8x kerstcadeautjes voor natuurliefhebbers

8x kerstcadeautjes voor natuurliefhebbers
Getty Images

Wie de natuur in zijn of haar hart draagt, legt graag eco-vriendelijke pakjes onder de kerstboom. Natuurlijk! Tips nodig? Wij helpen je alvast op weg.

Zaadbommen geschenkdoos

 

Een mooie geschenkdoos met 9 zadenbommetjes. In elk bommetje zitten maar liefst 13 verschillende bloemzaden zoals: phacelia, vlas, gele mosterd, kaasjeskruid, papaver, en kamille. Sommige zaden komen direct aan het begin van het seizoen uit, andere pas later. Dat is dus het hele seizoen van mooie bloemen genieten! Gooi ze gewoon waar je graag wat kleur in je tuin of bloembak wilt. Beetje water erbij en Blossombs doet de rest. Blossombs – 12,95 euro – shop hier.

Natuurfoto’s met je smartphone

Vlinders, libellen en flora: kleine dieren en details van planten geven vaak de mooiste beelden. En omdat we meestal onze smartphone op zak hebben om foto’s te maken, is een macrolens clip een fantastisch cadeau voor elke natuurliefhebber die houdt van mooie detailplaatjes. Universele smartphone macrolens – 39,95 euro – shop hier.

 

 

Bijzondere verpakking

Een biologisch, duurzaam, herbruikbaar alternatief voor aluminiumfolie en huishoudfolie zijn bijenwasdoeken. Knip je Bee’s Wrap zelf op de gewenste maat met deze Bee’s Wrap XXL Roll. Zo past jouw brood, lunch, snack of ander voedsel altijd in een wrap. Door de warmte van je hand vorm je de wrap makkelijk in model. De herbruikbare wrap wordt gemaakt van biologisch katoen, bijenwas, jojoba-olie en hars en heeft een leuke print. Hij is ook zeer geschikt voor het afdekken van potjes, schalen en bakjes, zodat voedsel langer goed blijft of om iets onder te laten rijzen. Bee’s wrap XL – 32,95 euro – shop hier.

Verrassend koken

Leer de meest voorkomende eetbare wilde planten herkennen én gebruiken met Wildplukken in de hand. De Buitenkeuken neemt je in dit boek mee op plukdagen door het hele jaar. Met de oogst van een plukdag bereid je de heerlijkste gerechten.
Bovendien vind je beschrijvingen van meer dan 60 planten om te plukken, de medicinale werking per plant, tips en … recepten van wildplukker Leoniek Bontje en voedingscoach Yvet Noordermeer. Fotografie: Bella Thewes en styling: Kamer 465. ‘Wildplukken’ van De Buitenkeuken – 23,99 euro – shop hier.

Cadeaubox Cosmos Collectie

cadeautjes natuurliefhebber
@tuinkabouterchrisje

Het ideale cadeautje voor (licht)groene vingers in een mooi geschenkdoosje.
De cadeaubox bevat 5 zakjes Cosmos bloemzaden: Snowpuff, Double Click Bicoulour Rosé, Cupcakes Blush, Double Click Rose Bonbon en Blush Pink en 6 houten plantlabels. Lees hier meer over cosmos en waarom het een musthave in eigen tuin is. Tuinkabouter Chrisje – 19,50 euro – shop hier

Carpe diem

Fairtrade vaas van FairForward gemaakt uit keramiek. De organisatie is beroemd omwille van hun duurzame geproduceerde trendy cadeautjes uit alle uithoeken van de wereld mét garantie op lokale, eerlijke handel. In zo’n vaasje zetten we dus graag ons zelfgeplukte veldboeket! Vaas uit keramiek met opschrift – 12,95 euro – shop hier

Natuurlijke creatieveling

Houtkunstenaar en -bewerker Guillaume Ougier, oprichter van atelier Darbroche in Lotharingen, legt je stap voor stap – en aan de hand van duidelijke foto’s – uit hoe je zelf producten van gevonden hout kunt maken. Van seizoen tot seizoen beschrijft hij de kenmerken van verschillende boomsoorten, zodat je ook weet welk hout je het best waarvoor gebruikt. Een wandeling door het bos wordt zo nog plezanter!  ‘Uit hout gesneden – 20 DIY projecten met materialen uit het bos ‘van Guillaume Ougier – 22,99 euro – shop hier.

Proper water, please

Een natuurliefhebber verkiest vaak een donatie aan een goed doel boven een echt cadeau. Jij ook? Dan is een donatie aan de River Cleanup misschien wel iets voor jou. Hun missie? Al het plastic onderscheppen voordat het in onze oceanen terechtkomt, mensen informeren en organisaties transformeren. Zij geloven dat een ommekeer in milieuverandering mogelijk is, door samen een positieve impact te creëren om onze planeet te redden. Het doel aan het einde van het jaar ? Eén miljoen kilogram rivierplastic opruimen. Voor elke gedoneerde euro onderschept de organisatie 1 kilogram plastic … en als je weet dat één persoon gemiddeld 30 kilogram plastic per jaar gebruikt, weet je ook dat ze alle steun kunnen gebruiken. Meer info vind je hier.

Meer kerstcadeautjes vind je hier:

Nog meer kerstcadeautjes? Die vind je hier!

 

 

 

 

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)