Deze bruine kroegen zijn een bezoekje waard

Deze bruine kroegen zijn een bezoekje waard

Nu er iets frissere dagen op komst zijn, zoeken we maar wat graag de gezelligheid van een leuk café op. Proeven van onbekende biertjes in een gezellig kader: fantastisch toch? Extra punten voor deze bruine kroegen!

Fiere Margriet in Leuven

Ooit verkozen tot het ‘beste café van de wereld’ door de toonaangevende krant The Guardian, vandaag nog steeds de favoriete trekpleister voor heel wat Leuvenaars. Je proeft er van maar liefst 300 verschillende bieren. Naar hartenlust mee filosoferen kan ook, tijdens de maandelijkse gespreksavonden die eigenaars Alexander en Marieke organiseren.

Margarethaplein 11, 3000 Leuven

Le Coq in Brussel

In hartje Brussel kun je vertoeven tussen de creatieve zielen en vrolijke babbelaars aan de toog. Le Coq is een gevestigde waarde in de hoofdstad. Je proeft er van de talrijke suggesties die op de krijtborden staan opgelijst. De tafels staan aan de zijkanten van het café opgesteld, zodat je naast lokale biertjes ook lokale stamgasten de revue ziet passeren.

August Ortsstraat 14, 1000 Brussel

Ganzerik in Gent

Voor volkse gezelligheid in een hip jasje moet je uiteraard in Gent zijn, inclusief vintage interieur en authentiek tegelwerk. Hier laat je jezelf verrassen door de speciale bieren op de kaart, gecombineerd met een smakelijke hap zoals krokant kippenvel of stukjes bloedworst. Met een open geest komen proeven, da’s de boodschap!

Druifstraat 29, 9000 Gent

De Egel in Hasselt

Deze bruine kroeg brengt een stevig stuk Ierland naar Limburg. Geen hip interieur, wél een gezellige wirwar van kleine, donkere tafeltjes. Naast een ruim aanbod van zestig bieren, kun je er ook echte Ierse roggesandwiches bestellen. Tip: proef er van een lekkere biercocktail.

Zuivelmarkt 64, 3500 Hasselt

View this post on Instagram

Hasselt op z'n bruine kroeg 🍺

A post shared by Dorien (@dorienmonnens) on

De Groote Witte Arend in Antwerpen

Bier combineren met een lekkere stoemp, daar zeggen wij geen neen tegen! Dit café combineert hemelse Vlaamse kost met zo’n 150 bieren. Ook in de zomer een absolute aanrader, met een gezellig terras op de binnenplaats.

Reyndersstraat 18, 2000 Antwerpen

Botteltje in Oostende

Absolute favoriet bij heel wat inwoners van Oostende. Met maar liefst 16 bieren op vat en 300 verschillende bieren op fles, kun je wel zeggen dat deze familiezaak de liefde voor bier uitademt. Zin om lekker te blijven slapen aan ‘t zeetje? Dan kun je een van de 15 hotelkamers boeken. En pssst … Proef zeker eens van het trappistenbrood!

Louisastraat 19, 8400 Oostende

Bron: Op café in Vlaanderen – 200 topadressen door Sofie Vanrafelghem

Fan van bier? Lees dan zeker deze smaakmakende artikels:

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)