Zoet broodbeleg: varieer een keer

Door De Redactie

Klinkt dat vegetarisch broodbeleg jou als muziek in de oren, maar heb je ‘s ochtends  meer zin in zoet? Of hou je van hartig, maar zie jij de laatste boterham in je brooddoos graag als een dessertje?

Fruit op je brood

Tijd om de schijnwerpers op een absolute vitaminebom te richten: fruit! En dan kunnen we natuurlijk niet om confituur heen. Is het de tijd van de aardbeien of frambozen? Maak dan je eigen [LINK_TEXT id=1]!

Tip: Snelle confituur zonder suiker? Neem wat aardbeien, gooi er enkele dadels bij en mix tot je een smeuïge massa bekomt. Om vingers en duimen af te likken!

Een pittig broodje met honing

Een gezond alternatief voor suiker, is honing. Combineer het met pitten, want die zitten boordevol goede stofjes en geven extra bite aan je boterham. Ook hier zijn eindeloze variaties mogelijk:

  • Brie met honing, zonnebloempitten en rucola
  • Roomkaas met honing, tijm en amandelschilfers
  • Plattekaas met honing en een rijpe peer

De zoete verleiding

Gun jezelf een zalig ontbijtmoment: een getoaste boterham met choco en schijfjes banaan. Heerlijk zoet… Maak je choco zelf met pure chocolade, hazelnoten, melk, agave in plaats van suiker en echte boerenboter. Niet light maar wel overheerlijk.

Zondagse verwennerij

Mascarpone op smaak gebracht met honing, een rijpe perzik (en eventueel een paar frambozen) om het geheel van kleur en smaak te voorzien en een handje geroosterde amandelschilfers om het helemaal af te maken… Dat is verwennerij van het eerste uur! Vervang de boterham voor de gelegenheid door een croissant en je hebt een hemels zondags ontbijt! 

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."