Kerstcadeautjes voor de moestuinier

Kerstcadeautjes voor de moestuinier

Ken of ben jij iemand met groene vingers? Dan zet je straks zeker een van deze vrolijke kerstcadeautjes op je geef- of verlanglijstje!

Wauw wortel

Voor de moestuinier met een goed gevoel voor stijl én humor: deze ketting van koperkleurige bolletjes met een grote wortel. (12 centimeter lang) gemaakt van koperdraad. € 30,00. Bekijk het hier.

 Podiumplaats

Duurzaam materiaal dat er ook nog eens mooi uitziet. Bronzen tuingereedschap heeft het allebei. Bovendien werkt het makkelijk, roest het niet, en blijft het langer scherp. Je voelt gewoon minder weerstand en dat is beter voor jou en de bodem! Starterskit vanaf € 40. Bekijk het hier.

Propere handen

Tuinderszeep, 137 gramEcht propere handen na het tuinieren krijg je met speciale zeep van gemalen puimsteen en natuurlijke ingrediënten. Je maakt ze niet alleen schoon, je desinfecteert je handen ook. € 2,95 voor een blok van 137 gram. Bekijk het hier.

 

Ferm content!

Is je moestuin gul geweest, dan kun je altijd een overschot aan groenten fermenteren. Zo bewaar je ze langer. En het is bovendien supergezond, want bij dit proces krijgen gezonde bacteriën de kans om weelderig te groeien. De slechte bacteriën, schimmels en gisten worden vernietigd. Je hebt wel een speciale zuurstofvrije bokaal nodig zoals deze van Kilner – € 39,95. Bekijk het hier.

Verse vijgen

Vijgenboom

In België kun je soms tot tweemaal toe heerlijke zoete vijgen oogsten van je eigen boom in de tuin. Een cadeauboom onder de kerstboom is niet alleen leuk om te krijgen, maar ook om te geven, want via kadoboompje.nl krijg je kant-en-klaar een boom naar keuze opgestuurd in een originele verpakking mét persoonlijke boodschap. Vijgenboom – € 29,90. Bekijk het hier

Kiem erop los

Zaden, pitten, peulvruchten, er is weinig wat je niet kunt kiemen. Na 4 à 8 dagen zijn de meeste kiemen eetklaar en passen ze heerlijk bij salades of op de boterham.

€ 29,95. Bekijk het hier.

Nog meer cadeautjes-inspiratie

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)