Libelle’s Grote Afslankplan: Ivonna – week 7

Door Sanne De Lee

Afslankambassadrices Ivonna, Nancy, Myra en Fleur gaan tussen januari en juni de strijd met de kilo’s aan, onder begeleiding van Libelle-diëtiste Annelies. Hoe gaat het intussen met Ivonna? Bekijk hier haar fotodagboek van week 7.

Woensdag 17 februari

Een kast vol kookboeken heb ik, maar ik gebruik ze amper. Ik improviseer liever. Zoals vandaag: met restjes groenten (rode ui en courgette), een groenteburger en wat lepels ricotta maak ik een heerlijke ovenschotel. De echtgenoot smult glunderend mee. Hij begint stilaan te wennen aan mijn gezonde gerechtjes 😉

Donderdag 18 februari

Op 3 januari woog ik 93,5 kilo en had ik maat 46. Niet te geloven dat ik me zo had laten gaan! Zeven weken later heb ik maatje 42 en schommel ik op de weegschaal rond de 81 à 82 kilo. Ik kan het zelf bijna niet geloven! Wát ben ik gelukkig met dit nieuwe lichaam…

Vrijdag 19 februari

Naast dagelijks een paar minuten fietsen op de hometrainer, probeer ik op alle mogelijke manieren extra te bewegen. Door alles te voet te doen, de trap te nemen naar mijn appartement (5 verdiepingen!), maar ook gewoon thuis in de keuken. Zoals hier: tussen het koken door doe ik gauw een paar oefeningen met water- en melkflessen 😉

Zaterdag 20 februari

Gisteren stond er een feestje op de agenda. Ik trok mijn nieuwe rode jurk aan en kreeg heel wat complimentjes. Zo fijn! Ik kon alleen niet weerstaan aan de hapjes… Maar dat trek ik me niet te hard aan: vandaag hou ik gewoon een sobere dag met véél groenten en fruit. Mijn ontbijt: twee sneetjes volkorenbrood met smeerkaas en schijfjes kiwi.

Zondag 21 februari

Zalig kokkerellen op zondag: verse soep, quinoa met verse groenten en een papillotte van kabeljauw met gerookte zalm en mozarella in de oven. Mijn dag kan niet meer stuk!

Maandag 22 februari

Grote tegenstelling vandaag! Terwijl de echtgenoot smult van een verse stoofpot van konijn en gedroogde vruchten, hou ik het bij een salade met yoghurtdressing. We genieten allebei, elk op onze eigen manier. En eigenlijk geniet ik dubbel, want ik vind het heerlijk om Luc te horen zeggen dat hij mijn verse keuken zo apprecieert 🙂

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."