6 sausjes die elk wok lekkerder maken

Van pittige sambal tot romig pindasausje: geef je dagelijkse wok eens smaakboost met de populairste kant-en klare sausjes uit de supermarkt. Met deze 6 sauzen in je voorraadkast heb je altijd smaakvolle variatie binnen handbereik

Sausjes bij de wok

1. Currysaus

  • Smaak: aromatisch, mild pittige smaken van kerrie, kurkuma, komijn en koriander
  • Lekker bij: kip, bloemkool en ananas
  • Libelle tip: in combinatie met kokosmelk wordt currysaus heerlijk romig.

2. Sambal

  • Smaak: Heet en pittig, op basis van chilipeper.
  • Lekker bij: boontjes, garnalen, of bij gepocheerde eieren in noedelsoepjes
  • Libelle tip: Lekker als marinadesmaakmaker in combinatie met honing en sojasaus.

3. Pindasaus

  • Smaak: romig, lichtzoet, nootachtig
  • Lekker bij: Kip, tofu, gehakt en gerookte eendenborst
  • Libelle tip: makkelijk zelf te maken met 100% pindakaas, sojasaus en limoen. Ook heerlijk als dipsaus bij loempia’s

4. Teriyakisaus

  • Smaak: zoet en hartig met sojasaus, mirin en suiker
  • Lekker bij: steak, paksoi, paprika en broccoli.
  • Libelle tip: Laat vlees kort marineren in teriyakisausvoor extra veel smaak, of gebruik het als rub op het einde van het wokken.

5. Hoisinsaus

  • Smaak: zoet, kleverig en kruidig.
  • Lekker bij: kip, eend, champignons en aubergine
  • Libelle tip: verdun met een beetje water of limoensap voor een woksaus, of gebruik als dip bij dumplings

6. Sojasaus

  • Smaak: zout, umami, klassieker bij uitstek.
  • Lekker bij: alles! Onmisbaar in de voorraadkast bij elke wok.
  • Libelle tip: gebruik sowieso de suikervrije variant sojasaus en investeer in een kwaliteitsvol merk.

Ga zelf aan de slag met deze toppers

Meer lezen over de Aziatische keuken?

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."