Kasteel van Modave © WBT – Dominik Ketz

Wandelen langs kastelen

Advertorial

Er zijn prachtige kastelen te ontdekken in Wallonië en de Ardennen. Van lustkastelen en sprookjeskastelen tot middeleeuwse forten en ruïnes… Je vindt ze er allemaal! Zin om dit wonderschone erfgoed met wandelen te combineren? Wij selecteerden voor jou enkele wandellussen in de buurt van de mooiste kastelen van Wallonië!

Hou je van rust? Dan is de wandeling van 8 km rond het kasteel van Modave in het hart van de Condroz je op het lijf geschreven! Een rivier, een natuurgebied, een rustig gehucht en een romantisch kasteel zullen je in vervoering brengen. Je kan vandaag nog steeds het schitterende kasteel en de buitengewone tuinen bezoeken. De rozenperken zijn echt prachtig.

Kasteel van Vêves © WBT – I. Monfort

Zin in een prinsessenkasteel? Met zijn magnifieke torens en prachtige houtwerk lijkt het kasteel van Vêves wel rechtstreeks uit een sprookje te komen. Niet alleen het kasteel is uniek, dat geldt ook voor de streek, dankzij de ongelooflijke charme van de Lesse. Deze zeer aangename wandeling van 6,5 km vertrekt in Celles, een van de mooiste dorpen van Wallonië.

Als je niet bang bent van een steile helling word je zeker beloond voor jouw moeite tijdens deze kasteelwandeling van 7 km. Je krijgt een adembenemend uitzicht en de kans om het middeleeuwse kasteel van Reinhardstein en zijn mooie ridderzaal te verkennen. Ter plaatse kan je ook lokale kazen en bieren proeven. De lus vertrekt vanaf het mooie Meer van Robertville, ook een ideale plek voor wat verdiende rust en ontspanning achteraf.

Kasteel van Bouillon © WBT – David Samyn

Fan van de middeleeuwen? Hoog tijd voor een bezoek aan Bouillon! Deze duizendjarige stad met een formidabele vesting kan je verkennen tijdens de kasteelwandeling van 7 km, langs de authentieke Semois en met een onvergetelijk uitzicht. Ook in de stad is er veel te beleven. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het fort en zijn schitterende roofvogelspektakel en aan het hertogelijke museum, of herbeleef de allereerste kruistocht in de Archeoscoop Godfried van Bouillon. Tip: deze 3 attracties kan je makkelijk combineren met een City Pass. Wedden dat de kinderen wild worden van het dierenpark?

Ontdek meer over deze en andere kasteelwandelingen.