8 DIY-ideetjes met houten fruitkisten

8 DIY-ideetjes met houten fruitkisten
Getty Images

Houten fruitkisten hebben een mooie, robuuste uitstraling en zijn daardoor erg gegeerd. Je kunt ze zo in je huis zetten als decoratie, of je kunt ze voor tal van DIY-projecten gebruiken. Hier vind je alvast enkele ideetjes! 

Fruitkistjes vind je op veilingen, tweedehandssites, bij een boer of je kunt ze zelfs kopen in de meeste woonwinkels. Maar wist je dat je ook gemakkelijk zelf zo’n kist kunt maken? De instructies daarvoor vind je hier.

Dit kun je maken met houten fruitkisten

1Wijnrek

Op zoek naar een mooie opbergplaats voor je beste flessen wijn? Tover een houten krat om tot wijnrek! De instructies (in het Engels) vind je hier.

Bron: myanythingandeverything.com

2Boekenkast

Als je veel fruitkisten hebt verzameld, kun je al wat grotere meubelstukken maken. Zoals deze prachtige boekenkast, bijvoorbeeld. De instructies (in het Engels) vind je hier.

Bron: taramichelleinteriors.ca

3Schoenenkast

Word je ook gek van al die rondslingerende schoenen in de hal? Tover dan een fruitkist om tot schoenenkast om ze allemaal netjes op te bergen. Instructies (in het Engels) vind je hier.

Bron: handimania.com

4Huisdierenbed

Heb je nog geen mand voor je hond of kat? In dit comfortabele bed kan hij voortaan heerlijk wegdromen. Instructies (in het Engels) vind je hier.

Bron: theinspiredhive.com

5Magazinehouder

Boeken of magazines blijven vaak ergens rondslingeren in huis. Met deze magazinehouders hebben ze voortaan een eigen plekje. Instructies (in het Engels) vind je hier.

Bron: iheartorganizing.com

6Poef

Met wat stof en een likje verf tover je een fruitkist om tot een leuke poef. Instructies (in het Engels) vind je hier.

Bron: joann.com

7Bijzettafel

Een bijzettafeltje komt overal in huis van pas. Naast het bed of in de woonkamer, of je kunt het zelfs als opbergkastje gebruiken in de badkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos! Instructies (in het Engels) vind je hier.

Bron: jenniferrizzo.com

8Bloembak

Op zoek naar een originele bloembak? Je maakt er gemakkelijk zelf een met een houten krat. Instructies (in het Engels) vind je hier.

Bron: shegaveitago.com

Meer leuke DIY-projecten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)