Kerstcadeautjes voor de (moes)tuinier

Kerstcadeautjes voor de (moes)tuinier

Ken of ben jij iemand met groene vingers? Dan zet je straks zeker een van deze vrolijke kerstcadeautjes op je geef- of verlanglijstje!

9x kerstcadeautjes voor de (moes)tuinier

1Wauw wortel

Voor de moestuinier met een goed gevoel voor stijl én humor: deze ketting van koperkleurige bolletjes met een grote wortel (12 centimeter lang) gemaakt van koperdraad.

Ketting met wortel – € 30 via aquaterrasieraden.nl

2Podiumplaats

Duurzaam materiaal dat er ook nog eens mooi uitziet. Bronzen tuingereedschap heeft het allebei. Bovendien werkt het makkelijk, roest het niet, en blijft het langer scherp. Je voelt gewoon minder weerstand en dat is beter voor jou en de bodem!

Starterskit PKS vanaf € 40 via kopersporen.nl

3Bloemschikbox

Wil je zelf graag een groen kunstwerkje maken, of ken je iemand die niets liever doet dan bloemschikken? Dan is de bloemschikbox van De Groene Verbeelding – van onze eigenste Libelle-bloemiste Gudrun – hét cadeau bij uitstek. In de box zitten alle materialen en uitleg om zelf aan de slag te gaan.

€ 55 (enkel beschikbaar in België) via degroeneverbeelding.be

4Propere handen

Echt propere handen na het tuinieren krijg je met speciale zeep van gemalen puimsteen en natuurlijke ingrediënten. Je maakt ze niet alleen schoon, je desinfecteert je handen ook.

€ 2,95 voor een blok van 137 gram via dille-kamille.be

5Ferm content!

Is je moestuin gul geweest, dan kun je altijd een overschot aan groenten fermenteren. Zo bewaar je ze langer. En het is bovendien supergezond, want bij dit proces krijgen gezonde bacteriën de kans om weelderig te groeien. De slechte bacteriën, schimmels en gisten worden vernietigd. Je hebt wel een speciale zuurstofvrije bokaal nodig zoals deze van Kilner.

Kilner fermenteerset – € 39,95 via bol.com

6Verse vijgen

Een cadeauboom onder de kerstboom is niet alleen leuk om te krijgen, maar ook om te geven, want via kadoboompje.nl krijg je kant-en-klaar een boom naar keuze opgestuurd in een originele verpakking mét persoonlijke boodschap.

€ 37,99 via kadoboompje.nl

7Kiem erop los

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Zaden, pitten, peulvruchten… Er is weinig wat je niet kunt kiemen. Na 4 à 8 dagen zijn de meeste kiemen eetklaar en passen ze heerlijk bij salades of op de boterham.

Point Virgule kiemtoren – € 29,95 via debijenkorf.be

8Tuintje op de vensterbank

Heb je geen grote tuin? Ook in bloembakken kun je perfect een mini (kruiden)tuintje starten. Deze stijlvolle plantenbak van D&M Deco past perfect op je vensterbank, balkon of terras! Ook beschikbaar in naturel kleur.

Mingle betonnen plantenbak – € 17,95 via shopdm.be

9Voor de vogeltjes

Net als wij, zitten ook de vogels in je tuin graag knus en warm binnen tijdens de winter. Hang daarom enkele vogelhuisjes op, zodat ze comfortabel kunnen overwinteren en meteen ook een broedplaats hebben voor de lente.

Point-Virgule vogelhuisje – vanaf € 15,95 – via originalshop.nl

Nog meer cadeautjes-inspiratie

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)