
6 sausjes die elk wok lekkerder maken
vandaag
Van pittige sambal tot romig pindasausje: geef je dagelijkse wok eens smaakboost met de populairste kant-en klare sausjes uit de supermarkt. Met deze 6 sauzen in je voorraadkast heb je altijd smaakvolle variatie binnen handbereik
Sausjes bij de wok
1. Currysaus
- Smaak: aromatisch, mild pittige smaken van kerrie, kurkuma, komijn en koriander
- Lekker bij: kip, bloemkool en ananas
- Libelle tip: in combinatie met kokosmelk wordt currysaus heerlijk romig.
2. Sambal
- Smaak: Heet en pittig, op basis van chilipeper.
- Lekker bij: boontjes, garnalen, of bij gepocheerde eieren in noedelsoepjes
- Libelle tip: Lekker als marinadesmaakmaker in combinatie met honing en sojasaus.
3. Pindasaus
- Smaak: romig, lichtzoet, nootachtig
- Lekker bij: Kip, tofu, gehakt en gerookte eendenborst
- Libelle tip: makkelijk zelf te maken met 100% pindakaas, sojasaus en limoen. Ook heerlijk als dipsaus bij loempia’s
4. Teriyakisaus
- Smaak: zoet en hartig met sojasaus, mirin en suiker
- Lekker bij: steak, paksoi, paprika en broccoli.
- Libelle tip: Laat vlees kort marineren in teriyakisausvoor extra veel smaak, of gebruik het als rub op het einde van het wokken.
5. Hoisinsaus
- Smaak: zoet, kleverig en kruidig.
- Lekker bij: kip, eend, champignons en aubergine
- Libelle tip: verdun met een beetje water of limoensap voor een woksaus, of gebruik als dip bij dumplings
6. Sojasaus
- Smaak: zout, umami, klassieker bij uitstek.
- Lekker bij: alles! Onmisbaar in de voorraadkast bij elke wok.
- Libelle tip: gebruik sowieso de suikervrije variant sojasaus en investeer in een kwaliteitsvol merk.