VIDEO: Blinde muziekleraar inspireert kinderen met autisme

Waar een wil is, is een weg. Dat is absoluut een leuze die muziekleraar Geert Maeckelbergh op het lijf geschreven is. Geert is blind, maar toch geeft hij al 16 jaar les. En dat doet hij met heel veel passie. Wat een voorbeeld!

Geert werd blind geboren, maar toch is hij al 16 jaar leerkracht Muzikale Opvoeding in het Koninklijk Instituut in Woluwe. Met hart en ziel geeft hij zijn passie voor muziek door aan kinderen.

Tovenaar

Geert: “In het begin van het schooljaar zien de kinderen me bijna als een tovenaar. Zo hoor ik het bijvoorbeeld wanneer iemand zijn hoofd op de bank legt. Ik weet dus wanneer iemand niet mee is in de les. En daar schrikken de leerlingen soms wel van. Omdat ik een beperking heb, moet ik ook wel op een bevlogen manier lesgeven. En creatief uit de hoek komen, zodat ik hen mee heb in de les. Als dat lukt, is zo’n beperking van ondergeschikt belang.”

Kinderen inspireren

Geert spreekt steevast over zijn leerlingen als ‘zijn kinderen’. En dat is ook de basis van zijn manier van lesgeven. Geert: “Ik geef vooral les aan kinderen met een autismespectrumstoornis. Wat ik het allermooiste vind, is dat ik ze kan laten openbloeien in mijn les. Deze kinderen hebben het immers niet makkelijk om zich uit te drukken. Met muziek lukt dat vaak wel. Ik wil hen daarin inspireren.”

Voorbeeldrol

Geert wil daarnaast ook een voorbeeld zijn voor zijn leerlingen. Geert: “Ik wil hen tonen dat je, ondanks een beperking, toch je draai kunt vinden in het leven. Ik geloof in de kinderen én in wat ikzelf doe. Ik wil hen echt helpen. Daarnaast geniet ik ook enorm van de vriendschappen met collega’s.”

Bron: Klasse

Meer hartverwarmende artikels:

 

Vorig artikel
Column Marcel: Over een broertje of zusje voor Sammie
Volgend artikel
National Shopping Day: Shop de look van Charlize Theron met 20% korting!

Midden in de natuur: Plopsa Coo

Misschien wel het mooiste decor voor een pretpark: de natuur van de Amblève-vallei met de beroemde Watervallen van Coo. Hier maak je een onvergetelijke tocht met een bobslee of een bootje door het bos, neem je de adembenemende zetellift of zweef je boven de wolken op de Mega Mindy Flyer. Liever een stoer avontuur? Laat je meevoeren in het vikingschip van Vicky The Ride.

gratis