Hartverwarmend op Facebook: zonder honger naar bed

zonder honger naar bed

Sociale media zijn niet enkel leuk om foto’s te delen of fijne ervaringen uit te wisselen. Je kunt er ook echt mensen mee helpen. Kook jij dikwijls veel te veel of kook je sowieso graag voor anderen? Dan is een initiatief zoals ‘Zonder honger naar bed’ zeker iets voor jou!

Kliekjes delen

Het begon in Lanaken, maar ondertussen zijn al enkele andere groepen op Facebook ontstaan. ‘Zonder honger naar bed’ is een initiatief om online eten met elkaar te delen.  Heb je een keertje te veel klaargemaakt? Geraken de restjes niet op? Dan kun je de maaltijd schenken aan iemand uit de buurt die het moeilijker heeft. Want ook in België heerst er heel wat verdoken armoede.

Zo werkt het

Sluit je aan bij een van de facebookgroepen uit je regio, of maak zelf een groep aan. Plaats een berichtje in de groep met de maaltijd die je kunt aanbieden. De persoon die jouw maaltijd wel kan gebruiken, stuurt je dan een privéberichtje. Maak op voorhand afspraken over afhalen of wegbrengen.
Heel wat mensen hebben duidelijk het hart op de juiste plaats, want de groep in Lanaken heeft ondertussen al meer dan 700 leden. Misschien een ideetje om jouw schouders onder te zetten?
Bron: HBVL – Beeld: Getty Images

Las je deze artikels al?

Vorig artikel
Een bakingrediënt te kort? Zo vervang je ze
Volgend artikel
Fijn televisienieuws: ‘De 3 wijzen’ keert terug!

Comics Station Antwerp: dolle pret in het indoor pretpark volledig gewijd aan stripfiguren!

Geen tickets gewonnen op onze Comics Station Antwerp wedstrijd? Geen paniek. We hebben nog tickets over die we aan een heel voordelige prijs verkopen. Bereid je dus maar voor op een super leuk dagje uit. Ontmoet je favoriete stripfiguur, tal van interactieve elementen en doe-activiteiten én glij van de hoogste indoor glijbaan ter wereld! Koop dus snel je tickets aan een klein prijsje en laat de stripverhalen tot leven komen!

€15.00 €21.50