt je mee naar cosmeticabedrijf Glanz, beroemd en succesvol geworden dankzij zijn unieke goudsbloemcrème. De vrouwen van de familie hebben altijd inspraak gehad in het wel en wee van de onderneming, en tegenwoordig wordt het bedrijf geleid door Leonie Glanz, de kleindochter van de oprichter. Voor het aanstaande jubileum laat Leonie een bedrijfskroniek maken, maar daarmee rakelt ze onbewust een deel van het verleden op dat haar grootmoeder Hedi liever zou vergeten…
Wanneer Leonies jeugdliefde Michael ineens weer verschijnt, staat ze voor een nieuwe uitdaging…

‘In volle bloei’ is heerlijk romantisch leesvoer voor de fans van Corina Bomann en Paula Stern. Deel 2 verschijnt deze zomer al bij HarperCollins.

Je vindt het boek hier

‘Rozeke’ – Guillaume Van der Stighelen

'Rozeke' - Guillaume Van der Stighelen

‘Rozeke’ – Guillaume Van der Stighelen

Reclamemaker Guillaume Van der Stighelen is van vele markten thuis. Hij bedacht o.a. de wereldberoemde reclameslogans ‘Thuis is waar mijn Stella staat’ en ‘Iedereen komt als je Leo roept’, runde jarenlang het succesvolle reclamebureau Duval Guillaume, schreef eerder al non-fictieboeken over marketing en waagde zich met Rozeke nu aan zijn eerste fictieroman. En wat voor één!

Van der Stighelen dook in het familiearchief en in zijn vage herinneringen om het levensverhaal van zijn overgrootvader en naamgenoot Guillaume Van der Stighelen te reconstrueren. Rozeke vertelt het verhaal van Gwillemke, een verlegen jongetje dat in de negentiende eeuw in een armoedig gezin in Antwerpen wordt geboren, maar er in de twintigste eeuw in slaagt carrière te maken als aannemer in sanitair. Even eigengereid als sympathiek, even dwars als meegaand. Maar als de dood nadert, blijkt de rijke ondernemer vooral een oude man vol verborgen leed en schuldgevoelens.

Rozeke is een bijzondere roman die je meevoert naar het Antwerpen van rond de eeuwwisseling. Ontroerend, meeslepend en bijzonder goed geschreven: een boek dat we bij Libelle maar al te graag tippen!

Rozeke verscheen bij Manteau.

Je vindt het boek hier

‘Wacht op mij’ – Santa Montefiore

'Wacht op mij' - Santa Montefiore

‘Wacht op mij’ – Santa Montefiore

‘Wacht op mij’ is een verhaal over de alles overstijgende kracht van liefde mét een Nederlands tintje. Het speelt zich af op drie verschillende momenten en locaties.

Gulliver’s Bay, Cornwall, 1944. Als Rupert Dash sneuvelt tijdens de Slag om Arnhem, is zijn vrouw Florence er kapot van. Wanneer ze een gedicht met de titel ‘Wacht op mij’ vindt in een oud boek, gelooft ze dat het een teken van haar man is. Een belofte dat hij bij haar terug zal komen.

Londen, 1988. Max heeft altijd last gehad van een vreselijke, terugkerende droom die eindigt met zijn dood op het slagveld. Om te begrijpen waarom hij wordt achtervolgd door zulke afschuwelijke nachtmerries, begint hij aan een spirituele reis die hem naar Gulliver’s Bay leidt.

Melbourne, 1995. Florence ontvangt een brief van Max. Ze heeft hem nog nooit ontmoet en hij woont aan de andere kant van de wereld. Hij zegt dat hij zich een leven herinnert dat aan iemand anders vóór hem toebehoorde. Hij zegt dat hij haar echtgenoot was, Rupert – de man waar Florence eenenvijftig jaar op heeft gewacht…

‘Wacht op mij’ verscheen bij Meulenhoff Boekerij.

Je vindt het boek hier

‘Reserve’ – Prins Harry

'Reserve' - Prins Harry

‘Reserve’ – Prins Harry

‘Reserve’ neemt de lezer in de eerste hoofdstukken meteen mee naar een van de meest aangrijpende beelden van de twintigste eeuw: twee jongetjes, twee prinsen, lopen achter de lijkkist van hun moeder aan terwijl de wereld vol verdriet en afschuw toekijkt.

Toen Diana, prinses van Wales, te ruste werd gelegd, vroegen miljarden mensen zich af wat de twee prinsen dachten en voelden, en hoe hun levens zich vanaf dat moment zouden ontwikkelen. Dit is het verhaal van Harry.

De titel ‘Spare‘ of ‘Reserve’ verwijst naar het feit dat hij opgroeide als de reserve voor zijn broer William, de troonopvolger. Het is een boek vol inzichten, onthullingen, zelfonderzoek en zwaarbevochten wijsheid over hoe liefde het uiteindelijk wint van verdriet.

‘Reserve’ verscheen bij Hollands Diep.

Koop het boek hier

‘Morgen en morgen en morgen’ – Gabrielle Zevin

'Morgen en morgen en morgen' - Gabrielle Zevin

‘Morgen en morgen en morgen’ – Gabrielle Zevin

Op een ijskoude dag in zijn eerste jaar op Harvard stapt Sam Masur uit de metro en ziet Sadie Green. Hij roept haar naam. Even doet ze alsof ze hem niet hoort, maar dan draait ze zich om.

Het is het begin van een legendarische samenwerking. Sam en Sadie zijn nog geen vijfentwintig, maar zijn briljant, succesvol en beroemd door hun gamedesigns. Maar dit zal ze niet beschermen tegen hun ambities of tegen de liefde.

‘Morgen en morgen en morgen’ gaat over vriendschap, beperking, creativiteit en boven alles over onze behoefte aan verbinding . Het boek verscheen bij Nieuw Amsterdam.

Het boek is hier verkrijgbaar

Wil je graag weten wat anderen van deze boeken vonden of ben je op zoek naar nog meer boekentips? Neem dan snel een kijkje in onze Libelle Leesclub. Veel leesplezier!

Nog meer leesinspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."