Lekker zomeren: Scampi’s op de barbecue

Scampi’s zijn superlekker, veelzijdig en ook nog eens makkelijk om klaar te maken. En het hoeft niet altijd op de klassieke manier. Laat die pan dus maar in de kast staan en gebruik je barbecue voor deze heerlijke receptjes.

Bij een barbecue denkt iedereen meteen aan een goed stuk vlees. Maar heb je al eens scampi’s op de rooster gelegd? Prik ze simpelweg op een satéstokje en je kunt ze perfect grillen, superlekker!

Lekker makkelijk

Scampi’s zijn in een wip klaar voor gebruik: verwijder het darmkanaal (of koop ze bij de visboer al zonder) en verwijder de schaal. Als je ze op de barbecue gooit, hoef je dat zelfs niet te doen, zo blijven ze lekker sappig. Een simpele salsa erbij en ziezo: een sterrenmaaltijd in je tuintje. Smakelijk!

Een tikkeltje Oosters

In Aziatische landen worden ook vaak scampi’s gebruikt in de keuken. Maar daar worden ze gecombineerd met heel andere dingen. Terwijl wij ze juist hartig willen maken, worden ze daar vaak met iets zoets zoals fruit  geserveerd. Probeer deze met mango eens, of met gember. Anders, maar ook heerlijk.

Surf en turf

Veel mensen vinden de combinatie van vis en vlees toch een beetje vreemd. Maar op de een of andere gekke manier werkt het wel. Het zoute van bijvoorbeeld spek past perfect bij het verfijnde van scampi’s. Ze vullen elkaar goed aan. Nog een lekker patatje erbij en je hebt een geweldige smaakcombinatie op een stokje.

Geniet ervan!

Bron: Libelle Lekker, beeld: Shuttterstock

Lees ook

Partner Content