Cool: vaar eens met een kano door de binnenstad van Gent

Cool: vaar eens met een kano door de binnenstad van Gent

Per kano de binnenstad van Gent verkennen? Deze zomer kan dat! Het geeft je gegarandeerd een andere blik op de stad én het is een ideaal uitstapje om met je kinderen te doen. Waar wacht je nog op?

Elke zondag vaarpret

Van april tot en met september wordt er steeds heel wat georganiseerd op DOK, een populaire plaats aan de splitsing van de Koopvaardijlaan – Afrikalaan in Gent. DOK staat garant voor gezellige rommelmarkten, urenlang aperitiefplezier en vooral heel wat Gentse ondernemingszin.

Met DOKANO wil de organisatie de aandacht vestigen op de mogelijkheid om ook heel wat plezier te beleven aan het water in de binnenstad. Daarom kun je er deze zomer elke zondagnamiddag met een kano de stad verkennen. Voor je het weet, vaar je zo richting Portus Ganda, de Muide of de Reep. Plekjes die je dus eens vanuit een ander perspectief kunt bekijken.

Podcast op het water

Gent zou Gent niet zijn, mocht er geen aandacht gevestigd worden op de duurzaamheid van het water én op het klimaat. Zo zet DOKANO mee z’n schouders onder verschillende projecten die de kwaliteit van het Gentse water opvolgen. Verder kun je tijdens de zomermaanden ook luisteren naar een podcast. Terwijl je vaart hoor je het verhaal ‘Water aan de lippen’ en krijg je meer inzicht in waarom mensen migreren door het klimaat. Dat maakt je tochtje nog net dat tikkeltje specialer.

Reserveren

De kanonamiddag bestaat uit twee blokken, eentje van 13.45 tot 15.45 uur en eentje van 16 tot 18 uur. Voor één blok betaal je 20 euro, als je twee blokken samen wilt reserveren betaal je 35 euro. In een kano kunnen drie volwassenen plaatsnemen of twee volwassen en twee kinderen. Klik hier om te reserveren.

Las je deze artikels al?

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)