Hartverwarmend op Facebook: zonder honger naar bed

zonder honger naar bed

Sociale media zijn niet enkel leuk om foto’s te delen of fijne ervaringen uit te wisselen. Je kunt er ook echt mensen mee helpen. Kook jij dikwijls veel te veel of kook je sowieso graag voor anderen? Dan is een initiatief zoals ‘Zonder honger naar bed’ zeker iets voor jou!

Kliekjes delen

Het begon in Lanaken, maar ondertussen zijn al enkele andere groepen op Facebook ontstaan. ‘Zonder honger naar bed’ is een initiatief om online eten met elkaar te delen.  Heb je een keertje te veel klaargemaakt? Geraken de restjes niet op? Dan kun je de maaltijd schenken aan iemand uit de buurt die het moeilijker heeft. Want ook in België heerst er heel wat verdoken armoede.

Zo werkt het

Sluit je aan bij een van de facebookgroepen uit je regio, of maak zelf een groep aan. Plaats een berichtje in de groep met de maaltijd die je kunt aanbieden. De persoon die jouw maaltijd wel kan gebruiken, stuurt je dan een privéberichtje. Maak op voorhand afspraken over afhalen of wegbrengen.
Heel wat mensen hebben duidelijk het hart op de juiste plaats, want de groep in Lanaken heeft ondertussen al meer dan 700 leden. Misschien een ideetje om jouw schouders onder te zetten?
Bron: HBVL – Beeld: Getty Images

Las je deze artikels al?

Vorig artikel
Een bakingrediënt te kort? Zo vervang je ze
Volgend artikel
Fijn televisienieuws: ‘De 3 wijzen’ keert terug!

Ga 2 dagen lang uit je dak op het familiefestival, Moen feest

Klaar voor Moen Feest 2017? Zin in het eerste zomeroptreden van K3? Benieuwd hoe het gloednieuw album van Natalia live klinkt? Een écht buitenfestival met razend populaire artiesten voor de hele familie op zaterdag, de doortocht van de live tour van Natalia op zondag! Moen is een deelgemeente van Zwevegem en ligt op 15 minuten van Kortrijk.

€14.99 €20.00