Onweerstaanbare macaroni: 10x heerlijk genieten

Niemand zegt nee tegen een dampende ovenschaal macaroni. Lekker vegetarisch of glutenvrij. Of toch liever de ‘rik classique’ met kaas en ham. Voor iedereen is er wel een variant om duimen en vingers bij af te likken.  

5 do’s voor de smeuïgste ovenpasta

  • Doe de droge pasta nooit rechtstreeks in een ovenschaal. Kook ‘m altijd voor ( liefst enkele minuten minder dan de aangegeven kooktijd op de verpakking). Droge pasta gaart niet goed, je zal meer saus moeten toevoegen en je moet langer wachten om aan tafel te gaan.
  • Voeg een pollepel kookwater van de pasta toe aan de saus, je sausje zal nog smeuïger zijn. De saus mag gerust wat lopender zijn dan je gewend bent. In de oven verdampt een gedeelte van het vocht en neemt de pasta ook vocht uit de saus op. Een iets vloeibaardere saus voorkomt een droge schotel.
  • Kies voor één of verschillende blok(ken) kaas en maak zelf geraspte kaas. De zakjes voorverpakte, geraspte kaas bevatten vaak restjes kaas en zijn niet altijd even smaakvol.
  • Bestrooi de ovenschotel royaal met gemengde kazen zoals mozzarella, parmezaan, cheddar of gruyère. Kies je voor meerdere soorten kaas, dan geef je extra smaak.
  • Dek de schaal eerst af tijdens het bakken. Zo behoud je het vocht en vermijd je een droog resultaat. Haal de folie er de laatste 10 minuten af voor een krokant laagje bovenaan.

Zelf aan de slag met deze heerlijke toppers

Meer ontdekken over de smeuïgste pastaschotels

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."