Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
© IKEA

Pronkstuk in huis: de vitrinekast

Door De Redactie

Een vitrinekast in je woonkamer is absoluut een goed idee. Je kunt er je mooiste spullen stofvrij in uitstallen. Met de tips van styliste Bieke Damen komen je schatten helemaal tot hun recht.

Pimp je vitrinekast: 10 tips van onze styliste

  1. Verzamel mooie dingen die bij elkaar passen omdat ze dezelfde kleur, vorm of stijl hebben. Hierdoor lijkt het georganiseerd.
  2. Mix verschillende materialen, dan wordt het niet saai.
  3. Probeer verschillende composities uit en ga voor degene die je het mooist vdint. Neem af en toe een paar stappen achteruit zodat je een overzicht hebt over het totale plaatje. Zorg voor een visueel evenwicht. Zet bijvoorbeeld niet alle zware spullen of kleuraccenten rechts of links in de kast.
  4. Maak stapels, dit geeft ‘body’.
  5. Gebruik ook altijd de diepte van de planken.
  6. Boeken zet je beter in een boekenkast en niet in een vitrine, dat oogt snel zwaar en rommelig. Een tip als je ze toch wilt uitstallen: blijf in de kleuren van de rest van de kast, stapel ze van groot naar klein of verzamel ze in een mand.
  7. Gebruik ook de bovenkant, dat doorbreekt de afgelijnde vorm van je kast.
  8. Zet geregeld nieuwe dingen in je vitrinekast, zoals je laatste vakantiesouvenirs. Zo blaas je de kast nieuw leven in.
  9. Wees kieskeurig en gebruik enkel items die écht mooi genoeg zijn.
  10. Zet iets recht tegen de achterwand van de kast, zoals een mooi bord, dienblad of een prent.

Beeld: IKEA (MALSJÖ vitrinekast)

Meer wooninspiratie:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van de beste groentips en wooninspiratie!

Partner Content