Fietsen door Limburg: trappen en smullen op ‘t platteland

Fietsen door Limburg: trappen en smullen op 't platteland
Getty Images

Is een fietstochtje voor jou alleen maar geslaagd als je onderweg hebt kunnen genieten van een fijne picknick of een lekker streekproductje? Probeer dan zeker deze fijne fietsroute in Limburg. Het platteland op z’n best!

Proeven en smullen van ‘t Limburgse platteland

Het leven is goed op het Limburgse platteland en dat proéf je. Je fietst er van kaasboerderij naar ijsjeshoeve, van abdijbrouwerij naar fruitautomaat. Overal valt er wel wat lekkers te rapen. Handig: de mooie picknickbanken onderweg om even te pauzeren en te smullen, inclusief een prachtig uitzicht op de natuur!

DE ROUTE

Vertrek bij Zwembad Dommelslag, Weidestraat 12, Overpelt en volg de knooppunten 241 – 220 – 221 – 222 – 219 – 218 – 217 – 36 – 38 – 216 – 514 – 562 – 563 – 541 – 568 – 213 – 212 – 203 – 205 – 209 – 206 – 245 – 241.

  • Lengte: 56 km
  • Moeilijkheidsgraad: 2/5 (gemakkelijke paden, klein stukje onverhard)
  • Zeker doen: een hoeve-ijsje eten op het terras van Franciscushof.
  • Zeker zien: bezoek de Achelse Kluis of de Sint-Benedictusabdij in Achel. De herberg, ondergebracht in de voormalige stallen, biedt uitzicht op de brouwketels. Ook leuk: de voedingswinkel en een galerie-boekhandel.
  • Bijzonder: de artisanale kaasmakerij Catharinadal met nog meer vers hoeve-ijs!

Tekst: Kathleen Geenen

In tijden van corona is het niet evident om je vakantie (in eigen land) te plannen. We geven daarom wél onze tips rond uitstapjes, slaapplekjes of leuke adresjes, maar verwijzen je graag naar de coronamaatregelen die kunnen veranderen en steeds correct gevolgd moeten worden.

Nog meer fijne fietstips:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)