Kersttafel dekken: 3 snelle ideetjes om mee uit te pakken

Het eten mag dan wel lekker zijn, het is de tafel die uitnodigt! Want een echt geslaagd diner verorber je niet op een plastic tafelkleedje, toch? Gelukkig is een gezellige kersttafel duur noch overdadig. Kijk maar naar deze drie leuke ideetjes!

Maak van je feesttafel een pareltje

Je hoeft heus niet àlles uit de kast te halen voor een prachtig gedekte feesttafel. Dat weet Gudrun Cottenier als geen ander. Naast bloemenexpert is ze namelijk ook fervent tafeldekker.

Gudrun: “Ik kan immens genieten van een mooi gedekte tafel. Voor mij is het een echte hobby. De uitdaging? Aan de slag gaan met spulletjes uit de natuur én de kringloopwinkel. Het liefst gebruik ik linnen tafelkleden en servetten. Verder mix en match ik graag verschillende serviezen en glazen. Probeer het thuis zeker ook eens, je zult verrast zijn!”

Bekijk de DIY-video met drie snelle ideetjes voor tafeldecoratie

GEEF EENS EEN BLOEMSCHIKBOX CADEAU

Op zoek naar een fijne tip voor een creatieveling? Dan is een bloemschikbox misschien wel een goed idee. Gudrun Cottenier van bloemenschool De Groene Verbeelding stelt er zo elke maand eentje samen met de mooiste bloemen van dat moment.

Al het materiaal dat je nodig hebt voor een eigen unieke creatie vind je erin terug: van het kleinste krammetje tot kraakverse bloemen en ander groen. Mét een handige stap-voor-stapbeschrijving en een videotutorial die je een paar dagen voor de ontvangst van je box op haar website vindt.

Je hoeft de box enkel uit te pakken, je groene vingers boven te halen en het bloemschikken kan beginnen! Een bloemschikbox met alle nodige materialen, inclusief verzending kost 59 euro. Alle info vind je hier.

Met dank aan Bloemschool De Groene Verbeelding voor de mooie locatie.

Camera en montage: Hans De Groef

Meer DIY-video’s van Gudrun:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!