Zomertip: met een kajak door de binnenstad van Gent

Zomertip: met een kajak door de binnenstad van Gent
Getty Images

Per kajak de binnenstad van Gent verkennen? Op verschillende plekjes in de binnenstad is het een jaarlijkse zomerse gewoonte. Het geeft je gegarandeerd een andere blik op de stad én het is een ideaal uitstapje om met je kinderen te doen. Waar wacht je nog op?

3 plekjes waar je een kajak kunt huren in Gent

Als je wel houdt van wat waterpret, dan is een tochtje met de kajak de perfecte manier om onmiddellijk in zomerse vakantiesfeer te komen. Ook in de binnenstad van Gent zijn er heel wat mogelijkheden om een kajak te huren. Reddingsvestje aan en… peddelen maar!

Kajaks Korenlei

Deze zomer kun je er enkel kajaks voor twee personen huren, maar het opstapje is meer dan de moeite waard. Midden in het historische centrum van Gent, op de hoek van de Sint-Michielsbrug en de Korenlei ontdek je de Gentse binnenstad met je kajak. Voor 3 uur betaal je in de voormiddag 32 euro, in de namiddag betaal je 36 euro voor een tochtje.

Klik hier voor meer informatie.

Vlaeminck Kajak

Liever met een grotere groep of van op een andere plaats vertrekken? Dan heb je bij Vlaeminck Kajak heel wat verschillende mogelijkheden. Wat dacht je van een avondtochtje met 9 andere vrienden of familieleden? Verlichting wordt voorzien en jij krijgt de kans om Gent even vanuit een ander perspectief te spotten van op het water. Voor een toertje van 4 uur betaal je per volwassene 17 euro, kinderen jonger dan 12 betalen 10 euro.

Klik hier voor meer informatie.

Kajakverhuur Gent

Door de coronamaatregelen ligt de start- en stopplaats van Kajakverhuur Gent enkel aan de Snepkaai. Van daaruit kun je vertrekken vanuit verschillende trajecten en arrangementen. Afhankelijk van hoe lang je wil kajakken, kun je dus andere stukjes van Gent ontdekken. Voor een halve dag vaarplezier betaal je 13,50 euro per persoon.

Klik hier voor meer informatie.

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Andere vakantieplannen?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)