Hartverwarmend: dit koppel is al 73 jaar verliefd

Hartverwarmend: dit koppel is al 73 jaar verliefd

Een koppel dat maar liefst 73 jaar verliefd is op elkaar, dat is hartverwarmend en ook uniek. Vergeet The Notebook, want romantische verhalen van een levenslange liefde bestaan ook in het echte leven.

Het Britse koppel Thomas en Irene Howard uit Lancashire leidt een leven dat nog beter is dan jouw favoriete romcom.

Buurmeisje

Thomas was amper 9 jaar oud toen hij in de straat van Irene kwam wonen, slechts vier huizen verder. Toen al vond hij haar een mooi meisje. Thomas werd bevriend met Irenes broer Frank en ging er vaak spelen, al had Thomas’ moeder snel door dat hij vooral voor Irene zo graag ging spelen bij de buren.

Toen Thomas en Irene tieners waren, hielden ze elkaars hand al eens vast op de achterste rij van de bioscoop. Thomas’ toenmalige beste vriend ondernam ook eens een poging om Irenes hart voor zich te winnen, maar dat was tevergeefs. Het koppel was dolverliefd.

Door de oorlog gescheiden

In 1941 moest het verliefde paar noodgedwongen afscheid nemen van elkaar, want Thomas vertrok naar het front. Na de Tweede Wereldoorlog, in 1945, keerde hij terug en trouwden ze. In 2015 vierde het koppel hun 70e huwelijksverjaardag. Hun geheim? Cliché maar zo effectief: eerlijk zijn tegen elkaar, blijven praten en respect tonen voor elkaar.

Het koppel verschijnt regelmatig in de media, zoals op Valentijnsdag in 2017. Toen gaven ze een interview aan BBC over het geheim van hun geluk. In dit artikel vind je de video.

Wij wensen de love birds nog vele mooie jaren samen toe!

Foto: Metro

Lees ook:

 

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)