Handige tips voor de tanden tijdens de feestdagen: weet wat je eet

Door De Redactie

Het is bijna zover, de feestdagen komen eraan. Dat betekent een overvloed aan cadeautjes, afspreken met vrienden en familie, en veel etentjes. Allemaal erg leuk, maar nogal nefast voor de tanden. Onze mondhygiëne lijdt immers onder dat vele eten en drinken. Elke week lees je hier een handige tip!

Er zijn ook etenswaren die bescherming bieden tegen tandbederf. Zo kan je een zoet dessert tijdens de feestdagen vervangen door een kaasschotel. Kaas stimuleert de speekselproductie en bevat calcium, fosfor en caseïne, een eiwit dat het oplossen van tandglazuur tegengaat.

Of gebruik in je dessert zoetstoffen in plaats van suiker. Zoetstoffen lijken op suiker en smaken als suiker maar worden anders verteerd. Daardoor vormen ze geen voedingsbodem voor mondbacteriën die op hun beurt  schadelijke zuren produceren.

Partner Content

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."