© Tom Swalens

6 handige tools om je taart perfect te versieren

Geen verjaardagsfeestje zonder een heerlijk stukje taart. Deze tools zijn onmisbaar voor elke thuisbakker.

Bakvormen

Bakvormen bestaan in verschillende vormen en formaten. Ronde -spring-vormen met diameter 15 of 20 cm worden het meest gebruikt bij het bakken van biscuits en hoge taarten. Kies voor een vorm met een antikleefcoating en gebruik zeker bloem, boter of een bakspray om te vorm in te vetten. Was je vorm na elke bakbeurt grondig af en was met de hand af.

Handmixer of keukenrobot

Een luchtige ruban op basis van eidooiers en suiker of stijfgeklopte eiwitten kun je natuurlijk met behulp van een garde kloppen. Maar als je vaak aan het bakken gaat, kun je best investeren in een handmixer of in een keukenrobot. Een handmixer is de meest budgetvriendelijke oplossing. Wil je echt aan de slag om zelf brooddeeg te maken, dan kun je best één keer investeren in een goede keukenrobot.

Spuitzakken en enkele spuitmondjes

De perfecte toefjes botercrème of slagroom maak je met behulp van een spuitzak en enkele spuitmondjes. Kies voor zowel gladde als gekartelde spuitmondjes. Stoffen spuitzakken zijn de laatste jaren iets minder populair. Wegwerp spuitzakken vind je zowel voor koude als warme bereidingen, ze zijn heel handig in gebruik en hebben een stevige grip waardoor je niet meer knoeit.

Draaiplateau

Het leven als taartenbakker en -decorateur wordt een pak makkelijker als je je biscuits versierd op een draaibaar plateau. De meeste plateaus hebben een profiel waardoor de biscuit goed blijft staan en je jouw taart perfect kunt afsmeren.

Een palet- of glaceermes

Met een palet- of glaceermes haal je niet alleen de koekjes van de bakplaat. Je kunt er de perfecte strakke glazuur mee aanbrengen. Door de gebogen vorm zitten je handen of vingers namelijk niet in de weg tijdens het versieren van je taart.

Een deegsteker

Met een deegsteker snij je niet alleen uitgerold deeg zoals blader- of kruimeldeeg perfect recht, je kunt het ook gebruiken om rolfondant of marsepein te bewerken. Chocolade temperen wordt een makkie met een deegsteker, evenals het glad strijken van een botercrème. Bovendien is een deegsteker gewoon makkelijk om restjes deeg op je werkblad bijeen te vegen: opgeruimd staat netjes.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."