Croque monsieur: 10 heerlijke variaties (en tips)

Croque monsieur: 10 heerlijke variaties (en tips)

Eenvoudig en altijd lekker: een croque monsieur. Met deze 10 tips maak je ‘m nóg lekkerder en gevarieerder! De Libelle-recepten krijg je er gratis bij.

De klassiekers

De croque monsieur is een echte klassieker. Maar ook de croque madame met een spiegeleitje, de speciale met spaghettisaus en de vidé ken je ongetwijfeld al. Trek in een originele variant?

10 recepten

10x variëren

Met deze 10 tips maak je ‘m een pak origineler.

  • Kies eens ander brood. Probeer eens rozijnenbrood dat je belegt met geitenkaas of vervang je witte sneetjes door spelt- of naanbrood.
  • Kies eens andere kaas. Gebruik in plaats van een plakje jonge kaas eens oude kaas of gorgonzola.
  • Vervang de gekookte ham eens. Door gerookte ham, filet de saxe of gerookte paardenfilet. Of ga gewoon voor een vegetarische variant.
  • Kies eens voor vis. Gerookte zalm, een ansjovistapenade of guacamole met garnaaltjes… Heerlijk.
  • Ga voor veggie. Kaas en gebakken uitjes, geitenkaas en vijgen of beleg je boterham met schijfjes falafel.
  • Voeg meer groenten toe. Dé manier om je croque gezonder te maken? Groenten toevoegen. Een schijfje tomaat ken je waarschijnlijk al, maar probeer ook eens champignons, spinazie of geplette avocado. Of vervang je brood eens door plakken aubergine.
  • Experimenteer met fruit. Kies voor een zoete variant met stukjes peer, aardbei of vijg. Door fruit toe te voegen maak je ‘m een pak origineler.
  • Voeg chocolade toe. Twee witte boterhammen met stukjes banaan en chocolade tussen de grill doet ons het water in de mond lopen.
  • Serveer er een sausje bij. Ketchup of mayonaise wordt al snel saai. In de supermarkt vind je een resem aan sausjes, of maak ze gewoon zelf!
  • Serveer er een bijgerecht bij. Een lekkere salade is top. Maar het kan ook met warme groenten, een lekkere eiersalade of guacamole. Waarom geen zelfgemaakte hummus om eens af te wisselen?!

Ook lekker:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)