Picknick Nostalgie: Greet Rouffaer vertelt over haar bijzondere jeugd

Door Jolien Thieleman

Wie kent Greet Rouffaer (60) nu niet? De altijd elegante, maar vooral ongelooflijk warme vrouw maakte haar grote doorbraak als Nellie in ‘Wittekerke’ en is nog steeds een icoon in de Vlaamse tv- en theaterwereld. Libelle Lekker-redactrice en foodblogster Manon ging bij Greet langs in Rumst met een picknickmand vol lekkers, voor een nostalgische babbel over haar familie en herinneringen uit haar jeugd.

Nee, als kind droomde Greet Rouffaer er nog niet van om actrice te worden. En als meisje moest ze allesbehalve onderdoen voor haar broers. Over die vele fijne herinneringen, die haar steevast helpen om verdrietige periodes een plek te geven, praatte Greet vol warmte met ons.

Over heimwee naar haar kindertijd

“Ik heb een heel fijne jeugd gehad. Wij (Greet en haar drie broers, nvdr) mochten van onze ouders doen wat we wilden. We moesten niet per se voor dokter studeren, maar mochten iets doen wat we graag deden. Als ik gezegd zou hebben dat ik de straat wilde gaan vegen, dan was dat ook perfect. Mijn vader had zoiets van: ‘Iedereen heeft zijn functie en voor iedereen moet je respect hebben’. Als ik de klok zo af en toe kon terugdraaien, zou ik het doen.”

Over haar grootste verlies

“Ik had drie broers, maar jammer genoeg is één broer op vrij jonge leeftijd, op zijn 54ste, gestorven. Een hartstilstand. In drie jaar tijd verloor ik mijn broer, mijn moeder, mijn vader en nog een beste kameraad. Dat was heftig. Het duurt een tijd om daarover te komen, maar langs de andere kant heb je zoveel mooie momenten om te koesteren. Die kunnen helpen om de moeilijke door te komen.”

Benieuwd naar wat Greet nog allemaal te vertellen heeft? Bekijk het volledige interview in de bovenstaande video.

Zomerse recepten

Wil je zelf smullen van de heerlijke, zomerse gerechtjes die Manon klaarmaakte voor Greet?

  • Manon maakte platbrood met curryhummus uit haar kookboek ‘Alle dagen feest’, uit op 24 september;
  • de salade met kip en mango van Libelle Lekker vind je hier;
  • en wie graag de carpaccio van ananas met muntsuiker wil maken, kan aan de slag met dit recept.

Met dank aan B&B Biendomo, Kneukelputlei 6, 2840 Rumst voor de mooie locatie. Meer informatie vind je op biendomo.be.

Heb je deze video’s al gezien?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!