
Geen zin om bechamelsaus te maken voor je lasagne? Probeer deze 5 snelle alternatieven
Dé klassieke lasagne maak je met laagjes smeuïge bechamel, maar soms heb je géén zin om die saus zelf te maken. Gelukkig zijn er genoeg snelle en budgetvriendelijke alternatieven waarmee je in een handomdraai een romige lasagne op tafel zet.
1. Room met kaas
Een héél simpele shortcut: meng een scheutje room met wat kant-en-klaar geraspte kaas. De kaas smelt tijdens het bakken tot een heerlijk, romig laagje.
2. Ricotta of mascarpone
Vervang de bechamel door losgeklopte ricotta, mascarpone of kruidenkaas. Schep ‘m rechtstreeks tussen de laagjes en je krijgt een lichte, zachte vulling die de lasagne niet te zwaar maakt. De ricotta of cottage cheese kun je nog op smaak brengen met citroenrasp, kant-en-klare pesto of fijngehakte zongedroogde tomaatjes.
3. Mozzarella
Plakjes mozzarella geven meteen smeuïgheid. Je hoeft het alleen maar tussen de lasagnevellen te leggen – ideaal voor wie weinig tijd heeft.
4. Kant-en-klare saus
In de supermarkt kun je verse kant-en-klare sauzen kopen die je enkel nog moet opwarmen; Voeg eventueel wat extra smaak toe met versgeraspte nootmuskaat, citroenrasp of geraspte kaas toe en je hebt in een paar minuten een snelle bechamel-lookalike.
5. Griekse yoghurt
Graag een lekker lichte en gezonde topping: meng dan Griekse yoghurt of cottage cheese met een snuifje nootmuskaat en een beetje geraspte kaas. Zo krijg je een luchtige, romige laag die verrassend goed werkt als topping voor een lasagne.
Zelf aan de slag?
Meer lezen?