Zin in een nieuwe hobby? Hier volg je toffe workshops!

Zin in een nieuwe hobby? Hier volg je toffe workshops!

Nu de zomervakantie achter de rug is, starten heel wat mensen met een nieuwe hobby. Wil jij rustig uitzoeken wat bij je past? Dan is het vast een goed idee om enkele toffe workshops te volgen op een van deze adresjes.

Het atelier van Eva V

Eva Verbruggen is een rasechte creatieve duizendpoot. Ze focust op oude ambachten en staat bekend om haar verfijnde handwerk. Bij haar kun je terecht voor de meest uiteenlopende workshops, van borduren tot zeefdrukken. Ze verwelkomt je graag in haar atelier in Antwerpen of een van de andere creatieve adresjes waar ze geregeld lessen geeft.

Klik hier voor meer informatie.

Studio Fijn

Kalligrafie, je eigen ring ontwerpen of zelf haarverzorging maken, je kunt het allemaal leren bij Studio Fijn. Fotografe Melissa Millis richtte de studio op samen met haar schoonzus, met de bedoeling telkens een gezellige, fijne groep mensen bij elkaar te brengen om dingen bij te leren.

Klik hier voor meer informatie. Je vindt Studio Fijn in Herselt.

Ferme

Ook bij Hanne en haar zus Klaar kun je terecht voor de leukste, ‘ferme’ workshops. Wil je leren fotograferen met je smartphone, zelf mocktails leren klaarmaken of wil je starten met plantaardig koken? Je kunt de cursusjes allemaal volgen op de gerenoveerde boerderij van de zussen. Aanrader!

Klik hier voor meer informatie. Je vindt Ferme in Laakdal.

De Stoffenschuur

In de stoffenschuur koop je stoffen en patronen, maar volg je even goed de meest uiteenlopende workshops. Zelf veldboeketten samenstellen, je servies pimpen of je eigen notitieboekje binden. Zin om vooral te naaien? Dan ben je meer dan welkom in het naaicafé.

Klik hier voor meer informatie. Je vindt de Stoffenschuur in Schaffen.

De Maekerij

De Maekerij is een gezellig eetcafé waar ook ruimte is voor heel wat workshopplezier. De agenda is indrukwekkend en er is voor iedere creatieveling wat wils. Je volgt er een cursus pyrografie, je leert er zelf tapijtjes knopen of je kunt er ook zelf oesterzwammen leren kweken. Neem je agenda bij de hand en kiezen maar!

Klik hier voor meer informatie. Je vindt de Maekerij in Leuven.

Gruun

Plantenwinkel, koffiebar én de perfecte plaats om workshops voor liefhebbers van alles wat groen en natuurlijk is te organiseren. Maak je eigen schoonheidsproducten of leer er je planten verzorgen en vermeerderen.

Klik hier voor meer informatie. Je vindt Gruun in Brussel.

Beeld: Getty Images

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)