5 opvallende renovatiesnufjes op Batibouw 2019

5 opvallende renovatiesnufjes op Batibouw 2019
Drawing renovation of a Luxury modern bathroom, Bathtub in corian, Faucet and shower in tiled bathroom with windows towards garden

Van zaterdag 23 februari tot en met zondag 3 maart kun je in alle paleizen van Brussels Expo terecht voor zo’n duizend exposanten die je de allernieuwste snufjes uit de bouw- en renovatiesector tonen.

Voor kleine en grote veranderingen

De beurs is niet alleen interessant voor wie aan het renoveren is. Ook wie plannen koestert voor kleinere projecten zoals een terras, of gewoon inspiratie wilt opdoen voor de verfraaiing van zijn huis, komt er aan zijn trekken.

Nieuw op Batibouw: The Innovation House

Voor het eerst kun je op Batibouw door het Innovation House wandelen, dat is een huis waarin de 25 meest relevante innovaties van de beurs worden getoond.

Ze komen uit elk deel van de bouw- en verbouwsector, en zijn geselecteerd door een onafhankelijke jury van bouwprofessionals. Van de 25 innovaties worden er 4 genomineerd voor de Product Innovation Award. Het Innovation House vind je in Paleis 5.

5 opvallende renovatiesnufjes op Batibouw

  1. Bespaar 30% op je energiefactuur met je smart systeem

Afbeeldingsresultaat voor Energy management by Wiser van Schneider Electric

Met Energy management by Wiser van Schneider Electric kun je je energiekosten, die een steeds grotere hap uit ons gezinsbudget nemen, perfect in de gaten houden en verlagen. Het systeem werkt met slimme geconnecteerde technologie voor woningen en geeft 24 uur op 24 een overzicht van het energieverbruik en de productie.

Zo spoor je inefficiënties op en kun je je energiekosten verlagen. Via de app Wiser krijg je alle info via je smartphone of tablet. Zo kun je zelf waterverwarmers, pompen en laadpalen in- en uitschakelen, en zo voordeel halen uit een goedkoper daltarief.

Bron: schneider-electric.be

  1. Eén klik op je smartphone en je dakvenster gaat open

 

Afbeeldingsresultaat voor Integra-dakvenster

Velux komt met een nieuw Integra-dakvenster, dat een 45 graden uitzetbare opening heeft, een panoramisch uitzicht biedt en de hoeveelheid licht in de ruimte maximaliseert. Bijzonder is dat het venster vanop afstand bediend kan worden met het Velux Active-systeem. Bij slecht weer zorgen de geïntegreerde sensoren ervoor dat het dakvenster automatisch sluit, zodra de eerste druppels verschijnen.

Bron: velux.be

3.De slimme voedselsensor: bye bye draad en batterij

De digitalisering in de keuken is niet meer te stoppen. AEG breidt z’n gamma SenseCook uit met de eerste inductiekookplaat die is uitgerust met een voedselsensor zonder draad en zonder batterij. De EG SensePro is de enige kookplaat op de markt die de temperatuur in het hart van de voedingswaren meet tot op de graad.

Dat garandeert perfecte resultaten, of het nu gaat om het koken van aardappelen tot de cuisson van vlees en zelfs sous-vide koken. Eens het gewenste resultaat bereikt, schakelt de kookplaat zichzelf uit. Professionele chefs gebruiken regelmatig sensoren, en deze kwaliteit kun je nu ook zelf in huis halen.

Bron: electrolux.be

  1. Intelligente waterontharding

Afbeeldingsresultaat voor AQA Perla C

Je water ontharden met een waterverzachter zorgt niet alleen voor een zachtere huid, maar ook voor een langere levensduur van sanitaire toestellen. BWT lanceert op Batibouw de nieuwe AQA Perla C, die zich onderscheidt van andere waterverzachters doordat de harskolom zichzelf op een intelligente manier regeneert met regeneratiezout.

‘Intelligent’, want hij baseert zich op het dagelijks waterverbruik van het gezin. De AQA Perla C maakt dus enkel het zacht water bij dat verbruikt is. Bovendien heeft bij elke regeneratie ook een ontsmetting plaats, en dat is veel hygiënischer. Het water- en zoutverbruik van het toestel kan vanaf nu ook uitgelezen worden via een bluetooth-app die gratis te downloaden is in de Google Play Store en de Apple Store.

Bron: bwt.be

  1. Kokend waterkraan… met kóud water!

Afbeeldingsresultaat voor Quooker cube

Quooker is een referentie als het gaat om kranen met kokend water. Maar met de nieuwe CUBE haal je ook koel bruisend en gefilterd water uit de kraan. In een handomdraai geniet je van een glas puur fris water en maak je lekkere limonades uit één kraan.

Ook water in flessen wordt overbodig. Hoe het werkt? Met een koolzuurfles waarmee je 70 liter koud bruiswater uit je kraan kunt tappen. Om bruisend water te krijgen, draai en druk je één keer. De lichtring die bij kokend water rood wordt, knippert nu blauw. Hou je de draaiknop nog iets langer vast en draai je dan, dan komt er gefilterd water uit de kraan.

Bron: quooker.be

Batibouw is elke dag open van 10 tot 18.30 uur, en tijdens de Nocturne op donderdag 28 februari tot 22 uur. Batibouw.com

Uitgelichte afbeelding: Getty Images

Lees hier alles over bouwen en verbouwen

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

 

Lees verder na de reclame

Het volgende Libelle-artikel is echt even het wachten waard :)