Hilde uit ‘Boer zkt Vrouw’ zet zich in voor Zuid-Afrikaans dierenasiel: “Eindelijk een verblijfsvergunning”

Door Jolien Thieleman

Hilde (50) en Manu (54) uit ‘Boer zkt Vrouw – De Wereld Rond’ zijn nog altijd dolverliefd. De twee wonen samen in Zuid-Afrika en zijn sinds enkele maanden zelfs verloofd.

Verblijfsvergunning

Ondertussen vindt Hilde steeds meer haar draai in het mooie land. “In mei heb ik eindelijk een verblijfsvergunning voor twee jaar gekregen”, vertelt de voormalige politieagente. “In november van vorig jaar ben ik naar hier gekomen maar toen moest ik altijd om de drie maanden terug naar huis. Het is een hele opluchting dat ik nu voor een langere tijd hier kan blijven. Helaas heb ik wel nog steeds geen werkvergunning.”

Vrijwilligster in het dierenasiel

Om een bezigheid en sociaal contact te hebben, is ze nu aan de slag gegaan in een dierenasiel. “Het was een idee van Manu. Momenteel werk ik minstens één keer per week als vrijwilligster bij de vzw Fallen Angels Pet Rescue in Kaapstad, een dierenasiel met 350 honden die vaak mishandeld of achtergelaten zijn.”

Een mooie bezigheid, maar eentje die volgens haar niet altijd even gemakkelijk is. “Het is soms wel zwaar. Onlangs kwam er een nestje pups binnen die zwaar verbrand waren. Kinderen in de buitenwijken hadden hun huis in brand gestoken. Dit soort geweld komt helaas vaker voor in de Zuid-Afrikaanse buitenwijken.”

Moeilijk om werk te vinden

“Als ik uiteindelijk een werkvergunning zou krijgen,weet ik niet of dat veel zou uitmaken. Het is enorm moeilijk om hier nog als blanke werk te vinden. De meeste blanke Zuid-Afrikanen vertrekken daarom vaak na hun studies naar het buitenland. Daarnaast is het de vraag wat ik zou doen hier.”

Op de boerderij van Manu werken is alleszins geen optie meer: Manu verkocht enkele maanden geleden zijn boerderij om opnieuw aan de slag te gaan in zijn eigen bouwbedrijf. Hij renoveert onder meer kantoren.

Dichter bij huis

Blijven ze dan voor altijd in Zuid-Afrika? “Op termijn willen we misschien naar Portugal verhuizen. Dat is veel dichter bij huis en zo kunnen we gemakkelijker vrienden en familie over de vloer krijgen. Of zelf op bezoek naar België gaan.” Eind deze maand komt het koppel terug naar ons land om bezoek te gaan bij familie. “En naar Erondegem-kermis, daar zit Manu al heel het jaar naar uit te kijken.”

Nieuw seizoen

Ondertussen reizen Dina Tersago en An Lemmens opnieuw de wereld rond om vier boeren en één boerin aan liefdesgeluk te helpen. In dit artikel maak je kennis met de vrijgezellen: Victor (25) uit Bulgarije, Marianne (40) uit Finland, Etienne (55) uit Kaapverdië, Gerard (43) uit Duitsland en Stephan (33) uit Canada!

Bron: Het Nieuwsblad – Beeld: Hilde Claes

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content