Kerstcadeautjes voor de (moes)tuinier

Kerstcadeautjes voor de (moes)tuinier

Ken of ben jij iemand met groene vingers? Dan zet je straks zeker een van deze vrolijke kerstcadeautjes op je geef- of verlanglijstje!

10x kerstcadeautjes voor de (moes)tuinier

1Wauw wortel

Voor de moestuinier met een goed gevoel voor stijl én humor: deze ketting van koperkleurige bolletjes met een grote wortel (12 centimeter lang) gemaakt van koperdraad.

Ketting met wortel – € 30 via aquaterrasieraden.nl

2Podiumplaats

Duurzaam materiaal dat er ook nog eens mooi uitziet. Bronzen tuingereedschap heeft het allebei. Bovendien werkt het makkelijk, roest het niet, en blijft het langer scherp. Je voelt gewoon minder weerstand en dat is beter voor jou en de bodem!

Starterskit PKS vanaf € 40 via kopersporen.nl

3Bloemschikbox

Wil je zelf graag een groen kunstwerkje maken, of ken je iemand die niets liever doet dan bloemschikken? Dan is de bloemschikbox van De Groene Verbeelding – van onze eigen Libelle-bloemiste Gudrun – hét cadeau bij uitstek. In de box zitten alle materialen en uitleg om zelf aan de slag te gaan.

€ 59 (enkel beschikbaar in België) via degroeneverbeelding.be

4Propere handen

Echt propere handen na het tuinieren krijg je met speciale zeep van gemalen puimsteen en natuurlijke ingrediënten. Je maakt ze niet alleen schoon, je desinfecteert je handen ook.

€ 2,95 voor een blok van 137 gram via dille-kamille.be

5Ferm content!

Is je moestuin gul geweest? Dan kun je altijd een overschot aan groenten fermenteren. Zo bewaar je ze langer. En het is bovendien supergezond, want bij dit proces krijgen gezonde bacteriën de kans om weelderig te groeien. De slechte bacteriën, schimmels en gisten worden vernietigd. Je hebt wel een speciale zuurstofvrije bokaal nodig zoals deze van Kilner.

Kilner fermenteerset – € 39,95 via bol.com

6Verse vijgen

Een cadeauboom onder de kerstboom is niet alleen leuk om te krijgen, maar ook om te geven, want via kadoboompje.nl krijg je een kant-en-klare boom naar keuze opgestuurd in een originele verpakking mét persoonlijke boodschap.

€ 37,99 via kadoboompje.nl

7Kiem erop los

Mother is een Belgisch, innovatief bedrijf dat producten ontwikkeld om duurzaam en zelfvoorzienend te kunnen leven. Zo kun je met de Micropod op een snelle en handige manier zaadjes laten kiemen. Vul de pod met water, strooi er zaadjes in en na 7 tot 12 dagen kun je genieten van supergezonde kiemgroenten. Heerlijk op de boterham of in een salade!

Micropod – € 39 via mother.life

8Tuintje op de vensterbank

Heb je geen grote tuin? Ook in bloembakken kun je perfect een mini (kruiden)tuintje starten. Deze stijlvolle plantenbak van D&M Deco past perfect op je vensterbank, balkon of terras! Ook beschikbaar in naturel kleur.

Mingle betonnen plantenbak – € 17,95 via shopdm.be

9Villa voor de vogeltjes

Net als wij, zitten ook de vogels in je tuin graag knus en warm binnen tijdens de winter. Hang daarom enkele vogelhuisjes op, zodat ze comfortabel kunnen overwinteren en meteen ook een broedplaats hebben voor de lente.

Point-Virgule vogelhuisje – vanaf € 15,95  via originalshop.nl

10Mme ZsaZsa’s moestuinbijbel

‘Zaaigoed’ is het nieuwste boek van Kim Leysen, ook wel gekend als Mme ZsaZsa. De filosofie van het boek? Tuinieren met zo weinig mogelijk inspanning en zoveel mogelijk opbrengst. Een jaar lang uit je moestuin kunnen eten en tóch voldoende tijd hebben om met een theetje en een boekje in de zon of in de serre te zitten. Klinkt goed!

Zaaigoed van Kim Leysen, uitgeverij Manteau – 34,99 euro via Standaard Boekhandel.

Nog meer cadeautjes-inspiratie

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)