3x schenk eens iemand een bos voor kerst!

3x schenk eens iemand een bos voor kerst!
Getty Images

Trends komen en gaan, maar bomen zullen altijd bestaan. Als we onze planeet gezond willen houden, althans! Dus wat is er mooier dan je geliefde enkele bomen te schenken? Met deze drie initiatieven kun je aan de slag!

BOS+

BOS+ is de enige Vlaamse organisatie die zich specifiek inzet voor bosbehoud, beter bos en meer bos in Vlaanderen en de wereld. Speciaal voor jou creëerden ze dit superleuke boomcadeau: een gepersonaliseerde boom.

Hoe gaat het in zijn werk?

  • Je bezorgt BOS+ een persoonlijke boodschap voor op het boomlabel.
  • Je kunt hier een digitaal kaartje downloaden om cadeau te geven. Op het andere formulier kun je het bedrag dat je wil schenken opgeven, aan wie je ze wil schenken en welke boodschap je erbij wil zetten.
  • BOS+ plant jouw boom ergens in Vlaanderen en laat je weten waar en wanneer je boom geplant is. Ze maken tweemaal per jaar foto’s van de aangeplante boompjes, tijdens het plantseizoen van november tot en met maart.
  • BOS+ bezorgt je na aanplant een link om de foto’s van jouw boompje met gepersonaliseerd boomlabel te downloaden.

Een linde voor een Linde of een populier voor Pol?  Laat maar komen!

kerstcadeau bomen planten
Getty Images

Join for water

De Belgische ngo Join For Water pakt uit met het ideale kerstcadeau voor wie houdt van onze planeet: een bon ‘Water & Bos’. Met een stijlvolle bon schenk je jouw geliefden 40 bomen die geplant worden in Oeganda. Zo wil de ngo onze drinkwatervoorraden beschermen. “Bomen spelen een belangrijke rol in onze watervoorziening. Ze geven niet alleen zuurstof aan de planeet maar hun wortels zorgen er ook voor dat grondwaterlagen weer aanvullen én we niet zonder drinkwater komen te zitten,” aldus Dries Moorthamers van Join For Water.

Een bon ‘Water & Bos’ bestellen kan via www.bonwaterbos.be. Enkele dagen later krijg je de bon in je brievenbus: een bewijs van je gift in een mooi bedrukte envelop. Fantastisch, toch?

bos planten cadeau kerstmis
Getty Images

Treedom

Liever iets exotischer? Koop dan een baobab, cacaoboom of een sinaasappelboom via Treedom. Treedom werd in 2010 opgericht in Italië en is het eerste platform ter wereld waarmee je vanop afstand een boom kunt planten in een land, getroffen door de opwarming van de aarde.

Handig, want online kun je zowel de evolutie en groei van de boom volgen, maar ook de geschiedenis bekijken van het project waartoe hij behoort. Deze bomen, die rechtstreeks door de plaatselijke boeren worden geplant, leveren tal van ecologische, sociale en economische voordelen op. Sinds één jaar is Treedom ook actief in België. In totaal plantte Treedom al meer dan twee miljoen bomen in meer dan 17 verschillende landen. Gaan we samen voor de drie miljoen in 2022?

Prettige feestdagen, iedereen!

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)